9-daagse wandelvakantie Great Glen Way

Schotland, Groot-Brittannië

  • Wandelen over de Great Glen Way
  • Volg het Caladonian Canal
  • Bewonder Loch Ness en Loch Lochy
  • Bezoek de stad Inverness
  • Schotland als uit een prentenboek
Visit Scotland Loch meer
Brug Great Glen Way
Visit Scotland kasteelruine
Visit Scotland havenplaatsje aan Loch
Visit Scotland bruggetje
Inverness
Bekijk alle fotos (9 )

Wandelen over de Great Glen Way!

Als belangrijkste handelsroute in de Schotse Hooglanden heeft de "Great Glen" veel verhalen te vertellen. Hoewel de legende van Loch Ness kan worden toegeschreven aan het rijk van de fantasie, is deze regio ook het toneel geweest van talloze geschillen en stammenvetes. Tegenwoordig verstoort weinig de rust die heerst in de "grote vallei".

De Great Glen Way volgt het Caledonian Canal en brengt u naar de oevers van kristalheldere meren en kleine nederzettingen met gezellige pubs. Dit landschap wordt omlijst door de groene heuvels van de Schotse Hooglanden, die een prachtig contrast vormen met het stille water. The Great Glen Way laat Schotland zien als uit een prentenboek.

Niveau van de tour:
De ondergrond zal u niet voor grote uitdagingen stellen. Op de Great Glen Way moet u wel in goede conditie zijn. Af en toe zijn er steile beklimmingen te overwinnen, maar de lange etappes zijn de grootste uitdaging op deze langeafstandswandeling. Zoals met de meeste langeafstandswandelpaden, heeft de Great Glen Way af en toe stukken verharde wegen. De hele route is perfect bewegwijzerd en makkelijk te vinden.

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Fort William

U arriveert in Fort William. Het kleine stadje Fort William is schilderachtig gelegen aan het diepblauwe Loch Linnhe. Achter de daken van de stad rijst de top van de Ben Nevis majestueus op. Het gevarieerde landschap maakt Fort William een populair vertrekpunt voor excursies naar de nabijgelegen Hooglanden.

Dag 2: Fort William - Gairlochy / Spean Bridge (ca. 22 km)
Afstand ca. 22 km

Ben Nevis en de toppen van de omliggende Hooglanden bieden de eerste kilometers een prachtig landschap. De Great Glen Way brengt u dicht bij het water door de buitenwijken van Fort William en door kleine parken. Na een paar kilometer bereikt u het Caledonian Canal, dat u volgt naar Inverness. De wandeling is vlak tot aan de sluizen van Gairlochy. Vanaf hier is uw accommodatie in Spean Bridge slechts een korte wandeling.
Wandeltijd: ca. 5 - 5,5 uur.

Dag 3: Spean Bridge – Laggan (ca. 24 km)
Afstand ca. 24 km

De oevers van Loch Lochy wachten vandaag op u. Houd uw ogen open, want ook dit meer heeft zijn monsters. "Lizzie" is minder bekend dan het monster van Loch Ness, maar de wilde oevers van Loch Lochy laten u wegdromen. U loopt de hele lengte van het meer en al snel komen de eerste huizen van het dorpje Laggan in zicht.
Wandeltijd: ca. 6 - 6,5 uur.

Dag 4: Laggan – Fort Augustus (ca. 20 km)
Afstand ca. 20 km

Schotland zoals in een prentenboek. Een variant van de Great Glen Way brengt u vandaag wat hoger en biedt u uitzicht over het nabij gelegen Loch Oich. U wandelt door stille bossen waarin talloze gekleurde distels langs de kant van de weg staan. Bij Aberchalder bereikt de Great Glen Way weer het Caledonian Canal, dat u door een prachtig weidelandschap naar Fort Augustus leidt.
Wandeltijd: ca. 5,5 uur.

Dag 5: Fort Augustus – Invermoriston (ca. 12 km)
Afstand ca. 12 km

Vandaag bereikt u het legendarische Loch Ness. De etappe is iets korter dan de vorige dag, waardoor u de kans krijgt om de wandeling van vandaag wat rustiger te doen. In de nederzetting Invermoriston vindt u een kleine waterval en een paar cafés en restaurants.
Wandeltijd: ca. 3,5 uur.

Dag 6: Invermoriston – Drumnadrochit (ca. 23 km)
Afstand ca. 23 km

De etappe van vandaag biedt twee opties. De “hoge” tocht voert u over steile trappen naar prachtige uitzichtpunten. Bij de “lage” variant aan de oevers van Loch Ness hoeven er minder hoogtemeters te worden overwonnen, maar ook hier neemt de stijging na enkele kilometers toe. Nadat de twee routes weer bij elkaar zijn gekomen, gaat het door ongerepte bossen en heidevelden naar Drumnachdrochit.
Wandeltijd: ca. 6,5 - 7 uur.

Dag 7: Drumnadrochit – Loch Laide (ca. 12 km)
Afstand ca. 12 km

De lange laatste etappe van de Great Glen Way wordt opgesplitst in twee kortere etappes. In de ochtend brengt een transfer u naar Loch Laide. Vanaf hier gaat het door stille bossen en heidevelden terug naar Drumnadrochit. In het dorp heeft u de mogelijkheid om het Nessie Visitor Center, een van de nabijgelegen watervallen of de ruïnes van Urquhart Castle te bezoeken.
Wandeltijd: ca. 3,5 uur.

Dag 8: Inverness (ca. 19 km)
Afstand ca. 19 km

In de ochtend transfer terug naar Loch Laide. De laatste etappe voert door idyllisch bosgebied met af en toe het eerste uitzicht op de stad Inverness die voor u ligt. Na een lichte afdaling naar de oevers van de rivier de Ness, brengt deze waterweg u naar de stad. Uw bestemming is Inverness Castle, dat schilderachtig boven de stad uittorent en het einde van de Great Glen Way markeert.
Wandeltijd: ca. 4,5 uur.

Dag 9: Individuele thuisreis of verlenging

Uw wandelvakantie over de Great Glen Way is ten einde. Op eigen gelegenheid keert u huiswaarts. Natuurlijk kunt u ook nog een dagje verlengen om even bij te komen van alle opgedane indrukken.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 9-daagse wandelvakantie Great Glen Way?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid