5-daagse winterwandelvakantie Drentsche Aa

Drenthe, Nederland

  • Wandel over de mooie heidevelden
  • Ontdek het Balloërveld en het Zuidlaardermeer
  • Verblijf in Brinkdorp Zuidlaren
  • Bewonder de Schotse Hooglanders in de Gasterse Duinen
Drenthe winter
Landschap in Drenthe
Drenthe winter
Bekijk alle fotos (3 )

Ontdek het Nationale park Drentsche Aa

Tijdens deze mooie wandelvakantie in Drenthe verkent u in een aantal dagen de Drentsche Aa. Het park heeft haar naam te danken aan de meanderende Drentsche Aa, een van de best bewaarde beekdalen van Nederland.

Tijdens deze mooie winterwandelvakantie, loopt u over uitgestrekte heidevelden, langs veenmeren en door mooie bossen. Ook kunt u vele dieren tegen komen zoals roofvogels, reeën of Schotse Hooglanders.

Niveau van de tour:
U heeft elke dag de keuze uit verschillende afstanden per dag, Elke dag heeft u een korte en een lange wandelroute (min. 12 km, max. 22 km).

Dag 1: Aankomst in Anloo

U reist vandaag op eigen gelegenheid naar Anloo, waar u de komende twee nachten verblijft. Het diner van de eerste avond is inbegrepen.

Dag 2: Wandeltocht Anloo

Afstand ca. 17 km

De eerste wandeltocht van deze vakantie voert u naar het Balloërveld, dit is een mooi heideveld tussen de dalen van het Looner Diep en het Rolderdiep. Het Balloërveld wordt gekenmerkt door heidevelden, veenmeertjes, zandverstuivingen en her en der dennebossen. Een mistige winterochtend op het Balloërveld is een bijzondere ervaring!

Dag 3: Anloo - Zuidlaren

Afstand ca. 18 km

U laat Anloo achter u en wandelt vandaag naar Zuidlaren via het Kniphorstbosch en de Strubbenbossen, onderweg komt u verschillende hunnebedden en grafheuvels tegen. In de winter wonen in deze natuurgebieden vele roofvogels, eksters en reeën die u tegen kunt komen tijdens een wandeltocht.

Dag 4: Wandeltocht Zuidlaren

Afstand ca. 17 km

Vandaag heeft u de keuze uit verschillende wandelroutes van minimaal 12 km of maximaal 22 km. De wandelroutes brengen u door Midlaren, Noordlaren en het Noordlaarderbos. Bij de langere wandeltocht kmt u ook langs het Zuidlaardermeer en de Appèlbergen. Op het Zuidlaardermeer kunt u in de winter meerdere watervogels spotten en bij een strenge vorst kan het meer zelfs (deels) bevriezen.

Dag 5: Zuidlaren - Anloo

Afstand ca. 17 km

Tijdens de laatste wandeldag van uw vakantie laat u de brink van Zuidlaren achter u en wandelt u via een afwisselend landschap terug naar Anloo. De heidevelden, weilanden, bossen en houtwallen wisselen elkaar vandaag af, daarnaast passeert u vandaag ook de Drentsche Aa, een stel beekjes die meanderend door het landschap gaan. In de Gasterse Duinen kunt u de mooie Schotse Hooglanders tegenkomen.
Aan het einde van de wandeltocht is er een einde gekomen aan uw vakantie en reist u op eigengelegenheid naar huis.

Bij te boeken extra's

Meer weten over de 5-daagse winterwandelvakantie Drentsche Aa?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.