7-daagse wandelvakantie Romeinse Limespad

Gelderland, Nederland

  • Wandelen langs rivieren: Nederrijn en Waal
  • Stuwwallen en uiterwaarden
  • Arnhem en Nijmegen
  • Dagetappes van 15 tot 18 km
  • In de voetsporen van het Romeinse Rijk
De Waalbrug Nederland
Kasteel Doorwerth
Belmonte Arboretum
Filosofendal
Rhenen
Landgoed Mariëndaal
Bekijk alle fotos (12 )

Wandelen over het Romeinse Limespad

Wandel langs de historische grens van het oude Romeinse rijk in Nederland.

Waar in andere landen de Romeinse grens bepaald werd door bijvoorbeeld een muur (Hadrian's Wall in Engeland), werd in Nederland de grens bepaald door de loop van de rivieren. U wandelt langs de Neder-Rijn en de Waal. Op diverse plekken en plaatsen zijn er gedenktekens of wachttorens geplaatst ter herinnering aan de aanwezigheid van de Romeinen in Nederland.

Karakter van de wandelvakantie
Niveau 1: een lichte wandelvakantie over doorgaans vlakke wegen of zacht glooiend terrein. De dagafstanden liggen tussen de 10 en 20 km. Per uur loopt u gemiddeld 5 km.

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst Rhenen

U arriveert in Rhenen. Uw eerste overnachtingsplaats van deze historische wandeltocht.

Dag 2: Rhenen - Heelsum (ca. 18 km)
Afstand ca. 18 km

De Grebbeberg is bij velen bekend als strijdtoneel tijdens de Tweede Wereldoorlog. Echter het is ook een prachtig stuk natuur en stuwwal. Dit zult u ontdekken bij het begin van uw wandelvakanties. De route voert u verder langs het natuurgebied de Blauwe Kamer naar Wageningen. Onderweg komt u op de Wageningse Berg door het Belmonte Arboretum. De noordoever van de Nederrijn leidt u via Renkum naar Heelsum alwaar u overnacht.

Dag 3: Heelsum - Arnhem (ca. 19 km)
Afstand ca. 19 km

Het Limespad gaat verder langs de Nederrijn naar het kasteel Doorwerth, Noordbeek en de Rosandepolder. Een prachtig gedeelte is de wandeltocht over het landgoed Mariëndaal. Uiteindelijk arriveert u in Arhnhem.

Dag 4: Arnhem - Elst (ca. 16 km)
Afstand ca. 16 km

Vanuit Arnhem steekt u eerst de Mandelabrug over en loopt dan door de uiterwaarden van Meinerswijk. U passeert het landschapspark Lingezegen en arriveert in Elst. Elst was destijds een belangrijk religieus centrum. De restanten van een Gallo-Romeinse tempel, afkomstig uit het jaar 50 na Christus, vindt u terug onder de Grote Kerk. Maar in Elst vindt u ook nog de restanten van de fundamenten van 2 tempels en een Romeins badhuis.

Dag 5: Elst - Nijmegen (ca. 17 km)
Afstand ca. 17 km

Op weg naar de Waal passeert u landgoed Doornik. U wandelt dan langs de rivier, over het langgerekte eiland Veur-Lent, en bereikt Nijmegen. Nijmegen was in de Romeinse tijd een grote legerplaats genaamd Oppia Noviomagus. In het museum het Valkhof vindt u nog een grote collectie Romeinse voorwerpen.

Dag 6: Nijmegen - Berg en Dal (ca. 15 km)
Afstand ca. 15 km

Het Kops plateau was het Romeinse commandocentrum van waaruit de Romeinse officieren de manschappen aanvoerden. Als u het plateau gepasseerd bent, loopt u door de bossen van de Heilig Landstichting. U bereikt uw hotel op landgoed Holthurnschehof. Hier stond ooit de grootste Romeinse aardewerkfabriek. Maak zeker de wandeling over de Duivelsberg en door het Filosofendal.

Dag 7: Berg en Dal - einde van uw wandelvakantie

Na het ontbijt eindigt uw wandelvakantie over het Romeinse Limespad.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 7-daagse wandelvakantie Romeinse Limespad?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 7-daagse wandelvakantie Romeinse Limespad.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 7.8
Locatie/gebied: 7.3
Hotels: 7.5
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 7.3
Route: 8.0
Dag-tot-dagprogramma: 7.5
Bezienswaardigheden: 6.5
Reisbescheiden: 7.8
6.0
EigenWijze Reizen goed geregeld
Met vrienden
Op vakantie in Juni 2023
Op zich mooie wandelroute. Vervoer koffers goed geregeld. Hotels op 1 na goed; kamers Hotel Val Monte erg gedateerd, niet echt schoon en geen airco. Medewerker EigenWijze Reizen heeft ons goed geholpen bij aankomst in Hotel Haarhuis. Medewerkers Ade konden ons voor de reis niet helpen met upgraden hotelkamers, dus daarom zelf actie ondernomen.
9.0
Heel goed verzorgd.
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2021
Prima geregeld. In het begin even wennen aan manier van route beschrijven. Vooral in de overgang van uw beschrijving van en naar de hotels i.r.t. de algemene beschrijving in het boekje. Route ongeveer wat we verwachtten.
8.0
Mooie wandeling
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2021
Mooie wandeling door afwisselende landschappen van Nederland, met telkens als beloning een fijn hotel
Lees meer
8.0
Alles was netjes en goed geregeld
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juli 2021
We hebben een fijne vakantie gehad. Prima hotels, transfer van de bagage was goed geregeld. Ook de beschrijving van de aanloop routes was helder. Wat ons betreft een echte aanrader! Het aantal dagen mag wat ons betreft wel uitgebreid worden naar een volledige week wandelen.
Lees meer