7-daagse wandelvakantie Pieterpad van Vorden naar Afferden

Gelderland, Nederland

  • Etappe 4 van het Pieterpad
  • Wandel door bossen en rivierenlandschap
  • U steekt de Oude IJssel over
  • Wandel door het Maasduinenlandschap
Arnhem en Nijmegen omgeving
Luneburger heide
Pieterpad Lemelerberg
Bekijk alle fotos (3 )

Wandel het vierde deel van het Pieterpad!

Vervolg het Pieterpad tijdens de vierde etappe. Deze etappe brengt u een stukje dichter bij het eindpunt Maastricht. Het Pieterpad is een van de bekendste wandelpaden van Nederland en brengt u van noord naar zuid door Nederland. U kunt ervoor kiezen om de gehele route in 1 keer te lopen of deze op te splitsen in verschillende wandelvakanties.

Dit vierde deel van het Pieterpad brengt u langs verschillende landschappen, zo passeert u het voormalige stuifzandgebied ’t Zand en steekt u de Oude IJssel over richting. Ook loopt u over de heuvels van Montferland om uw wandelvakantie te eindigen in het Limburgse Afferden.

Karakter van de tour: Niveau 1/2. Dit is een lichte wandelvakantie. De tocht loopt over vlak terrein afgewisseld met glooiende tot heuvelachtige stukken. Dagafstanden variëren van 20 tot 24 km en de paden zijn goed bewegwijzerd.

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Aankomst in Vorden

Vandaag begint uw wandelvakantie met de aankomst in het hotel in Vorden. Heeft u hiervoor etappe 3 gelopen? Dan begint u vandaag aan het vervolg van uw wandelvakantie en verblijft u in hetzelfde hotel.

Dag 2: Vorden – Doetinchem (ca. 23 km)
Afstand ca. 23 km

De eerste wandeltocht van Pieterpad – deel 4 staat vandaag op het programma. Via mooi landschappen en door de dichte bossen van het voormalige stuifzandgebied ’t Zand volgt u het Pieterpad richting Doetinchem

Dag 3: Doetinchem – Zeddam (ca. 21 km)
Afstand ca. 21 km

Vandaag loopt richting het prachtige landgoed Slangenburg, hier staan in het voorjaar de rododendrons mooi in bloei. Tevens kunt u bij het 17e eeuwse kasteeltje vele zeer oude bomen vinden. Tijdens uw wandeltocht loopt u door de bossen langs vijvers en weilanden. Aan het einde van de route steekt u de Oude IJssel over.

Dag 4: Zeddam – Millingen (ca. 24 km)
Afstand ca. 24 km

Na uw overnachting in Zeddam gaat u vandaag de heuvels van het Montferland verkennen. Tussen de heuvels bevinden zich kleine dorpjes, bossen en akkerlanden. Na een stuk gewandeld te hebben door de prachtige natuur steekt u met de voetveer de Rijn over richting het eindpunt van de dag, Millingen.

Dag 5: Millingen – Groesbeek (ca. 20 km)
Afstand ca. 20 km

Tijdens de wandeltocht van vandaag loopt vlak langs de Duitse grens om in Groesbeek uit te komen. De omgeving is heuvelacht en bosrijk, het dorp bevat enkele monumenten die een bezoek waard zijn

Dag 6: Groesbeek – Afferden (ca. 24 km)
Afstand ca. 24 km

Een prachtige route voert u door het Maasduinenlandschap, u passeert bossen, vennen en heidevelden. Het Nationaal Park de Maasduinen vormt een zandrug tussen de rivier de Maas en de Duitse grens. Tijdens de wandeltocht kunt u genieten van het glooiende landschap maar ook karakteristieke dorpjes bevinden zich op de route.

Dag 7: Vertrek naar huis of u begint aan deel 5

Na het ontbijt is er een einde gekomen aan uw wandelvakantie over het Pieterpad. Vandaag vertrekt u naar huis, het is ook mogelijk om te deel 5 van het Pieterpad te lopen.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 7-daagse wandelvakantie Pieterpad van Vorden naar Afferden?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid