Toscane

8-daagse wandelvakantie Middellandse Zee

Basilicata, Italië

  • Wandelen langs de olijfgaarden
  • Bezoeken van prachtige middeleeuwse dorpen
  • City of Sassi en Trulli
  • Ostuni, the white city
  • Otranto, een van de mooiste plekken in Salento
  • Lecce, de hoofdstad waar ontelbaar bezienswaardigheden zijn
Vind je vakantie
Aankomst
Verblijfsduur
Toon meer filters
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag.
Languedoc Roussillon
Spanje
TODO

Ontdek het zuid-oost gedeelte van Italie. Op deze wandeltocht zal u niet alleen ongelofelijk veel ervaring opdoen maar zult u ook de verschillen tussen het unieke platteland en de Ionische zee zien, en niet te vergeten zal u de gastvrijheid van de Italianen merken. Het platteland is ongelofelijk cultuurrijk, zo hebben de Grieken, Romeinen, Byzantijnen en nog meer stammen allemaal hun stempel achtergelaten.

Dag 1: Individuele aakomst Matera

U arriveert individueel in uw eerste hotel in Matera, ook wel bekend als city of Sassi. Het historische centrum is voor een deel een werelderfgoed en u zal zich verbazen hoe mooi het centrum is.

Dag 2: Matera - Alberobello

Vanaf de city of Sassi reist u door naar de city of Trulli. Vandaag wandelt u naar de "Terra delle Gravine", dit zijn prachtige bergen in het Murgia-high-plateau die een natuurgebied vormen. In de middag reist u naar Alberobello. Neem de tijd en geniet van de city of Trulli met typisch smalle straatjes.

Dag 3: Alberobello - Cisternino

Vandaag loopt u vanaf de d'Itria vallei langs de kust naar Cisternino. Dit kleine dorpje zal u van veraf al verwelkomen en de mensen zijn wonderbaarlijk attent. Met helder weer kunt u vanaf Piazza Garibaldi kijken over Martina Franca, Locorotondo en Ostuni.

Dag 4: Cisternino - Ostuni

Vandaag verlaat u Cisternino en wandelt u langs de olijf en wijngaarden naar Ostuni, "the white city" met een prachig uitzicht over de zee. Het centrum van Ostuni ligt op 3 heuvels. Bezoek het historische centrum met het bekende doolhof van steegjes en trappen midden tussen de typisch witgekalkte gebouwen. The Piazza della Libertá is het centrum van de historische centrums en de grens tussen oud en nieuw.

Dag 5: Ostuni - Otranto

Een korte reis brengt u naar Torre dell'Orso, begin punt van de wandeltour vandaag. Lopend langs de kust met altijd een oogjes op de zee zult u arriveren in Otranto, een van de meest mooie vakantie bestemmingen uit de omgeving. De Kathedraal met zijn mozaïeken bekleding zal u aanspreken voor een bezoek. Geniet van uw avond in het mooie centrum van Otranto.

Dag 6: rondtocht Otranto

Vandaag ontdekt u de omgeving van Otranto. Na een korte reis bereikt u Porto Badisco. U zal snel een duik nemen bij de klein baai voordat u terug wandelt via de kust naar Otranto.

Dag 7: Otranto - Lecce

Lecce wacht op u! De hoofdstad van Salento heeft u een hoop te bieden: een onbetwistbare schoonheid met fantastische gebouwen en kerken die u kunt bezoeken. Ongeveer 30 kerken en ontelbare bezienswaardigheden wachten om bezocht te worden. Vergeet niet om het amfitheater te bezoeken. U kunt ook fantastisch langs de kust wandelen en aan het eind van de avond een heerlijk bad nemen.

Dag 8: Individueel vertrek vanuit Lecce

Vandaag is de dag aangebroken dat uw reis is afgelopen en u vertrekt, het is natuurlijk ook mogelijk om uw reis te verlengen.