6-daagse wandelvakantie Pieterpad van Ommen naar Vorden

Overijssel, Nederland

  • Etappe 3 van het Pieterpad
  • Wandel over de Sallandse Heuvelrug
  • Loop door een stuwwallencomplex
  • De route voert u langs verschillende kasteellandgoederen
Lemelerberg
Lemelerberg
Lemelerberg
Lemelerberg
Bekijk alle fotos (4 )

Vervolg het Pieterpad met deel 3

Het Pieterpad is het bekendste wandelpad van Nederland. Al wandelend van Pieterburen naar Zuid-Limburg doorkruist u prachtige landschappen, heidevelden, bossen en vennen. Het Pieterpad traject bestaat bij ADE uit 6 etappes van 6 à 7 dagen. Het is ook mogelijk om binnen 28 dagen het hele traject te lopen.

Tijdens deze derde etappe van het Pieterpad begint u in Overijssel en eindigt u in de provincie Gelderland. U passeert de prachtige Sallandse Heuvelrug en in de laatste ijstijd ontstane stuwwallen. Het landschap onderweg is zeer gevarieerd. U vertrekt vanuit het toeristische Ommen richting heidevelden en bossen om aan het einde langs verschillende kasteellandgoederen te wandelen.

Karakter van de tour: Niveau 1/2. Dit is een lichte wandelvakantie. De tocht loopt over vlak terrein afgewisseld met glooiende tot heuvelachtige stukken. Dagafstanden variëren van 13 tot 22 km en de paden zijn goed bewegwijzerd.

Dag 1: Aankomst in Ommen

Vandaag begint u aan het derde deel van het Pieterpad. Loopt u verschillende etappes achter elkaar, en heeft u net deel 2 afgerond? Dan verblijft u al in Ommen. Neem vandaag de tijd om het gezellige stadje te ontdekken.

Dag 2: Ommen – Hellendoorn

Afstand ca. 21 km

De eerste dag is gelijk een bijzondere dag tussen Ommen en Helledoorn bevindt zich een natuurgebied met de Lemelerberg en de Archemerberg. Deze twee bergen zijn ontstaan in de voorlaatste ijstijd. Het oprukkende ijs heeft ervoor gezorgd dat grind, klei en zand opgestuwd zijn tot de hedendaagse bergen. Vanaf de twee bergen heeft u een prachtig uitzicht over de omgeving waarin u wandelt.

Dag 3: Hellendoorn – Holten

Afstand ca. 14 km

Ook vandaag loopt u weer over restanten van de IJstijd. Deze dag wandelt u via een prachtige route door het Nationale Park de Sallandse Heuvelrug richting Holten. Op de Sallandse Heuvelrug loopt u door bossen, heidevelden en kunt u zelfs de zeldzame korhoender tegenkomen.

Dag 4: Holten – Lochem

Afstand ca. 22 km

U vervolgt vandaag het Pieterpad richting Lochem, onderweg loopt u door de vallei van het Schipbeek. Het riviertje de Schipbeek is een zijtak van de IJssel. Het landschap hieromheen vormt een prachtig coulisselandschap met een rijke flora en fauna. U vervolgt uw weg via de bossen van Huis Verwolde richting Lochem. Even tijd voor een pauze, in de tuinen van Huis Verwolde kunt genieten van een kopje thee en genieten van de rust van de omgeving.

Dag 5: Lochem – Vorden

Afstand ca. 13 km

De laatste wandeldag van de derde etappe van het Pieterpad is alweer aangebroken. U loopt vandaag door het Berkeldal en langs enkele kasteellandgoederen, waaronder Kasteel en landgoed Wildenborch. U kunt een bezoek brengen aan het parkbos en de aangelegde tuinen in Engelse stijl.

Dag 6: Vertrek naar huis of vervolg het pieterpad

Er is een einde gekomen aan uw wandelvakantie over het Pieterpad. U vertrekt naar huis of kunt er voor kiezen om het Pieterpad te vervolgen met deel 4.

Meer weten over de 6-daagse wandelvakantie Pieterpad van Ommen naar Vorden?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.