6-daagse wandelvakantie Pieterpad van Ommen naar Vorden

Overijssel, Nederland

  • Etappe 3 van het Pieterpad
  • Wandel over de Sallandse Heuvelrug
  • Loop door een stuwwallencomplex
  • De route voert u langs verschillende kasteellandgoederen
Lemelerberg
Lemelerberg
Pieterpad Lemerberg wegwijzer
Bekijk alle fotos (3 )

Vervolg het Pieterpad met deel 3

Het Pieterpad is het bekendste wandelpad van Nederland. Al wandelend van Pieterburen naar Zuid-Limburg doorkruist u prachtige landschappen, heidevelden, bossen en vennen. Het Pieterpad traject bestaat bij ADE uit 6 etappes van 6 à 7 dagen. Het is ook mogelijk om binnen 28 dagen het hele traject te lopen.

Tijdens deze derde etappe van het Pieterpad begint u in Overijssel en eindigt u in de provincie Gelderland. U passeert de prachtige Sallandse Heuvelrug en in de laatste ijstijd ontstane stuwwallen. Het landschap onderweg is zeer gevarieerd. U vertrekt vanuit het toeristische Ommen richting heidevelden en bossen om aan het einde langs verschillende kasteellandgoederen te wandelen.

Karakter van de tour: Niveau 1/2. Dit is een lichte wandelvakantie. De tocht loopt over vlak terrein afgewisseld met glooiende tot heuvelachtige stukken. Dagafstanden variëren van 13 tot 22 km en de paden zijn goed bewegwijzerd.

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Aankomst in Ommen

Vandaag begint u aan het derde deel van het Pieterpad. Loopt u verschillende etappes achter elkaar, en heeft u net deel 2 afgerond? Dan verblijft u al in Ommen. Neem vandaag de tijd om het gezellige stadje te ontdekken.

Dag 2: Ommen – Hellendoorn (ca. 21 km)
Afstand ca. 21 km

De eerste dag is gelijk een bijzondere dag tussen Ommen en Helledoorn bevindt zich een natuurgebied met de Lemelerberg en de Archemerberg. Deze twee bergen zijn ontstaan in de voorlaatste ijstijd. Het oprukkende ijs heeft ervoor gezorgd dat grind, klei en zand opgestuwd zijn tot de hedendaagse bergen. Vanaf de twee bergen heeft u een prachtig uitzicht over de omgeving waarin u wandelt.

Dag 3: Hellendoorn – Holten (ca. 14 km)
Afstand ca. 14 km

Ook vandaag loopt u weer over restanten van de IJstijd. Deze dag wandelt u via een prachtige route door het Nationale Park de Sallandse Heuvelrug richting Holten. Op de Sallandse Heuvelrug loopt u door bossen, heidevelden en kunt u zelfs de zeldzame korhoender tegenkomen.

Dag 4: Holten – Lochem (ca. 22 km)
Afstand ca. 22 km

U vervolgt vandaag het Pieterpad richting Lochem, onderweg loopt u door de vallei van het Schipbeek. Het riviertje de Schipbeek is een zijtak van de IJssel. Het landschap hieromheen vormt een prachtig coulisselandschap met een rijke flora en fauna. U vervolgt uw weg via de bossen van Huis Verwolde richting Lochem. Even tijd voor een pauze, in de tuinen van Huis Verwolde kunt genieten van een kopje thee en genieten van de rust van de omgeving.

Dag 5: Lochem – Vorden (ca. 13 km)
Afstand ca. 13 km

De laatste wandeldag van de derde etappe van het Pieterpad is alweer aangebroken. U loopt vandaag door het Berkeldal en langs enkele kasteellandgoederen, waaronder Kasteel en landgoed Wildenborch. U kunt een bezoek brengen aan het parkbos en de aangelegde tuinen in Engelse stijl.

Dag 6: Vertrek naar huis of vervolg het pieterpad

Er is een einde gekomen aan uw wandelvakantie over het Pieterpad. U vertrekt naar huis of kunt er voor kiezen om het Pieterpad te vervolgen met deel 4.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 6-daagse wandelvakantie Pieterpad van Ommen naar Vorden?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 6-daagse wandelvakantie Pieterpad van Ommen naar Vorden.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 7.0
Locatie/gebied: 9.0
Hotels: 8.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.0
Route: 5.0
Dag-tot-dagprogramma: 7.0
Bezienswaardigheden: 7.0
Reisbescheiden: 8.0
7.0
Over bijna alles tevreden
Met vrienden
Op vakantie in Augustus 2022
Wij hebben een fijne vakantie gehad. Er zijn allen wat puntjes die ik zou willen toelichten. Hotel Zon vonden wij een vreselijk hotel. De kamers waren bloedheet en er was geen enkele manier deze kamer te koelen. Daarnaast was het eten vreselijk duur. Je betaalde erg veel voor een maaltijd en je kreeg niets. Wij hadden nog honger er zijn elders nog wat gaan eten. De andere hotels waren prima waarbij ik hotel "de uitkijk" op plaats 1 wil zetten. Prima kamer, de mogelijkheid om de kamer te koelen, het restaurant was duur maar het eten was heel erg lekker en voldoende!! Wat mij reisvriend en ik erg jammer vonden is dat jullie ons lieten lopen naar Lochem en ons daarmee van de Pieterpad route lieten afwijken. Het was daardoor extra lang en de aanwijzingen op dit gedeelte van de route was erg onduidelijk.
Lees meer