4-daagse winterwandelvakantie over de Hondsrug

Drenthe, Nederland

  • Wandelen in Drenthe
  • Ontdek de geschiedenis van de hunebedden
  • Wandel over de heide en door de bossen
  • Dagelijks de keuze tussen verschillende routes
Drenthe
Drenthe winter
Drenthe winter
Bekijk alle fotos (3 )

Winterwandelen over de Hondsrug

Wandel over de uitgestrekte heide en door de bossen van de Drenthse Hondsrug. Hier kunt u genieten van de rust en ruimte!

Tijdens een winterwandelvakantie over de Hondsrug kunt u genieten van de mooie herfstkleuren en besneeuwde bossen. De Hondsrug is een langgerekte zandrug in Drenthe en een walhalla voor wandelaars. Het uitgestrekte gebied tussen Emmen en Groningen is een van de hoogste delen van Drenthe. Tijdens uw wandelvakantie verkent u plaatsen als Exloo, Ees en Esdoorn en brengen de wandelroutes u langs hunebedden, over heidevelden en door bossen.

Niveau van de wandelroute:
U wandelt over goed aangegeven paden en heeft per dag de keuze tussen verschillende routes van ca. 14 tot 23 km. Hierdoor kunt u de route aanpassen naar uw wensen.

Dag 1: Aankomst in Exloo

Vandaag komt u aan in Exloo voor de eerste overnachting van uw wandelreis.

Dag 2: Exloo - Ees

Afstand ca. 17 km

Vandaag heeft u de keuze uit verschillende routes (ca. 14, 17, 21, of 23 km), alle routes gaan door de Boswachterij Exloo. Hier wisselen de dichte bossen af met heidevelden en stuifzanden. In de boswachterij kunt u sporen uit het verleden vinden, zoals een markesteen.
Tijdens de langste wandelroute komt u ook langs 5 hunebedden en passeert u het Hunebedcentrum in Borger waar u alles over de hunebedden te weten kunt komen.

Dag 3: Ees - Odoorn

Afstand ca. 17 km

Vanuit het hotel wandelt u over de heide naar Odoorn. Ook vandaag kunt u kiezen uit verschillende routes tussen de 15 en 20 km. Onderweg kunt u de grote schaapskudde van Exloo tegen komen of passeert u gletsjerkuilen (overblijfselen uit de laatste ijstijd). Als u gisteren geen hunebedden heeft gezien dan kunt u vandaag nog hunebed D30 bekijken tijdens de wandeltocht.

Dag 4: Odoorn - Exloo

Afstand ca. 17 km

Na het ontbijt start u al weer met de laatste wandeltocht van uw vakantie. Welke wandeltocht u vandaag ook kiest om bij het eerste hotel uit te komen (ca. 13, 16 of 23 km) u wandelt door het schapenpark bij Odoorn. In dit schapenpark lopen vele schapen los op het prachtige heidelandschap. Vanuit de uitkijktoren op een heuvel heeft u een prachtig uitzicht over het hele gebied. Daarnaast is er een gezellig theehuis, gelegen midden in de bossen. Vlak voor het einde van uw reis komt u nog de restanten van een hunebed tegen. Hierna wandelt u door naar uw hotel in Exloo en kunt u richting huis reizen.

Bij te boeken extra's

Meer weten over de 4-daagse winterwandelvakantie over de Hondsrug?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.