6-daagse wandelvakantie Het Krijtlandpad

Limburg, Nederland

  • Begin- en eindpunt Maastricht
  • Wandel langs de Maas en door het Geuldal
  • Bereik het hoogste punt van Nederland
  • Drielandenpunt
  • Gezellig Valkenburg
De Maas bij Maastricht
Vijlen wandelen
Drielandenpunt Vaals
Terrasje Valkenburg
Gemeentehuis Maastricht
Vakwerkhuis Maastricht
Bekijk alle fotos (12 )

Wandelen in Zuid-Limburg

Wandelen door Zuid-Limburg laat u kennismaken met een prachtige stukje Nederland. Van de Bourgondische stad Maastricht wandelt u langs de Maas naar het zuidelijkste puntje van Nederland, om vervolgens via Gulpen en Valkenburg weer terug te keren naar Maastricht. Geniet van de gastvrijheid van de Limburgers, de onvervalste Limburgse vlaai en de heerlijke natuur. Zo mooi is Nederland!

Karakter van de wandelvakantie
Niveau 1/2. Dit is een lichte wandelvakantie. De tocht loopt over vlak terrein afgewisseld met glooiende tot heuvelachtige stukken. Dagafstanden varieren van 10 tot 25 km. U loopt gemiddeld 4 à 5 km per uur.

Dag 1: Individuele aankomst in Maastricht

U arriveert op eigen gelegenheid in Maastricht. Deze heerlijke stad aan de Maas is sowieso al een bezoek waard. Het Vrijthof, de Sint-Servaas en de Sint-Jan zijn bekende namen die iedereen al eens gehoord heeft. Hoog tijd dus om nader kennis te maken met deze historische en gezellige stad.

Dag 2: Maastricht - Noorbeek

Afstand ca. 25 km

U wandelt langs de Maas naar het Provinciehuis van Limburg (het Gouvernement). Dan voert de route u via de uiterwaarden van de Maas naar Eijsden. Eventueel kunt u ook per trein naar Eijsden vanaf Maastricht. U overnacht vandaag in Noorbeek met het gezellige dorpsplein.

Dag 3: Noorbeek - Epen

Afstand ca. 14 km

Als u Noorbeek verlaat, moet u even een stukje klimmen. De omgeving wordt gekenmerkt door weides en fruitbomen. Via Sienaken en het Bovenste Bos komt u bij het zuidelijkste puntje van Nederland, het Geuldal. U overnacht vandaag in Epen.

Dag 4: Epen - Vijlen

Afstand ca. 25 km

De Geul leidt u naar het Vijlener Bos. Dit bos doorkruist u om bij het hoogste en meest zuidoostelijke punt van Nederland te komen: het Drielandenpunt. Geniet van de prachtige omgeving vanaf de Boudewijn- of Euregiotoren. De afdaling brengt u bij Vaals waarna u verder wandelt naar het hoogstgelegen dorp van Nederland: Vijlen. Het laatste deel van deze wandeltocht kunt u ook per bus afleggen (van Vaals naar Vijlen).

Dag 5: Vijlen - Valkenburg

Afstand ca. 21 km

Het Limburgse heuvellandschap biedt u prachtige uitzichten. Over de Gulpenerberg loopt u naar het levendige Gulpen om via de Beversberg en het Gerendal naar Valkenburg te komen. Onderweg ontmoet u nog wel enkele stijgingen en dalingen. Maak ook even een omweggetje naar de Wilhelminatoren. Overnachting in Valkenburg.

Dag 6: Valkenburg - Maastricht

Afstand ca. 15 km

De Geul leidt u vandaag naar Geulhem en de Geulhemmerberg. Vervolgens loopt u langs de rand van de Curfsgroeve, waar ruim 70 jaar mergel werd gewonnen, naar Amby om uiteindelijk weer terug te keren in Maastricht. In Maastricht eindigt uw wandelvakantie. Wilt u nog een nachtje verlengen dan kunnen de ADE wandelspecialisten dat zeker voor u regelen.

Meer weten over de 6-daagse wandelvakantie Het Krijtlandpad?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.