7-daagse wandelvakantie Dolomieten

Italiaanse dolomieten, Italië

  • De Dolomieten - UNESCO wereldnatuurlijk erfgoed
  • Fanes-Sennes-Prags natuurpark
  • Wandelen op hoogte
  • Prachtige meren: Pragser Wildsee, Lagazuoi
  • Cortina d'Amprezzo, het pareltje van de Dolomieten
Dolomieten wandelvakantie
Dolomieten wandelvakantie
Dolomieten wandelvakantie
Dolomieten wandelvakantie
omgeving camping Belledonne
TODO wandelaar
Bekijk alle fotos (13 )

Wandelen over de Dolomieten "Höhenweg"!

Deze wandelvakantie voert door drie taalgebieden en de bijbehorende culturen: van het Duitstalige Pustertal naar het Ladin Fanes gebied om te eindigen in het Italiaanse in Cortina d'Ampezzo. Tijdens de Eerste Wereldoorlog is er heftig gevochten om de grenzen in dit gebied, het zogenaamde Alpenfront. Getuigen hiervan zijn de restanten van de vele loopgraven en de diepe tunnels onderweg. De wandelroute die u volgt is de beste manier om de wondere wereld van de Dolomieten in al zijn facetten te ervaren. De zichtbare sporen van het voormalige zogenaamde Alpenfront, dat zich nu in een openluchtmuseum bevindt. Deze route biedt de beste gelegenheid om deze bizarre wonderwereld om te leren kennen: uitzonderlijk mooie schoonheden, prachtige uitzichten, prachtige paden, puur avontuur - een traktatie voor elke bergliefhebber!

Niveau van de tour:
De route gaat over goed gemarkeerde bergpaden en wandelpaden. De tour is geschikt voor iedereen met een goede conditie en geschikt voor kinderen vanaf 16 jaar.

Dag 1: Individuele aankomst Toblach/Niederdorf

Vandaag arriveert u in de middag in uw hotel in het Hochpustertal. Neem de tijd om een korte wandeling in de omgeving te maken.

Dag 2: Toblach/Niederdorf - Pragser Wildsee - St. Vigil

Hoogteverschil ca. 1075 m

U start vandaag bij het pareltje van de Dolomieten, namelijk de "Pragser Wildsee" (ca. 1.494 m). U wandelt door de romantische gebied van het natuurpark Fanes-Sennes-Prags, een van de grootste beschermde natuurgebieden van Zuid-Tirol. U bereikt de Hochalm Fojedöra, gelegen in de schaduw van het imposante massief van de Seekofel. Neem een pauze en geniet van het zelfgebakken brood en de smakelijke alpenkaas. De tocht gaat verder langs het Hochalpenmeer waarna u het hoogste punt van vandaag bereikt. Diep in het dal kunt u de dorpjes van het Gadertal al zien.
Wandeltijd ca. 5 à 6 uren. Stijging ca. 775 m en daling ca. 1.075 m.

Dag 3: St. Vigil - Abtei/Badia

Hoogteverschil ca. 1150 m

De kabelbaan Piz de Plaies brengt u van St. Vigil naar het startpunt. Het pad voert u door licht bosgebied en weiden tot Piz de Corn. Tegenover u zetelt de Peitlerkofel. Het gaat verder naar de Ritjoch en passeert het bergbeklimmersdorp Wengen. Ondertussen houdt u steeds de blik op de machtige flanken van de Heiligkreuzkofel. Aan de voet van de Neuner en Zehnerspitze ligt de schuilhut Heiligkreuz. Na een korte afdaling kunt u comfortabel met de trein naar Abtei.
Wandeltijd ca. 5,5 à 6,55 uren. Stijging ca. 1.150 m. Afdaling ca. 950 m.

Dag 4: Abtei/Badia - St. Kassian/San Cassiano

Hoogteverschil ca. 850 m

Vanaf Badia wandelt u boven de vallei naar La Villa zonder grote beklimmingen. Hierna wandelt u op steeds steilere paden door het bos tot boven de boomgrens. U bereikt Piz Sorega via panoramische alpenweiden met tal van mogelijkheden om te stoppen voor verfrissingen en lokale specialiteiten. Hierna bereikt u de Piz Sorega. Vanaf hier bent u met de afdaling naar St. Kassian, die ook met de kabelbaan kan worden ingekort. (ticket niet inbegrepen in de prijs).
Wandeltijd ca. 5 à 6 uren. Stijging ca. 850 m. Daling ca. 650 m.

Dag 5: St. Kassian/San Cassiano - Cortina d'Ampezzo

Hoogteverschil ca. 1050 m

De route begint comfortabel door het dal naar de Capanna Alpina. In de schaduw van de majestueuze bergtoppen Fanes en Conturines, wandelt u richting naar het kristalheldere Lagazuoi-meer aan de voet van de Scottoni bergtop, in wiens wateren de bizarre toppen van de Fanes Dolomieten worden weerspiegeld. Via de Dolomieten High Trail wandelt u naar Lagazuoi, dat tijdens de Eerste Wereldoorlog door soldaten werd omgevormd tot een heus fort met tunnels en loopgraven. De afdaling gaat via de Forcella Travenanzes naar de Falzarego-pas. Vanaf de Falzarego-pas wandelt u uiteindelijk naar de etappebestemming Cortina d'Ampezzo.
Wandeltijd ca. 5 à 6 uren. Stijging ca. 1.050 m. Daling ca. 625 m.

Dag 6: Cortina d'Ampezzo - Son Forca - Ospitale - Hochpustertal

Hoogteverschil ca. 900 m

De laatste wandeldag begint in het centrum van Cortina d'Ampezzo. Door bossen en weilanden wandelt u naar de Rifugio Mietres, van waaruit je nog een laatste blik op Cortina kunt werpen. nog een keer. Daarna wordt het pad steiler en leidt het naar de Forcella Zumèles. Het fantastische uitzicht op het hoogste punt doet u de inspanningen van de beklimming snel vergeten. Daarna wandelt u bergafwaarts door het idyllische idyllische Val Padeon naar het einde van de etappe in Ospitale. U gaat dan verder met bus naar de Alta Pusteria
Wandeltijd ca. 4 à 5 uren. Stijging ca. 900 m. Daling ca. 650 m.

Dag 7: Individueel vertrek of verlenging

Vandaag is helaas de laatste dag aangebroken van uw wandelvakantie en u vertrekt individueel naar huis, het is ook mogelijk uw vakantie te verlengen.

Bij te boeken extra's

Meer weten over de 7-daagse wandelvakantie Dolomieten?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.