9-daagse wandelvakantie South West Coastal Path - Deel 1

South West, Groot-Brittannië

  • Eerste deel van de langeafstandswandelroute door Cornwall
  • Wandel langs de hoogste kustlijn van Engeland en Wales
  • Bezoek een van hoogste watervallen in het Verenigd Koninkrijk
  • Natuurlijke havens en vissersdorpjes
  • Dagelijkse wandeletappes van ca. 14 tot 24 km
Cornwall - South West Coastal Path 1
Cornwall - South West Coastal Path 2
Cornwall - South West Coastal Path 19
Cornwall - South West Coastal Path 4
Cornwall - South West Coastal Path 11
Cornwall - South West Coastal Path 10
Bekijk alle fotos (26 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Aankomst in Minehead

U reist op eigen gelegenheid naar Minehead. Deze aloude kustplaats is het begin van het South West Coastal Path en is ook de locatie waar het Exmoor National Park aan de zee grenst. Minehead is eenvoudig bereikbaar en heeft goede busverbindingen met regelmatige diensten met het dichtstbijzijnde treinstation in Taunton.

Dag 2: Minehead – Porlock Weir (ca. 15 km)
Afstand ca. 15 km
Hoogteverschil ca. 300 m

U vertrekt voor uw wandeltocht vanaf het officiële South West Coast Path Monument en neemt daarmee afscheid van de verharde bestrating van Minehead. U staat nu voor de keuze om of op uw gemak rustig te wandelen door open akkervelden en weilanden tussen het loslopende vee door, of u kiest de meer uitdagende route over het ruige kust pad langs de hoogste kustlijn van Engeland. Hier vindt u avontuurlijke beklimmingen en wordt u beloond met adembenemende landschappen en vergezichten over het Kanaal, van Bristol richting de kust van Wales.
Wandeltijd ca. 4 uur.

Dag 3: Porlock Weir - Lynmouth (ca. 18 km)
Afstand ca. 18 km
Hoogteverschil ca. 800 m

Als u uit het rustige havendorp Porlock Weir omhoog loopt, begint de route met een stevige klim naar Yearnor Wood. Vervolgens wordt het een meer ontspannen wandeling naar Culbone met de St. Beuno’s Church, de kleinste parochiekerk van Engeland. Vervolgens splitst het pad zich.. Het oorspronkelijke (zuidelijke) pad leidt u over landbouwgronden en rustige landweggetjes, waarbij u af en toe een vluchtige blik op de zee kunt werpen. Als alternatief slingert het noordelijke pad door oude bossen met een rijk historisch verleden. Welke route u ook kiest, wees er zeker van dat u ondergedompeld wordt in de bekoring van overweldigende landschappen.
Wandeltijd ca. 6 uur.

Dag 4: Lynmouth – Combe Martin (ca. 22 km)
Afstand ca. 22 km
Hoogteverschil ca. 950 m

Vandaag wandelt u langs het mooiste deel van de kust van Noord-Devon. Een rustige wandeling buiten Lynmouth leidt u naar de beroemde “Valley of Rocks”, prachtige rotsformaties die evenwijdig aan de zee lopen. Vervolgens gaat u zich schrap zetten voor steile en uitdagende beklimmingen naar de top van de ca. 318 m hoge Great Hangman, tevens het hoogste punt op de gehele route van het South West Coast Path. Hier wacht u als beloning een adembenemend uitzicht op Exmoor, de kust van Zuid-Wales en Lundy Island. Een korte afdaling brengt u dan naar Combe Martin waar u van een welverdiende rust kunt genieten!
Wandeltijd ca. 7 à 8 uur.

Dag 5: Combe Martin - Woolacombe (ca. 23 km)
Afstand ca. 23 km
Hoogteverschil ca. 740 m

De wandeling van vandaag staat bekend als een van de meest woeste maar ook mooiste gedeeltes van het South West Coast Path. Dit gedeelte strekt zich uit van Lee Bay tot aan Morte Point en biedt u een mix van vriendelijke klifpaden en uitdagende beklimmingen. Morte Point onderscheidt zich als een gebied dat wetenschappelijk bijzonder interessant is, met kenmerkende heidevelden en graslanden. Houd uw verrekijker bij de hand om een glimp op te vangen van de Atlantische grijze zeehonden en de vele kustvogels die naar vis duiken. De dag wordt afgesloten met een wandeling naar de charmante badplaats Woolacombe.
Wandeltijd ca. 7 à 8 uur.

Dag 6: Woolacombe – Braunton (ca. 24 km)
Afstand ca. 24 km
Hoogteverschil ca. 150 m

Een opmerkelijke verandering van het landschap als u de route vervolgt. De uitdagende beklimmingen van de afgelopen dagen worden nu afgewisseld met wandelen over vlakker terrein en meer eenvoudige paden. U wandelt over de kliffen en de zandstranden in het natuurpark Braunton Burrows Nature Reserve. Het park bestaat uit een uniek zandduinsysteem aan de kust van Noord-Devon dat tevens het grootste in zijn soort is van Engeland. Het is ook de thuisbasis van een breed scala aan zeldzame planten en dieren. Deze omgeving, tevens onderdeel van de Tarka Trail, staat bekend om zijn overvloedige flora en fauna en geologische verrassingen.
Wandeltijd ca. 6 à 7 uur.

Dag 7: Braunton – Instow (ca. 20 km)
Afstand ca. 20 km
Hoogteverschil ca. 20 m

U volgt de Tarka Trail vanuit Braunton en wandelt langs de schilderachtige monding van de rivier de Taw. Een groot gedeelte van deze dag loopt u over en angs verkeersvrije niet gebruikte spoorlijnen naar Barnstaple. Hier maakt u de oversteek via de indrukwekkende monumentale The Barnstaple Long Bridge, een van de grootste middeleeuwse bouwwerken van het Verenigd Koninkrijk. U blijft op de Tarka Trail die door moerassen en natuurreservaten loopt met een grote verscheidenheid aan in het wild levende dieren. De route eindigt in het mooie stadje Instow.
Wandeltijd ca. 5 uur.

Dag 8: Instow – Westwood Ho! (ca. 19 km)
Afstand ca. 19 km
Hoogteverschil ca. 45 m

Terwijl de Tarka Trail verder landinwaarts gaat, volgt u het South West Coastal Path langs de monding van de Taw. U passeert het kleine dorpje Appledore en het Northam Burrows Country Park. Daarna arriveert u weer aan de kust waar u bij de Pebble Ridge komt, daar waar surfers en kiters de golven bedwingen. Met uitzicht op de kunsten van de watersporters, baant u zich een weg naar Westward Ho!
Wandeltijd ca. 5 uur.

Dag 9: Westwood Ho! - individuele thuisreis of verlenging

Het einde van het eerste deel van het South West Coastal Path heeft u afgelegd. Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen en huiswaarts te keren. Natuurlijk kunt u nog een nachtje verlengen of misschien vervolgt u wel uw wandelvakantie op deel 2 van deze lange afstandswandelroute.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 9-daagse wandelvakantie South West Coastal Path - Deel 1?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid