6-daagse wandelvakantie Pieterpad van Roermond naar Maastricht

Limburg, Nederland

  • Zesde en laatste etappe van het Pieterpad
  • Wandel naar de St. Pietersberg
  • Bezoek het middeleeuwse centrum van Sittard
  • Wandel door de Limburgse heuvels
Valkenburg
Maastricht Pieterpad
St. Pieter Pieterpad
Bekijk alle fotos (3 )

Wandel naar de St. Pietersberg

Deze zesde etappe brengt u naar het eindpunt van het Pieterpad, namelijk de St. Pietersberg in het dorpje St. Pieter. Onderweg passeert u het middeleeuwse centrum van Sittard, wandelt u door de Limburgse heuvels en passeert u de rivier de Geul bij Valkenburg.

Het Pieterpad is een van de bekendste Nederlandse langeafstand wandelpaden en brengt u van noord naar zuid Nederland over het ca. 500 km lange wandelpad. Bij Ade Actief door Europa bestaat dit wandelpad uit 6 etappes van 6 à 7 dagen, maar het is ook mogelijk om het gehele pad in 28 dagen te lopen tijdens één wandelvakantie.

Karakter van de tour: niveau 1/2. Dit is een lichte wandelvakantie. De tocht loopt door de Limburgse heuvels. Dagafstanden variëren van 10 tot 25 km en de paden zijn goed bewegwijzerd.

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Aankomst in Roermond

Vandaag komt u aan in Roermond en begint u aan de zesde en laatste etappe van het Pieterpad. Heeft u eerst de vijfde etappe gelopen? Dan verblijft u al in Roermond.

Dag 2: Roermond – Echt (ca. 25 km)
Afstand ca. 25 km

Tijdens de eerste wandeltocht van deze vakantie over het Pieterpad begint u langs en de Maas en langzaamaan laat u de Maas achter u en passeert u het kerkdorp St. Odiliënberg met een prachtige oude basiliek op weg naar uw eindbestemming van vandaag, Echt.

Dag 3: Echt – Sittard (ca. 17 km)
Afstand ca. 17 km

Vandaag wandelt u door het smalste gedeelte van Limburg om in Sittard te komen. U wandelt door bossen, over heuvels en langs uitgestrekte akkers. Vanavond overnacht u in Sittard, een van de oudste steden van Nederland. Op een van de terrasjes in deze levendige stad kunt u even uitrusten na de wandeling.

Dag 4: Sittard – Valkenburg (ca. 25 km)
Afstand ca. 25 km

Wandel door de heuvels van Limburg richting het Geleenbeekdal met vele bossen, beuken en prachtige graslanden. De diversiteit aan landschappen in dit gedeelte van Limburg is groot. U kunt hier ook vele dieren spotten tijdens uw wandeling. Na het Geleenbeekdal wandelt u naar het Geuldal. Hier meandert de rivier tussen de hooilanden, bossen en heuvels door.

Dag 5: Valkenburg – Maastricht (ca. 13 km)
Afstand ca. 13 km

De laatste wandeltocht over het Pieterpad is aangebroken. U wandelt over de Bemelerberg waar u grotten kunt bezoeken om via de Maasvallei weer bij de Maas uit te komen in Maastricht. In deze bruisende stad kunt u even op een terrasje pauze nemen voordat u aan de laatste kilometers van het Pieterpad begint. Net buiten Maastricht ligt het plaatsje St. Pieter en de St. Pietersberg. Deze berg vormt het eindpunt van de wandelroute die u door Nederland heeft gevoerd. Op het uitzichtpunt van de St. Pietersberg kunt u genieten van het prachtige uitzicht richting België.

Dag 6: Terug naar huis

Na het ontbijt is er een einde gekomen aan uw wandelvakantie over het Pieterpad, u vertrekt vandaag naar huis. U kunt er ook voor kiezen om uw vakantie met één of meerdere dagen te verlegen in Maastricht.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 6-daagse wandelvakantie Pieterpad van Roermond naar Maastricht?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 6-daagse wandelvakantie Pieterpad van Roermond naar Maastricht.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.6
Locatie/gebied: 9.2
Hotels: 7.4
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 9.0
Route: 9.0
Dag-tot-dagprogramma: 9.0
Bezienswaardigheden: 8.8
Reisbescheiden: 8.8
8.0
fijne wandelvakantie in Zuid Limburg
Senioren (echt)paar
Op vakantie in September 2022
Goed verzorgd, goede routebeschrijvingen, mooie wandelingen, Accommodaties en maaltijden in orde, echter. de hotelaccommodatie van Hof van Herstal viel uit de toon: kleine en benauwde kamer, douche en toilet op de gang met beiden moeilijk tot niet afsluitbare deuren!. Restaurant van Hof van Herstal daarentegen zeer goed!
9.0
Prachtige route
Alleen reizend
Op vakantie in September 2021
Ik heb genoten van de bossen, verre uitzichten, heuvels en dalingen. Verbazend dat het een overliep in het ander.
8.0
Uitstekend verzorgde vakantie.
Met vrienden
Op vakantie in Juli 2021
Genoten van onze wandelvakantie langs het Pieterpad! Alles was uitstekend verzorgd, het transport van de koffers ging alle dagen goed en het feit dat we i.v.m. Met de overstromingen in Valkenburg direct pro actief geïnformeerd werden over de omboeking in Valkenburg was ook heel fijn. Kortom, als we nogmaals op wandelvakantie gaan, komen we zeker bij jullie terug.
Lees meer
10
prima ook
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juli 2021
Alles OK bevonden. Half pensioen beviel goed.
8.0
Goed geregeld
Alleen reizend
Op vakantie in Oktober 2020
Een mooie wandelvakantie in een schitterende omgeving! De meeste hotels waren prima in orde, de routes waren schitterend en ik werd vriendelijk te woord gestaan door de medewerkers van ADE. Vooral de omgeving van Valkenburg - Maastricht was prachtig! Het Pieterpad is over het algemeen goed bewegwijzerd, al zou het prettig zijn geweest om wat extra toelichting te krijgen bij de routes uit het routeboekje (dit was niet altijd even duidelijk) en een lijst te hebben van de straatnamen/wegen. Al met al heb ik een onvergetelijke vakantie beleefd in het Zuid-Limburgse heuvellandschap, waarbij je als het ware een reis door de tijd maakt. Een absolute aanrader!
Lees meer