6-daagse wandelvakantie Pieterpad van Afferden naar Roermond

Limburg, Nederland

  • Etappe 5 van het Pieterpad
  • Volg de Maas richting Roermond
  • Ontdek de heuvels van Limburg
  • Wandel door afwisselende landschappen
Kathedraal Roermond
Limburg
Limburg
Bekijk alle fotos (3 )

Wandel over de oevers van de Maas

Tijdens de vijfde etappe van het Pieterpad volgt u rivier de Maas. U wandelt over de oevers van de rivier en door afwisselende landschappen in het prachtige Limburg. U passeert tijdens deze vijfde etappe verschillende dorpjes en natuurgebieden.

Het Pieterpad is het bekendste lange afstand wandelpad van Nederland. Het pad wordt gekenmerkt door de beroemde wit-rode bewegwijzeringsbordjes en loopt van Pieterburen naar St. Pieter. Met dit pad doorkruist u Nederland van noord naar zuid.

Karakter van de tour: niveau 1/2. Dit is een lichte wandelvakantie. De tocht loopt over gedeeltelijk vlak terrein, afgewisseld met glooiende tot heuvelachtige stukken. Dagafstanden variëren van 16 tot 25 km en de paden zijn goed bewegwijzerd.

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Aankomst in Afferden

Vandaag komt u aan in uw starthotel in Afferden en begint u aan de vijfde etappe van het Pieterpad. Heeft u eerst etappe 4 gelopen? Dan verbleef u al in Afferden en sluit deze etappe naadloos aan op de eerder gelopen etappe.

Dag 2: Afferden – Blitterswijck (ca. 25 km)
Afstand ca. 25 km

U volgt vandaag en de rest van de dagen de Maas om het Pieterpad verder af te leggen. U wandelt door afwisselende landschappen en kunt genieten van prachtige uitzichten. Ook passeert u vandaag Landgoed Geijsteren, dit landgoed en natuurgebied is al eeuwen oud. Het wordt gekenmerkt door de vele naaldbomen en een meanderend beekje.

Dag 3: Blitterswijck – Grubbenvorst (ca. 20 km)
Afstand ca. 20 km

Vanaf Blitterswijck wandelt u vandaag naar Grubbenvorst, op de route liggen enkele beekjes die naast de Maas stromen en passeert u prachtige natuurgebieden met zandgronden en akkerbouwvelden.

Dag 4: Grubbenvorst – Tegelen (ca. 16 km)
Afstand ca. 16 km

Ook vandaag vormt de Maas weer de wegwijzer voor het Pieterpad. Na een dag wandelen komt u in Tegelen voor de overnachting, maar neem ook de tijd om de stad even te bezoeken. Deze stad heeft een rijke geschiedenis en is bekend van de vele fossiele vondsten in de klei. Daarnaast zijn er nog twee kastelen te bewonderen.

Dag 5: Tegelen – Roermond (ca. 24 km)
Afstand ca. 24 km

De route brengt u naar het eindpunt van deze 5e etappe van het Pieterpad. Via de beboste terrassen van de Maas en zijriviertjes van de Maas wandelt u naar Roermond.

De bisschopsstad en oude Hanzestad is ook een stad met een rijke geschiedenis. Deze geschiedenis is nog op verschillende plekken in de stad terug te zien. Ook door de prachtige gebouwen die te vinden zijn in Roermond is het een prachtige stad om doorheen te slenteren.

Dag 6: Vertrek naar huis

Na het ontbijt is er een einde gekomen aan uw wandelvakantie over het Pieterpad en vertrekt u naar huis. U kunt er ook voor kiezen om nog even in de stad in de stad te verblijven of om het Pieterpad te vervolgen met de zesde etappe.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 6-daagse wandelvakantie Pieterpad van Afferden naar Roermond?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 6-daagse wandelvakantie Pieterpad van Afferden naar Roermond.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 7.0
Locatie/gebied: 9.3
Hotels: 8.3
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 9.0
Route: 9.0
Dag-tot-dagprogramma: 8.7
Bezienswaardigheden: 9.0
Reisbescheiden: 9.5
1.0
Uitstekend verzorgd, leuke hotels
Met vrienden
Op vakantie in Juli 2022
Genoten! Leuke verrassende hotels, en alles net als vorig jaar prima geregeld. Zeker ook de informatie inclusief boekje vooraf. Complimenten!
9.0
Prima wandelvakantie
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2021
Wij hebben genoten van de wandelvakantie over het Pieterpad. Documentatie was goed verzorgd en overnachtingsadressen waren goed tot uitstekend.
10
alles prima.
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juli 2021
Prima vakantie. Goede onderkomens. We hebben het erg naar de zin gehad. Halfpensioen beviel goed - lekker eten.
Lees meer
8.0
bijna alles goed
Alleen reizend
Op vakantie in Juni 2021
Bijna alles was goed en goed verzorgd. Alleen 2e hotel (Vakantie Meerlo) was zeer matig. Was in deze plaats op zondag geen restaurant open om te eten. Stond in geen vergelijk met andere hotels.
Lees meer