6-daagse wandelvakantie Pieterpad van Roermond naar Maastricht

Limburg, Nederland

  • Zesde en laatste etappe van het Pieterpad
  • Wandel naar de St. Pietersberg
  • Bezoek het middeleeuwse centrum van Sittard
  • Wandel door de Limburgse heuvels
Valkenburg
Maastricht Pieterpad
St. Pieter Pieterpad
Maastricht
Bekijk alle fotos (4 )

Wandel naar de St. Pietersberg

Deze zesde etappe brengt u naar het eindpunt van het Pieterpad, namelijk de St. Pietersberg in het dorpje St. Pieter. Onderweg passeert u het middeleeuwse centrum van Sittard, wandelt u door de Limburgse heuvels en passeert u de rivier de Geul bij Valkenburg.

Het Pieterpad is een van de bekendste Nederlandse langeafstand wandelpaden en brengt u van noord naar zuid Nederland over het ca. 500 km lange wandelpad. Bij Ade Actief door Europa bestaat dit wandelpad uit 6 etappes van 6 à 7 dagen, maar het is ook mogelijk om het gehele pad in 28 dagen te lopen tijdens één wandelvakantie.

Karakter van de tour: niveau 1/2. Dit is een lichte wandelvakantie. De tocht loopt de limburgse heuvels. Dagafstanden varieren van 10 tot 25 km en de paden zijn goed bewegwijzerd.

Dag 1: Aankomst in Roermond

Vandaag komt u aan in Roermond en begint u aan de zesde en laatste etappe van het Pieterpad. Heeft u eerst de vijfde etappe gelopen? Dan verblijft u al in Roermond.

Dag 2: Roermond – Echt

Afstand ca. 25 km

Tijdens de eerste wandeltocht van deze vakantie over het Pieterpad begint u langs en de Maas en langzaamaan laat u de Maas achter u en passeert u het kerkdorp St. Odiliënberg met een prachtige oude basiliek op weg naar uw eindbestemming van vandaag, Echt.

Dag 3: Echt – Sittard

Afstand ca. 17 km

Vandaag wandelt u door het smalste gedeelte van Limburg om in Sittard te komen. U wandelt door bossen, over heuvels en langs uitgestrekte akkers. Vanavond overnacht u in Sittard, een van de oudste steden van Nederland. Op een van de terrasjes in deze levendig stad kunt u even uitrusten na de wandeling.

Dag 4: Sittard – Valkenburg

Afstand ca. 25 km

Wandel door de heuvels van Limburg richting het Geleenbeekdal met vele bossen, beuken en prachtige graslanden. De diversiteit aan landschappen in dit gedeelte van Limburg is groot. U kunt hier ook vele dieren spotten tijdens uw wandeling. Na het Geleenbeekdal wandelt u naar het Geuldal. Hier meandert de rivier tussen de hooilanden, bossen en heuvels door.

Dag 5: Valkenburg – Maastricht

Afstand ca. 13 km

De laatste wandeltocht over het Pieterpad is aangebroken. U wandelt over de Bemelerberg waar u grotten kunt bezoeken om via de Maasvallei weer bij de Maas uit te komen in Maastricht. In deze bruisende stad kunt u even op een terrasje pauze nemen voordat u aan de laatste kilometers van het Pieterpad begint. Net buiten Maastricht ligt het plaatsje St. Pieter en de St. Pietersberg. Deze berg vormt het eindpunt van de wandelroute die u door Nederland heeft gevoerd. Op het uitzichtpunt van de St. Pietersberg kunt u genieten van het prachtige uitzicht richting België.

Dag 6: Terug naar huis

Na het ontbijt is er een einde gekomen aan uw wandelvakantie over het Pieterpad, u vertrekt vandaag naar huis. U kunt er ook voor kiezen om uw vakantie met één of meerdere dagen te verlegen in Maastricht.

Meer weten over de 6-daagse wandelvakantie Pieterpad van Roermond naar Maastricht?