8-daagse wandelvakantie Dingle Way

Kerry, Ierland

  • County Kerry en de Dingle Way
  • Wandel over het Ierse schiereiland Dingle
  • Woeste golven, imposante kliffen en lange zandstranden
  • Uitzicht op de Blasket Islands
  • Authentieke Ierse plaatsjes zoals Dingle en Dunquin
Wandelvakantie Dingle Way
Wandelvakantie Dingle Way
Wandelvakantie Dingle Way
Wandelvakantie Dingle Way
Wandelvakantie Dingle Way
Wandelvakantie Dingle Way
Bekijk alle fotos (12 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Aankomst in Tralee

Vandaag arriveert u in Tralee en kunt u rustig rondkijken in deze Ierse stad in County Kerry.

Dag 2: Tralee – Camp (ca. 18 km)
Afstand ca. 18 km
Hoogteverschil ca. 330 m

Het begin van de Dingle Way wandelroute leidt u langs een kanaal naar de windmolen van Blennerville. Het duurt niet lang voordat het pad langzaam begint te stijgen. U wandelt langs een bergwand waarbij u onderweg kunt genieten van heerlijke uitzichten op Tralee Bay. Het pad is rotsachtig en kan bij slecht weer modderig zijn. De rijkdom aan diverse flora maakt deze eerste etappe tot een geweldige ervaring.
Wandeltijd: ca. 5,5 uur.

Dag 3: Camp – Annascaule (ca. 18 km)
Afstand ca. 18 km
Hoogteverschil ca. 415 m

Spring van de ene rots naar de andere over de Finglass River om vervolgens te starten aan een gestaag stijgend wandelpad. Waar alleen schapen en vogels u vandaag gezelschap houden, is het uitzicht over de omringende bergtoppen en de nabijgelegen zee gewoonweg adembenemend. Het zal niet lang meer duren voordat het uitgestrekte zandstrand van Inch Beach zich voor u ontvouwt. Wilde rozen en orchideeën begeleiden u langs het pad dat u naar het kleine dorpje Annascaule leidt.
Wandeltijd: ca. 6 uur.

Dag 4: Annascaule – Dingle (ca. 21 km)
Afstand ca. 21 km
Hoogteverschil ca. 485 m

De wandelroute brengt u naar de ruïnes van Minard Castle, het hoogtepunt van de eerste helft van deze etappe. Wilt u liever niet op geasfalteerde wegen wandelen dan kunt u het eerste deel van de route eenvoudig omzeilen door de bus te pakken. Zodra u Lipsole bereikt, voert een prachtige route u langs boerderijen en over talloze schapenweiden naar Dingle, uw eindbestemming van vandaag.
Wandeltijd: ca. 3 tot 6 uur.

Dag 5: Dingle – Dunquin (ca. 14 km)
Afstand ca. 14 km
Hoogteverschil ca. 525 m

U neemt allereerst de bus naar Ventry Beach. Vanaf hier wandelt u enkele kilometers direct langs de kust over een van de mooiste stranden van Ierland. Daarna staat Eagle Mountain op het programma. Geniet van het adembenemende uitzicht op de Blasket eilanden, de meest westelijke eilandengroep van Europa. Over schapenweiden en langs kleine rivierlopen voert de weg u dan naar Dunquin.
Wandeltijd: ca. 4 uur.

Dag 6: Dunquin – Feohannagh (ca. 20 km)
Afstand ca. 20 km
Hoogteverschil ca. 250 m

Deze ochtend begint met een transfer naar Smerwick Harbour. Ook nu kunt u weer genieten van wandelingen over lange zandstranden. Aan het einde van deze etappe is er nog een prachtige wandeling over de kliffen van Smerwick Harbour naar het kleinste overnachtingsdorpje van deze wandelvakantie, Feohannagh.
Wandeltijd: ca. 6 uur.

Dag 7: Feohannagh – Brandon Pier (ca. 20 km)
Afstand ca. 20 km
Hoogteverschil ca. 675 m

De kroon op uw wandelvakantie is zondermeer de laatse wandel etappe. Deze tocht neemt u mee over de pas bij Mount Brandon voordat u door een natuurreservaat terug wandelt naar zee. Het uitzicht op de kustlijn van het schiereiland Dingle is gewoonweg prachtig. Brandon Pier is een kleine haven die het einde markeert van uw Dingle Way-wandelervaring. Een transfer brengt u terug naar Tralee.
Wandeltijd: ca. 6 uur.

Dag 9: Vertrek of verlenging in Tralee

Het einde van uw wandelvakantie door een uitzonderlijk mooi stuk Ierland is aangebroken. U reist weer op eigen gelegenheid naar huis. Natuurlijk is het mogelijk nog extra nachten bij te boeken.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse wandelvakantie Dingle Way?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.