6-daagse wandelvakantie Het Krijtlandpad

Limburg, Nederland

  • Begin- en eindpunt Maastricht
  • Wandel langs de Maas en door het Geuldal
  • Bereik het hoogste punt van Nederland
  • Drielandenpunt
  • Gezellig Valkenburg
De Maas bij Maastricht
Drielandenpunt
Maastricht
Vijlen wandelen
Terrasje Valkenburg
Gemeentehuis Maastricht
Bekijk alle fotos (14 )

Wandelen in Zuid-Limburg

Wandelen door Zuid-Limburg laat u kennismaken met een prachtige stukje Nederland. Van de Bourgondische stad Maastricht wandelt u langs de Maas naar het zuidelijkste puntje van Nederland, om vervolgens via Gulpen en Valkenburg weer terug te keren naar Maastricht. Geniet van de gastvrijheid van de Limburgers, de onvervalste Limburgse vlaai en de heerlijke natuur. Zo mooi is Nederland!

Karakter van de wandelvakantie
Dit is een lichte wandelvakantie. De tocht loopt over vlak terrein afgewisseld met glooiende tot heuvelachtige stukken. Dagafstanden varieren van 10 tot 25 km. U loopt gemiddeld 4 à 5 km per uur.

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Maastricht

U arriveert op eigen gelegenheid in Maastricht. Deze heerlijke stad aan de Maas is sowieso al een bezoek waard. Het Vrijthof, de Sint-Servaas en de Sint-Jan zijn bekende namen die iedereen al eens gehoord heeft. Hoog tijd dus om nader kennis te maken met deze historische en gezellige stad.

Dag 2: Maastricht - Noorbeek (ca. 25 km)
Afstand ca. 25 km

U wandelt langs de Maas naar het Provinciehuis van Limburg (het Gouvernement). Dan voert de route u via de uiterwaarden van de Maas naar Eijsden. Eventueel kunt u ook per trein naar Eijsden vanaf Maastricht. U overnacht vandaag in Noorbeek met het gezellige dorpsplein.

Dag 3: Noorbeek - Epen (ca. 14 km)
Afstand ca. 14 km

Als u Noorbeek verlaat, moet u even een stukje klimmen. De omgeving wordt gekenmerkt door weides en fruitbomen. Via Sienaken en het Bovenste Bos komt u bij het zuidelijkste puntje van Nederland, het Geuldal. U overnacht vandaag in Epen.

Dag 4: Epen - Vijlen (ca. 25 km)
Afstand ca. 25 km

De Geul leidt u naar het Vijlener Bos. Dit bos doorkruist u om bij het hoogste en meest zuidoostelijke punt van Nederland te komen: het Drielandenpunt. Geniet van de prachtige omgeving vanaf de Boudewijn- of Euregiotoren. De afdaling brengt u bij Vaals waarna u verder wandelt naar het hoogstgelegen dorp van Nederland: Vijlen. Het laatste deel van deze wandeltocht kunt u ook per bus afleggen (van Vaals naar Vijlen).

Dag 5: Vijlen - Valkenburg (ca. 21 km)
Afstand ca. 21 km

Het Limburgse heuvellandschap biedt u prachtige uitzichten. Over de Gulpenerberg loopt u naar het levendige Gulpen om via de Beversberg en het Gerendal naar Valkenburg te komen. Onderweg ontmoet u nog wel enkele stijgingen en dalingen. Maak ook even een omweggetje naar de Wilhelminatoren. Overnachting in Valkenburg.

Dag 6: Valkenburg - Maastricht (ca. 15 km)
Afstand ca. 15 km

De Geul leidt u vandaag naar Geulhem en de Geulhemmerberg. Vervolgens loopt u langs de rand van de Curfsgroeve, waar ruim 70 jaar mergel werd gewonnen, naar Amby om uiteindelijk weer terug te keren in Maastricht. In Maastricht eindigt uw wandelvakantie. Wilt u nog een nachtje verlengen dan kunnen de ADE wandelspecialisten dat zeker voor u regelen.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 6-daagse wandelvakantie Het Krijtlandpad?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 6-daagse wandelvakantie Het Krijtlandpad.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 7.9
Locatie/gebied: 8.9
Hotels: 7.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.0
Route: 8.5
Dag-tot-dagprogramma: 7.9
Bezienswaardigheden: 7.9
Reisbescheiden: 8.2
8.0
Prachtige wandelvakantie
Met vrienden
Op vakantie in September 2022
Een prachtige en goed georganiseerde wandelvakantie met een afwisselende route: over de Limburgse heuvels, door landbouwgebieden en ook door dorpjes en steden. De ene dag ligt het accent op de beboste heuvels, de andere dag op het open veld. Met uitzondering van de eerste overnachting - wel erg kleine kamer in Hotel de la Bourse - waren de hotels in orde. Speciale vermelding voor hotel Cubra Libre in Vijlen: een kleinschalig hotel met een persoonlijke benadering, ook een prima adres voor het diner. Met het routeboekje in de hand en het oog op de bewegwijzering toch twee keer een afslag gemist en van de route afgeweken, maar dat was op te lossen. De ontvangen informatie over hoe het hotel te bereiken en hoe van daar uit weer op het pad te komen, was accuraat. De ontvangen stadsplattegronden hebben hun nut bewezen. De bagage was altijd netjes op tijd bij het volgende hotel. Begin september was het warm en droog, een wandelstok was niet nodig; na regenval lijkt een wandelstok geen overbodige luxe. Voor de minder getrainde wandelaar is het aan te raden vooraf de nodige wandelkilometers en -uren te maken.
9.0
Krijtlandpad
Met vrienden
Op vakantie in Juni 2022
Het Krijtlandpad was een mooie wandeling. Bagagevervoer was prima geregeld en de overnachtingen waren eveneens prima met uitzondering in Maastricht. Wij hadden 2 eenpersoonskamers geboekt maar deze waren wel heel krap bemeten en het was er rumoerig doordat er veel horeca zit aan de Markt. Alle overige locaties waren prima verzorgd.
8.0
Heerlijke vakantie
Op vakantie in Juni 2022
Ik heb samen met mijn 74-jarige vader een heerlijke vakantie gehad door het Krijtlandpad te lopen. Alles was prima geregeld door ADE-reizen. De voorinformatie en uitleg op papier was erg duidelijk en praktisch in gebruik. De hotels waren qua inrichting wat gedateerd, maar voldeden aan alle eisen en de ontbijtjes waren overdadig op elke plek! De bagage stond elke dag weer netjes klaar bij ons volgende hotel, dus top! En over het Krijtlandpad; mooie wandelingen door prachtige en afwisselende omgeving. Sommige klimmetjes en afdalingen waren best pittig, maar we hebben alles kunnen lopen en het complete pad volbracht! Een aanrader!
Lees meer
7.0
Heel mooi pad, de hotels waren zeer wisselend van kwaliteit
Jong (echt)paar
Op vakantie in Mei 2022
De eerste 2 hotels waren echt onder de maat. Ik zou deze hotels echt niet meer gebruiken. De andere 3 hotels waren uitstekend. De informatie over de wandeling is uitstekend.
7.0
Bijna alles in orde
Op vakantie in Mei 2022
Wij hadden halfpensioen geboekt. Het bastion hotel in Maastricht serveerde geen diner van vrijdag tm zondag dus dat hebben we zelf moeten regelen. Voor de rest was alles goed geregeld. Ook het vervoer van onze koffers verliep vlekkeloos. De b&b de walnut in noorbeek sprong er voor ons uit in service vriendelijkheid en kwaliteit. Alle andere hotels zijn erg basic/matig met het eten. De kamers veelal ook basic en en soms zelfs verouderd. Ondanks de wat matige verblijven was de reis erg leuk.
8.0
uitstekend
Met vrienden
Op vakantie in April 2022
Wat een genot om door het Limburgse landschap te wandelen in de wetenschap dat je bagage bij het volgende overnachtigsadres staat. Had zelf alleen de overnachting in "pretpark" Valkenburg overgeslagen. Door voor Valkenburg te overnachten wordt, de lange , voorlaatste etappe iets korten en is de laatste, kortere, etappe iets langer.
Lees meer
7.0
Goed verzorgd en geregeld op één puntje na!
Alleen reizend
Op vakantie in September 2021
Goed verzorgde reis. Voldoende informatie. Hotels goed geregeld. Bagagevervoer in orde. Wel heel jammer dat ik gevraagd had om mijn tas op de laatste dag naar een ander hotel te brengen in Maastricht en ik bevestigd heb gekregen dat dit geen probleem was en akkoord stond mijn tas toch in het hotel stond waar ik de reis begonnen was.
9.0
Organisatie was prima in orde
Met vrienden
Op vakantie in Juli 2021
Het waren fijne dagen met veel afwisseling in een prachtige omgeving. De route is goed uitgepijld en in combinatie met het boekje prima te lopen. Hotels: cuba libre en inkelshoes waren super, parkhotel was ok, Noorbeek en Maastricht vielen tegen. Prijs-kwaliteit is niet helemaal in balans: voor het betaalde bedrag hadden we meer van de hotels verwacht. Reservering vooraf verliep niet vlekkeloos, we misten daarin proactief handelen. We hebben veel zelf gebeld en werden dan vriendelijk te woord gestaan en onze vragen werden dan prima beantwoord. We misten vooraf inzicht in de hotels en adviseren om meer digitaal te werken in plaats van alles op papier aan te leveren.
8.0
Alles was prima verzorgd.
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juli 2021
We hebben genoten van onze wandelvakantie. Het weer was goed. Zuid Limburg is prachtig.
Lees meer
8.0
Prachtige tocht door de Veluwe
Met vrienden
Op vakantie in Juli 2021
Heerlijke vakantie. Mooie wandeltochten. Leuke afwisselende accommodaties.
8.0
Goed verzorgd
Op vakantie in Juli 2021
Het eerste hotel in Maastricht was voorzien van slechte bedden, dat is jammer. Helaas lieten de weersomstandigheden het niet toe het gehele pad te lopen. We hopen dan ook op een terugbetaling van onze laatste overnachting. Telefonisch is ons dit al toegezegd.
Lees meer