7-daagse wandelvakantie Pieterpad van Anderen naar Ommen

Drenthe, Nederland

  • Etappe 2 van het beroemde Pieterpad
  • Wandel door bossen
  • Doorkruis het Ellertsveld
  • Wandel door Drenthe en Overijssel
fietsen in nederland kanaal
Wandelen IJssel Nederland
Koeien Nederland algemeen
Bekijk alle fotos (3 )

Het vervolg van het Pieterpad

De tweede etappe van het Pieterspad brengt u in Overijssel. Deze etappe begint waar de eerste etappe is geeindigt namelijk in Anderen. Vanuit prachtige Drentse landschap vervolgt u het beroemde Pieterspad.

Het Pieterspad is het bekendste langeafstandwandelpad van Nederland. De route is in totaal ca. 500 km en doorkruist Nederland van Noord naar Zuid. Onderweg zult u de verschillende landschappen van Nederland leren kennen. Op de route liggen ook leuke steden en stadjes die een bezoek waard zijn.

Karakter van de wandelvakantie:
Niveau 1/2 het is een eenvoudige wandelvakantie, waarbij de paden goed bewegwijzerd zijn. De dagafstaden zijn 19 tot 22 km.

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Aankomst in Anderen

Vandaag start u aan de tweede etappe van het Pieterpad. U komt aan in uw starthotel in Anderen. Loopt u deel 1 en 2 achter elkaar? Dan verblijft u in het zelfde hotel in Anderen.

Dag 2: Anderen – Schoonloo (ca. 19 km)
Afstand ca. 19 km

Vandaag voert de wandelroute u door bossen van Boswachterij Gieten en het Drouwenerveld. Eenmaal aangekomen in Schoonloo gaat u voor uw overnachting per taxi naar Westerbork.

Dag 3: Schoonloo – Sleen (ca. 24 km)
Afstand ca. 24 km

Na uw overnachting gaat u met de taxi weer terug naar Schoonloo voor het vervolg van uw wandelvakantie over het Pieterpad. Vandaag passeert u het Ellertsveld, dit was ook een woest gebied in Drenthe waar zich een sage over 2 reuzen afspeelde. Ook hunebedden zijn nog terug te vinden in dit gebied. Na de wandeltocht door de Drentse bossen komt u aan in Sleen.

Dag 4: Sleen – Coevorden (ca. 21 km)
Afstand ca. 21 km

Vanuit het brinkdorp Sleen wandelt u vandaag door het Ermerzand, dit recreatiegebied bestaat voornamelijk uit een groot meer. Andere dorpen op de route zijn Den Hool en Dalerveen. Dalerveen is een klein veendorp waar u oude Drentse boerderijen kunt bewonderen. Twee van de boerderijen in Dalerveen zijn rijksmonumenten. U vervolgt u weg richting Coevorden, een stad met een rijke geschiedenis en op rand van Drenthe gaat u vannacht overnachten.

Dag 5: Coevorden – Hardenberg (ca. 20 km)
Afstand ca. 20 km

Vandaag passeert u de grens van Overijssel en Drenthe en volgt u het Pieterpad verder in Overijssel. Vandaag wandelt u door het Vechtdal en passeert u het pittoreske stadje Gramsbergen. Om vervolgens de rivier de Vecht over te steken om in Hardenberg u dag af te sluiten.

Dag 6: Hardenberg – Ommen (ca. 22 km)
Afstand ca. 22 km

Vanuit het aan de Vecht gelegen Hardenberg volgt u vandaag deze rivier in uw wandeling naar Ommen. Onderweg passeert u kleine plaatsjes en loopt door het prachtige Vechtdal. Ommen is een oude Hanzestad waarvan de geschiedenis nog goed te zien is in de binnenstad. Bij aankomst in Ommen kunt ook het Vechtdal vanaf de het water bewonderen tijdens een boottochtje over de rivier.

Dag 7: Vertrek naar huis of vervolg het Pieterpad

Na het ontbijt is de tweede etappe van het Pieterpad afgerond, vandaag vertrekt u naar huis, ook kunt u ervoor kiezen om u wandelvakantie te verlengen met de derde etappe van het Pieterpad.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 7-daagse wandelvakantie Pieterpad van Anderen naar Ommen?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.