8-daagse wandelvakantie Western Way

West Coast, Ierland

  • Wandel door Connemara
  • Vaar naar de Aran-eilanden
  • Bewonder de beroemde Cliffs of Moher
  • Ontdek de prachtige natuur van Ierland
Cliffs of Moher - Ierland
Cliffs of Moher - Ierland
Great Western Way Ierland
Aran Island - Ierland
Aran Island - Ierland
Aran Island - Ierland
Bekijk alle fotos (10 )

Ierland: land van contrasten

Wandel door een ruig, spectaculair, rustig én idyllisch landschap tijdens deze 8-daagse wandelvakantie over de Western Way. Het ene hoogte punt volgt op het andere!
Een tocht langs indrukwekkende Cliffs of Moher vormen het begin van uw Western Way vakantie, het is één van de mooiste kustwandelingen ter wereld! Hierna gaat u verder naar de Aran-eilanden en u maakt u een mooie wandeltocht op Ines Mor, het grootste eiland van de Aran-eilanden.
Na het verblijf op Ines Mor gaat u weer terug naar het vaste land en gaat u verder op de Great Western Way langs mooie meren en fjorden in Connemara. U wandelt over uitgestrekte vlaktes en heidevelden en door mooie bossen!

Niveau van de tour:
Voor de etappes heeft u een goede basisconditie nodig voor de wandelingen tot ca. 20 kilometer. Indien u last heeft van hoogtevrees kunt u het beste de wandeling over de Cliffs of Moher Trail overslaan.

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Aankomst in Doolin

Vandaag reist u op eigen gelegenheid naar het starthotel in Doolin.

Dag 2: Rondwandeling de 'Cliffs of Moher' (ca. 12 km)
Afstand ca. 12 km
Hoogteverschil ca. 500 m

Vanuit het hotel in Doolin wordt u per transfer naar Liscannor gebracht voor de eerste wandeletappe van uw vakantie in Ierland. Vanaf Liscannor volgt u de 'Cliffs of Moher Trail' terug naar Doolin. Tijdens de wandeltocht wandelt u langs de kliffen die 120 meter boven de Atlantische Oceaan uittorenen.
Wandeltijd: ca. 5 uren.

Dag 3: Doolin - Aran-eilanden - rondwandeling Dún Aenghus - Cill Rónáin (ca. 17 km)
Afstand ca. 17 km
Hoogteverschil ca. 225 m

In de ochtend wordt u per transfer vanuit Doolin naar de veerboot gebracht, welke u naar Inishmore brengt, het grootste eiland van de Aran-eilanden. De wandeltocht van vandaag voert u langs een zeehondenkolonie en naar de wereldberoemde ruïnes van Dún Aenghus (UNESCO-werelderfgoed). Aan het einde van de dag overnacht u in Cill Rónáin.
Wandeltijd: ca. 5 tot 6 uren.

Dag 4: Aran-eilanden | Rustdag

Vandaag heeft u een rustdag op de Aran-eilanden, u kunt de dag geheel naar eigen wens invullen. Geniet bijvoorbeeld van de frisse lucht en maak een mooie wandeling langs monumenten en ruïnes.

Dag 5: Aran-eilanden - Oughterard - Maam's Cross of omgeving (ca. 19 km)
Afstand ca. 19 km
Hoogteverschil ca. 245 m

In de ochtend gaat u met de veerboot weer terug naar het vasteland. Hier wordt u opgehaald en naar het startpunt van uw wandeling gebracht. U wandelt door mooie bossen en u wandelt over de oevers van Lough Corrib. Hierna loopt u door de mooie heide tot u het eindpunt van de dag bereikt. U wordt dan weer opgehaald voor een transfer naar het hotel.
Wandeltijd: ca. 5 tot 6 uren.

Dag 6: Maam's Cross of omgeving - Lough Inagh (ca. 16 km)
Afstand ca. 16 km
Hoogteverschil ca. 395 m

In de ochtend gaat u per transfer naar de het dal van Tiernakill. Het Maumturk-gebergte is een van de hoogtepunten van de Great Western Way. Onderweg lijkt het landschap bijna bergachtig, maar een blik op de eindeloze groene heuvels en de vele schapen laat zien waarom Connemara een van de mooiste hoekjes van Ierland is. Wanneer u aankomt bij de Maum Ean-pas, wacht een mystieke plek op u. St. Patrik heeft deze plek lang geleden bezocht. Een kleine kapel, Keltische kruisen en een standbeeld van St. Patrick maken dit een heilige plaats. U sluit de dag af met een afdaling naar Lough Inagh.
Wandeltijd: ca. 4 tot 5 uren.

Dag 7: Lough Inagh - Leenane (ca. 15 km)
Afstand ca. 15 km
Hoogteverschil ca. 225 m

De etappe van vandaag voert u door mooie bossen. U laat de heuvels van de Maumturk Mountains en de 12 Bens achter u en u bereikt al snel vlakker terrein. Uw bestemming is het kleine kustplaatsje Leenane, dat schilderachtig is gelegen aan het einde van de Killary Fjord.
Wandeltijd: ca. 5 uren.

Dag 8: Vertrek naar huis

Na het ontbijt is er een einde gekomen aan uw wandelvakantie in Ierland. U kunt uw reis verlengen met één of meerdere extra nachten in Leenane of u reist direct naar huis.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse wandelvakantie Western Way?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.