8-daagse wandelvakantie Wicklow Way

Wicklow, Ierland

  • Wandel door nationaal park Wicklow Mountain
  • Eindig uw reis in Dublin
  • Geniet van de Ierse gezelligheid in de pubs
  • Loop door de groene heuvels van Carlow
Wicklow Way - Ierland
Wicklow Way - Ierland
Wicklow Way - Ierland
Wicklow Way
Wicklow Way - Ierland
Wicklow Way - Ierland
Bekijk alle fotos (15 )

Wandel over het oudste langeafstandswandelpad van Ierland

Deze wandelvakantie over de Wicklow Way voert u door de bewogen geschiedenis van Ierland. Uw reis begint in de heuvels van Carlow en eindigt in in Marlay Park, ten zuiden van Dublin. Geniet tijdens uw reis van de gezelligheid in Ierse Pubs en van de mooie natuur in het nationaal park Wicklow Mountain. Op een heldere dag dwaalt uw blik over de zee naar de kust van Groot-Brittannië. Tijdens uw vakantie zult u ook meer leren over de geschiedenis van Ierland en de Ierse opstandelingen.
De Wicklow Way is een prachtige langeafstandswandeling voor iedereen die Ierland van dichtbij wil ervaren!

Niveau van de tour:
Een fijne wandelvakantie die voor iedereen geschikt is. De eerste etappes zijn grotendeels vlak. De tocht gaat over goed gemarkeerde paden, door bossen en soms over binnenwegen. Voor de wandeling van Roundwood naar Eniskerry is een stevige tret vereist, voor de andere etappes is een goede basisconditie vereist.

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Aankomst in Tinahely

Vandaag reist u op eigen gelegenheid naar Tinahely. In de middag kunt u inchecken in het eerste hotel.

Dag 2: Tinahely - Moyne (ca. 17 km)
Afstand ca. 17 km
Hoogteverschil ca. 470 m

In de ochtend brengt de transfer naar een kleine pub ten noorden van Tinahely. Hier start u met de tour op Wicklow Way en loopt u door een klein sprookjesbos naar Mangan Wood. De tocht van vandaag voert u langs schapenweiden en door kleine bossen naar de vallei van de rivier de Derry. Hier volgt u een rustig weggetje naar Sandyford Bridge, waar u de nacht zult doorbrengen op een kleine boerderij.
Wandeltijd: ca. 5 uren.

Dag 3: Moyne - Glenmalure (ca. 25 km)
Afstand ca. 25 km
Hoogteverschil ca. 880 m

Na het ontbijt start u met de wandeling naar Sheilstown Forest en naar de Iron Bridge. De bestemming van vandaag is het wilde dal van Glenmalure. Ierse opstandelingen zochten hier jarenlang hun toevlucht totdat de Engelse kroon een basis in het dal oprichtte om een einde te maken aan de opstand. Een oude handelspost en de ruïnes van de kazerne getuigen nog van deze roerige tijd.
Wandeltijd: ca. 6 à 7 uren.

Dag 4: Glenmalure - Glendalough - Laragh (ca. 17 km)
Afstand ca. 17 km
Hoogteverschil ca. 600 m

Het zicht op de Lugnaquillia-berg - de hoogste top van de Wicklow Mountains - begeleidt u vandaag naar de pas van Lugduff Gap. Vanaf hier daalt u af naar de pittoreske vallei van Glendalough. Eeuwenlang was dit een plaats van bezinning en gebed voor de eerste christelijke monniken. De Wicklow Way brengt u vervolgens naar het kleine dorpje Laragh.
Wandeltijd: ca. 5 uren.

Dag 5: Laragh - Roundwood (ca. 20 km)
Afstand ca. 20 km
Hoogteverschil ca. 470 m

Na het ontbijt verlaat u Laragh en klimt Paddock Hill op. Kort daarna maken dichte bossen plaats voor ongerepte heidevelden in Wicklow Mountain National Park. De wandeltocht brengt u vervolgens naar Old Bridge en vanaf hier wandelt u over kleine weggetjes naar het dorpje Roundwood. De etappe kan worden verlengd met een wandeling rond de stuwmeren van het Vartry Reservoir.
Wandeltijd: ca. 3 tot 6 uren.

Dag 6: Roundwood - Enniskerry (ca. 19 km)
Afstand ca. 19 km
Hoogteverschil ca. 690 m

Dé etappe van de Wicklow Way staat vandaag op het programma: vandaag bereikt u het eerste uitkijkpunt van waaruit u een kijkje kunt nemen op het nabijgelegen Lough Dan. U bereikt dan een open gebied van waaruit u op een heldere dag de kust van Groot-Brittannië kunt zien. Het pad leidt u naar de Djouce-Mountain en met uitzicht op de hoogste waterval van Ierland naar het Crone Forest, waar de etappe van vandaag ten einde loopt.
Wandeltijd: ca. 5 à 6 uren.

Dag 7: Enniskerry - Marlay Park (ca. 22 km)
Afstand ca. 22 km
Hoogteverschil ca. 720 m

Na het ontbijt start u met de laatste wandeltocht van uw wandelvakantie in Ierland. Eerst leidt de tocht u over idyllische paden de vallei van Glencullen in. Hier kunt u genieten van het uitzicht vanaf Fairy Hill over de laatste etappes en over de stad Dublin. Vervolgens daal je af naar Marlay Park, waar de wandeling eindigt op Wicklow Way. Hierna gaat u met de bus naar het centrum van Dublin.
Wandeltijd: ca. 6 uren.

Dag 8: Vertrek naar huis

Na de laatste overnachting in Dublin vertrekt naar huis.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse wandelvakantie Wicklow Way?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 8-daagse wandelvakantie Wicklow Way.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 9.0
Locatie/gebied: 10.0
Hotels: 8.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.0
Route: 10.0
Dag-tot-dagprogramma: 10.0
Bezienswaardigheden: 8.0
Reisbescheiden: 7.0
9.0
Perfect georganiseerd!
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juli 2023
We hebben een heerlijke vakantie gehad, waarbij alles wat beloofd was, werd waargemaakt. De afspraken die we op papier kregen, waren ook allen bekend bij de mensen ter plekke (host en taxi chauffeurs). Twee tips : Het was prettig geweest om de reisbescheiden eerder te krijgen dan 2 weken van te voren, i.v.m. het plannen van het vervolg van onze reis, die we hadden kunnen afstemmen op de laatste reisdag van de wandelvakantie. Zo hadden we bijvoorbeeld hetzelfde hotel in Dublin voor nog een aantal extra nachten kunnen boeken. Nu moesten we daarvoor verkassen. De reisbeschrijving op papier was in het Duits, omdat het in Zwitserland gemaakt was. Voor ons geen probleem, maar we hadden dit niet verwacht. Mogelijk is dit voor anderen wel een probleem.
Lees meer