omgeving camping Belledonne

7-daagse wandelvakantie Natuurparken van de Dolomieten

Italiaanse dolomieten, Italië

  • De Dolomieten - UNESCO wereldnatuurlijk erfgoed
  • Fanes-ennes-Prags natuurpark
  • Ampezzo dolomieten natuurpark
  • Prachtige meren: Pragser Wildsee, Lago Coldai, Lago di Alleghe
  • Cortina d'Amprezzo, het pareltje van de Dolomieten
Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag.
omgeving camping Les Fontaines
omgeving camping Les Fontaines
Landschap oostenrijk
Bekijk alle fotos (4)

Bij deze wandeltocht zal u zich verbazen op welke interessante plekken u zal komen en hoe wonderschoon de natuur is. Voor een groot deel van de wandeltocht zal u lopen over oude militaire wegen en bospaadjes. In deze omgeving is hard gevochten in de eerste wereldoorlog. De route lijdt u verder op het pad naar het drie talen punt. U start in het duitstalige, vervolgens krijgt u te maken met het regionale dialect en natuurlijk uiteindelijk de italiaanse taal. U zult ook merken dat er een verhaal is over zichtbare poren van de zogenoemde "Alpenfront", deze kan gezien worden in het open-air museum. U zult genieten van prachtige uitzichten, mooie talen en ontzettend vriendelijke mensen. Een paradijs voor toeristen en ontzetten avondtuurrijk voor mensen die van de bergen houden.

Dag 1: Individuele aankomst Toblach/Dobbiaco

Vandaag komt u aan in uw hotel in Hochpustertal. U kunt gratis parkeren kort bij het hotel, dit zit bij de prijs in.

Dag 2: Toblach/Dobbiaco - Fodara Vedla

U start vandaag in het pareltje van de Dolomieten, namelijk het meer "Pragser Wildsee". U wandeld door de romantische gebergtes langs het natuur park Fanes-Sennes-Prags, dit is een van de grootste beschermde gebieden van zuid Tirol. In de schaduw van de buitengewone berg Seekofel wandeld u verder door de Dolomieten heen en komt u aan bij de hut Seekofelhütte en daarna bij de hut Senneshütte of de Rifugio Fodara Vedla. Snachts overnacht u in de bergen in een hutje met douche en wc. Bagagevervoer zit hier niet bij in.

Dag 3: Fodara Vedla - Cortina d'Ampezzo

Door de weilanden en bergen vertrekt u vandaag rechtstreeks door de Dolomieten heen, de Dolomieten zijn in 2009 uitgekozen tot werelderfgoedlijst. U zult een van de meest bekende en opvallende piek van de Dolomieten tegen komen en dit pad leidt u naar Cortina. Cortina is een bekende wintersport plek voor toeristen, in 1956 zijn de olympische spelen hier gehouden. Voor de mensen die graag een stukje extra willen wandelen is er de mogelijkheid om van Pederü naar Fane te lopen. U volgt vervolgens het Lagazuoi pad en neemt de kabelbaan en vervolgens de bus terug naar Cortina d'Ampezzo. De kosten van dit extra uitje zijn niet inclusief.

Dag 4: Wandeling Cortina d'Ampezzo

Vandaag ondekt u in één wandeling de bekende Dolomieten van Cortina, u komt langs de Cinque Torri, Nuvolau, Lagazuoi en de Tofane. onderaan de Cinque Torri is openlucht museum over de eerste wereldoorlog tussen Oostenrijk en Italie.

Dag 5: Cortina d'Ampezzo - Passo Staulanza

Na een korte busreis vanaf Cortina bereikt u het startpunt van vandaag: Passo Giau. Deze plaats heeft een van de mooiste panorama beelden over de alpen. Na een korte pauze wandelt u verder door de alpen naar Ambrizzola. Als u vervolgens uw wandeling vervolgt loopt u door de weilanden en Alpenweiden naar het zuiden. Voor u zult u een van de hoogste toppen zien van de Dolomieten namelijk de Monte Pelmo van 3168 meter hoog. Deze berg was de allereerste berg die beklommen is in de Dolomieten, in 2011 is er op 3025 meter hoogte een voetafdruk van een dinoaurus gevonden. Uiteindelijk zult u verder wandelen naar Passo Staulanza, u zult hier overnachten in een hut met douche en wc. Bagagevervoer zit hier niet bij in.

Dag 6: Passo Staulanza - San Vito di Cadore

Vandaag verlaat u de Dolomieten helemaal en wandelt u om Mount Pelmo heen welke u van de dag ervoor heeft gezien. vanaf paso Staulanza wandelt u met lichte stijgingen en dalingen door de bosen van Pelmetto en Pelmo. Op de wg naar Rifgio Venetië hut zult u als u geluk hebt marmotten tegenkomen. Een kleine afdaling en u wandelt verder met een magnific uitzicht op Mount Sorapis en Antelao naar San Vito di Cadora. Een kleine busreis zal u terug brengen naar uw hotel in Toblach.

Dag 7: Individueel vertrek naar huis

Vandaag is helaas de laatste dag aangebroken van uw wandelvakantie en u vertrekt individueel naar huis, het is ook mogelijk uw vakantie te verlengen.