5-daagse winterwandelvakantie langs de Hunebedden

Drenthe, Nederland

  • Wandelvakantie over de Hondsrug
  • Passeer vele hunebedden
  • Loop over de boomtoppen op het Boomkroonpad
  • Bezoek het Odoornerveen
Hunebed sneeuw
Drenthe hunebedden
Winter Drenthe
Bekijk alle fotos (3 )

Wandel over de Hondsrug langs de hunebedden

Tijdens deze vakantie wandelt u over de langgerekte zandrug die loopt van Emmen tot Groningen welke is ontstaan in een van de 18 ijstijden duizenden jaren geleden. In de winter is dit een prachtig natuurgebied waar momenteel nog vele hunebedden te vinden. Met deze vakantie verkent u het gebied tussen Ees en Odoorn en brengen de routes u langs grafheuvels, hunebedden en uitgestrekte heidevelden.

Niveau van deze vakantie:
Alle dagen heeft u de keuze tussen verschillende routes van verschillende afstanden, hierdoor kunt u het niveau van uw vakantie aanpassen naar uw wens.

Dag 1: Aankomst in Odoorn

U reist vandaag op eigen gelegenheid richting Odoorn voor de eerste overnachting van uw wandelvakantie. 's Avonds staat het diner voor u klaar.

Dag 2: Wandeling Odoorn

Afstand ca. 20 km

Vanuit het hotel in Odoorn wandelt u langs diverse hunebedden en grafheuvels en door het Valtherbos richting Emmen. Onderweg komt u onder andere het onderduikershol uit de Oorlogswinter tegen. Kiest u voor de lange wandelroute dan komt u ook door de Emmerdennen, een prachting bos met oude zandduinen.

Dag 3: Odoorn - Ees

Afstand ca. 16 km

Tijdens de winterse wandeling van vandaag loopt u door het 150 jaar oudeOdoornerveel en het schapenpark bij theehuis Poolshoogte. Hier kunt u even een pauze inlassen en van het uitzicht genieten. Als u uw wandeling vervolgt naar Ees passeert u ook een beeldentuin. Vanavond dineert u in het hotel in Ees.

Dag 4: Wandeling Ees

Afstand ca. 18 km

Ook vandaag heeft u de keuze tussen verschillende routes. Bij de wandelroute van ca. 20 km wandelt u ook over het Boomkroonpad, hier kunt u van boven af de hondsrug bekijken als u over de boomtoppen wandelt. Kiest u voor de kortere route dan volgt u het spoor van de hunebedbouwers rondom Borger, tijdens de wandeling komt u vele hunebedden tegen terwijl u over de heide en door de bossen wandelt.

Dag 5: Ees - Odoorn

Afstand ca. 17 km

Tijdens de laatste wandeling van uw vakantie wandelt u langs een Pingoruïne, ook wel een Gletsjerkuil genoemd. Voordat u Odoorn bereikt wandelt u nog langs de grafheuvel Eppies Bargie. Op deze grafheuvel van ca. 2500 v. Chr. groeien eikenbomen. Na uw aankomst in Odoorn is er een einde gekomen aan uw wandelvakantie en keert u op eigen gelegenheid richting huis.

Bij te boeken extra's

Meer weten over de 5-daagse winterwandelvakantie langs de Hunebedden?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.