6-daagse wandelvakantie Pieterpad van Pieterburen naar Anderen

Groningen, Nederland

  • De bekendste wandelroute van Nederland
  • Eerste gedeelte van het Pieterpad
  • Wandelen van Pieterburen naar Anderen
  • Doorkruis oude cultuurlandschappen, bossen, beekdalen en heidevelden
Wandelen IJssel Nedrland
Groningen goed
Pieterburen zeehondencreche
Groningen stadspark
Koeien Nederland algemeen
Nederland het goede leven wandelaars
Bekijk alle fotos (7 )

Wandelvakantie Pieterpad

Meer dan één miljoen wandelaars gingen u al voor, het Pieterpad is de bekendste langeafstandswandeling van Nederland. De route is ca. 500 km lang en loopt van het Groningse Pieterburen naar de Sint-Pieterberg in Maastricht. Onderweg geniet u van een prachtige, gevarieerde omgeving, oude cultuurlandschappen en interessante steden. Bij ons kunt u het Pieterpad in gedeeltes reserveren, maar het is ook mogelijk om verschillende trajecten aan elkaar te koppelen. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Karakter van de wandelvakantie
Niveau 1/2. Dit is een lichte wandelvakantie. De tocht loopt over vlak terrein afgewisseld met glooiende tot heuvelachtige stukken. Dagafstanden varieren van 10 tot 25 km en de paden zijn goed bewegwijzerd.

Dag 1: Individuele aankomst in Pieterburen

Vandaag start uw wandelvakantie in Pieterburen, bekend van de zeehondjes en het wadlopen. Hier kunt u dan ook een bezoekje brengen aan het beroemde zeehondencentrum. Tevens kunt u in de mooie plaatsje een aantal prachtige gebouwen bekijken, zoals de Petruskerk en een koren- en pelmolen.

Dag 2: Pieterburen - Winsum

Afstand ca. 12 km

Vanuit Pieterburen wandelt u voornamelijk langs waterwegen en maakt u kennis met het uitgestrekte Groninger landschap. In Eenrum bepalen smalle straatjes en kleine huisje het dorpsgezicht. Via Mensingeweer en Maarhuizen bereikt u het eindpunt van vandaag, Winsum. Aan de Boog, een gemestelde stenen burg, is goed te zien dat Winsum vroeger een welgesteld dorp was.

Dag 3: Winsum - Groningen

Afstand ca. 19 km

Door de Ommelander polders, via het kronkelende Reitdiet, bereikt u de oude Hanzestad Groningen. Onderweg geniet u van de uitgestrekte akkers en weilanden met grazend vee en deze worden afgewisseld met sfeervolle wierdendorpjes. Ook in Groningen wandelt u door het groen, het Noorderplantsoen is het groene hart van de stad.

Dag 4: Groningen - Zuidlaren

Afstand ca. 22 km

U laat de stad Groningen achter u en u gaat op weg naar een heel ander soort landschap. U wandelt door een waterrijke omgeving vol meren, vroeger lag hier een veenmoeras. De vormen van de meren zijn bepaald door turfwinning. De karrensporen herinneren u aan de eeuwenoude handelsroute. Verder voert de route door het zand- en kleiplateau van de Drentse Hondsrug u langs rustieke esdorpen, bossen en hunbedden. U overnacht in het brinkdorp Zuidlaren.

Dag 5: Zuidlaren - Anderen

Afstand ca. 18 km

Tijdens deze etappe geniet u van het prachtige landschap en bloemrijke weilanden in het unieke stroomdal van het Nationaal Landschap Drentsche Aa. De beek heeft, als een van de weinige in Nederland, nog zijn oorspronkele loop. In het beekdal ziet u houtwallen en schilderachtige esdorpen met Saksische boerderijen. U waant u hier af en toe in de negentiende eeuw.

Dag 6: Vertrek vanuit Anderen of vervolg wandelvakantie Pieterpad

Vandaag kunt u na het ontbijt terugkeren naar het starthotel, de transfer is bij te boeken. Het is ook mogelijk om uw wandelvakantie te verlengen met het tweede gedeelte van het Pieterpad, van Anderen naar Ommen. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Meer weten over de 6-daagse wandelvakantie Pieterpad van Pieterburen naar Anderen?