7-daagse wandelvakantie Veluwe en Trekvogelpad

Gelderland, Nederland

  • Trekvogelpad en Veluwe
  • Otterlo, Hoenderloo, Loenen en Arnhem
  • Nationaal Park De Hoge Veluwe en Veluwezoom
  • Kröller-Müllermuseum en Sint-Hubertus Jachthuis
  • Dagetappes van ca. 12 tot 24 km
Schapen nabij Arnhem Veluwe
Posbank Veluwe
Jachthuis Sint Hubertus Veluwe
Heidevelden Veluwe
Kröller-Müllermuseum beeldentuin Arnhem
Loenen
Bekijk alle fotos (9 )

Wandelvakantie over het Trekvogelpad en de Veluwe!

Combineer een van de mooiste wandelgebieden van Nederland, de Veluwe, met het langste natuurpad van Nederland, het Trekvogelpad. Het Trekvogelpad wordt ook wel het "Pieterpad-overdwars" genoemd en is in totaal 414 km lang. Het loopt van Bergen aan Zee naar Enschede en is een eldorado voor de vogelliefhebber. In combinatie met de nationale parken De Hoge Veluwe en de Veluwezoom en plaatsen als Otterlo, Hoenderloo en Arnhem wandelt u tijdens deze wandelvakantie door een prachtig stukje Nederland. Het Trekvogelpad en de Veluwe kunnen wij u van harte aanbevelen!

Karakter van de wandelvakantie
Niveau 1/2. Dit is een lichte wandelvakantie. De tocht loopt over vlak terrein afgewisseld met glooiende tot heuvelachtige stukken. Dagafstanden varieren van 10 tot 25 km. U loopt gemiddeld 4 à 5 km per uur.

Dag : Individuele aankomst in Oosterbeek

U arriveert in uw comfortabele hotel in Oosterbeek. Maak vandaag al een mooie wandeling naar kasteel Doorwerth.

Dag 2: Oosterbeek - Otterlo

Afstand ca. 24 km

Uw hotel ligt fraai in de Bilderbergbossen. Van daaruit wandelt u naar de Wolfhezerheide, langs de Heelsumse Beek naar de Ginkelse Heide. Hier volgt u het Trekvogelpad door Planken Wambuis de route naar Otterlo.

Dag 3: Otterlo - Hoenderloo

Afstand ca. 15 km

Het Trekvogelpad gaat verder dwars door het Nationaal Park De Hoge Veluwe. Vergeet niet een bezoekje te brengen aan het Kröller-Müllermuseum met haar beeldentuin en collectie Van Gogh-schilderijen. Een van de meest markante monumenten van Nederland is het door de architect Beerlage ontworpen Sint-Hubertus jachthuis. Van daaruit wandelt u naar Hoenderloo.

Dag 4: Rustdag / Wandeling rond Hoenderloo of De Hoge Veluwe

Afstand ca. 18 km

Deze dag kunt in zelf indelen. U kunt een wandeling maken rond Hoenderloo of nog een dagje pakken om Nationaal Park De Hoge Veluwe te verkennen. Lekker relaxen bij uw hotel kan natuurlijk ook. De keus is aan u.

Dag 5: Hoenderloo - Loenen

Afstand ca. 19 km

Het hoogste punt van het Trekvogelpad is de Schenkenshul niet ver van Loenen. U bevindt zich op 80 meter hoogte en steekt de grote stuwwal van de oostelijke Veluwe over. Niet ver voor Loenen passeert u de Vrijenberger Spreng en de Grote en Kleine Waterval.

Dag 6: Loenen - Arnhem

Afstand ca. 23 km

U neemt afscheid van het Trekvogelpad en loopt door het Loenense Bos naar de Loenermarkt, weidse heidevelden, jeneverbessen, stuifduinen en een kudde schapen bepalen het beeld. U bevindt zich hier op een van de mooiste natuurgebieden van Nederland. Nog zo'n natuurlijk pareltje is Nationaal Park Veluwezoom. Het glooiende landschap brengt u bij het middeleeuwse kasteel Rosendael. Dan wandelt u via de stadsparken Klarenbeek en Sonsbeek Arnhem binnen.

Dag 7: Arnhem - Oosterbeek

Afstand ca. 12 km

Deze laatste dag van de wandelvakantie sluit u af met een wandeling van Arnhem naar Oosterbeek. U loopt over het landgoed Mariëndaal en de landgoederen Lichtenbeek en Boschveld door de Bilderbergbossen naar uw starthotel. Dan volgt de thuisreis. Natuurlijk kunt u ook nog een nachtje verlengen in Oosterbeek.

Bij te boeken extra's

Meer weten over de 7-daagse wandelvakantie Veluwe en Trekvogelpad?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.