Franse Alpen

11-daagse wandelvakantie Natuurparken van de Dolomieten

Italiaanse dolomieten, Italië

  • De Dolomieten - UNESCO wereldnatuurlijk erfgoed
  • Fanes-Ennes-Prags natuurpark
  • Ampezzo dolomieten natuurpark
  • Prachtige meren: Pragser Wildsee, Limo lake, Lake Coldai
  • Monte Pelmo
Vind je vakantie
Aankomst
Verblijfsduur
Toon meer filters
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag.
Argentiere bergdorp
Franse Alpen
Landschap oostenrijk

In deze wandeltocht zal u zich verbazen op welke mooie plekken u zal komen en hoe wonderschoon de natuur is. Voor een groot deel van de wandeltocht zal u lopen over oude militaire wegen en bospaadjes. In deze omgeving is hard gevochten in de eerste wereldoorlog. De route lijdt u verder op het pad naar het drie talen punt. U start in het duitstalige, vervolgens krijgt u te maken met het regionale dialect en natuurlijk uiteindelijk de italiaanse taal. U zult ook merken dat er een verhaal is over zichtbare poren van de zogenoemde "Alpenfront", deze kan gezien worden in het open-air museum. U zult genieten van prachtige uitzichten, mooie talen en ontzettend vriendelijke mensen. Een paradijs voor toeristen en ontzetten avondtuurrijk voor mensen die van de bergen houden.

Dag 1: Individuele aankomst Toblach/Dobbiaco

Vandaag komt u aan in uw hotel in het mooie Hochpustertal. U kunt gratis parkeren kort bij het hotel, dit zit bij de prijs inbegrepen.

Dag 2: Toblach/Dobbiaco - Fodara Vedla

Vandaag start u bij het pareltje van de Dolomieten, namelijk het meer "Pragser Wildsee". U wandelt door de romantische gebergtes langs het natuur park Fanes-Sennes-Prags, dit is een van de grootste beschermde gebieden van zuid Tirol. In de schaduw van de buitengewone berg Seekofel wandeld u verder door de Dolomieten heen en komt u aan bij de hut Seekofelhütte en daarna bij de hut Senneshütte of de Rifugio Fodara Vedla. Snachts overnacht u in de bergen in een hutje met douche en wc. Bagagevervoer zit hier niet bij in.

Dag 3: Fodara Vedla - Fanes

Vandaag start u bij uw hut Sennehütte of de Rifugio Fodara Vedla welke beiden een wonderbaarlijk mooi uitzicht bieden over de bergen Hohe Gail 3146 m, Critallo 3221 m, Sorapis 3205 m, en Tofane 3243 meter hoog. Na een dalend parcour naar Pederü loopt u over oude militaire wegen en gaat u bergopwaards om de St. Vigil rivier over te steken. Uiteindelijk loopt u naar de Alpe Fanes.

Dag 4: Fane - Lagazuoi

U passeert het meer Limo en zult versteld staan over de hoge vlaktes van Fanes. Kort nadat u de kloof van Fane heeft bereikt daalt u af naar het meer Lagazuoi. Hier bevind zich een theater over de eerste wereld oorlog, u kunt hier ook het openlucht museum bezoeken.

Dag 5: Lagazuoi - Croda da lago

U kunt wandelen naar Falzarego of neemt de kabelbaan (tickets zijn niet inclusief), hier kunt u de bekende Dolomieten van Cortina ontdekken. U zult een openlucht museum tegen komen en deze zal u doen denken aan de strijd tussen Oostenrijk en Italië in de eerste wereld oorlog. De tour neemt u mee naar Passo Giau, deze plaats biedt u een van de mooiste uitzichten over de Alpen. U eindigt in Croda da Lago.

Dag 6: Croda da Lago - Passo Staulanza

Vandaag wandelt u terug naar Ambrizzola. Als u de top heeft bereikt ziet u voor u een van de hoogste bergen van de Dolomieten, de Monte Pelmo van 3168 meter hoog. Jaren geleden zijn er voetsporen van een dinosaurus gevonden en zijn er stukken steen afgebroken. U volgt de wandeltocht verder naar de Cittá de Fiume hut en daarna naar Passo Stualanza waar u de nacht zult doorbrengen.

Dag 7: Passo Staulanza - hut Tissi/Vazzoler

U zult verteld staan van de 4 kilometer lange muur die bijna 1000 meter hoog is, bestaande uit meerdere gebouwen. Hoogstwaarschijnlijk zult u het mooiste landschap ooit zien onder de Civetta. U wandelt richting de muur van Torre Venezia, u heeft hier werkelijkwaar een pachtig uitzicht over Moiazza. Aan het einde van deze dag komt u aan in uw hut in Vazzoler, de hut ligt tussen Torre Venezia en Torre Trieste in.

Dag 8: hut Tissi/Vazzoler - Passo Duran

U bezoekt het wat minder bekende gebied de Southern Dolomieten, het is zeker weten de moeite waard. Onderaan de Torre Trieste zult u verder lopen langs de alpenweiden naar de Duran pass.

Dag 9: Passo Duran - hut Fontana/Blanchet

De wandeltour van vandaag brengt u door de bossen onder Monte Tamer naar het naturpark Dolomite Bellunesi. We bevelen u aan genoeg drinken mee te nemen en onderweg zult u nog een aantal waterputten tegenkomen. Door weiden en bossen gelopen zult u arriveren bij uw hut, tevens eindbestemming van deze dag.

Dag 10: hut Fontana/Blanchet - Belluno

U wandeld door de prachtige alpenweiden en grote bossen. Na de afdaling naar Val Agordina gaat u met de bus naar Belluno waar u de laatste nacht zult door brengen van uw wandelvakantie.

Dag 11: Individueel vertrek vanuit Belluno

Vandaag de laatste dag vertrek u individueel richting huis of verlengt u de vakantie.