8-daagse wandelvakantie West Highland Way

Schotland, Groot-Brittannië

  • Wandelen door de Schotse Hooglanden
  • Loch Lomond
  • Schotse whiskey proeven
  • Buachaille Etive Mòr en de "Devils Staircase"
  • Ruige, ongerepte natuur met meren en bossen
Loch Lomond Schotland
Fort William Schotland
Kinlochleven
Beinglas farm Schotland
Glen Coe West Highland Highway
Finnich Glen Schotland
Bekijk alle fotos (13 )

Wandelvakantie over de West Highland Way!

De West Highland Way is het oudste langeafstandswandelpad van Schotland die u meeneemt naar de ruige wereld van de Schotse Hooglanden. Waar ooit veldslagen werden uitgevochten en rovers en dievenbendes de eenzaamheid gebruikten als toevluchtsoord vindt u hier tegenwoordig een nog grotendeels ongerept en enorm gevarieerd landschap. De paden kronkelen eenzaam en verlaten langs de oevers van Loch Lomond, om een paar kilometer verderop weer een adembenemend uitzicht te bieden op de omliggende toppen. De West Highland Way is een van de meest populaire wandelroutes in Europa en trekt reizigers van over de hele wereld.

Niveau van de tour:
Een goede basisconditie is essentieel voor de West Highland Way. De beklimmingen zijn meestal geen probleem, maar de lange etappes zijn vermoeiend. De route loopt over goed ontwikkelde wandelpaden en is perfect bewegwijzerd.

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Milngavie

U reist op eigen gelegenheid naar Schotland en uw eerste overnachtingshotel in Milngavie. Milngavie wordt ook wel "Mull'guy" genoemd en het ligt ca. 60 km ten noorden van Glasgow. Ontdek de kleine voetgangerszone in het centrum en sla de laatste voorraden in voor de komende wandeldagen.

Dag 2: Milngavie - Drymen (ca. 20 km)
Afstand ca. 20 km
Hoogteverschil ca. 235 m

De West Highland Way voert u de stad uit. Door rustige bossen gaat het langzaam richting de Hooglanden. Op weg naar Drymen passeert u de Glengoyne Distillery. Stop hier om een glas whisky te proeven en leer meer over hoe deze Schotse specialiteit wordt gemaakt. Drymen is nog een relatief grote plaats. De komende dagen zult u dit soort plaatsen zeker niet meer tegenkomen.
Wandeltijd: ca. 5 uur

Dag 3: Drymen - Rowardennan (ca. 24 km)
Afstand ca. 24 km
Hoogteverschil ca. 655 m

Allereerst beklimt u "Conic Hill" en kunt u genieten van het uitzicht op Loch Lomond - het grootste meer van Schotland. De afdaling brengt u naar Balmaha en daarna houdt de beschaving een paar kilometer op. Er zijn alleen smalle wandelpaden op de oostelijke oever van Loch Lomond.
Wandeltijd: ca. 6 - 7 uur.

Dag 4: Rowardennan - Inverarnan of omgeving (ca. 19 km)
Afstand ca. 19 km
Hoogteverschil ca. 360 m

Dit is een van de mooiste etappes van de West Highland Way. U wandelt over boswegen naar de waterval in Inversnaid. Dan kronkelt het pad idyllisch langs de kust. Bergop, bergaf, links, rechts... het pad is pittoresk en afwisselend, biedt uitzicht op kleine eilandjes en voert langs de schuilplaats van bandiet Rob Roy.
Wandeltijd: ca. 6 uur.

Dag 5: Inverarnan of omgeving - Bridge of Orchy - Kingshouse (ca. 20 km)
Afstand ca. 20 km
Hoogteverschil ca. 475 m

Transfer naar het kleine dorp van Bridge of Orchy. Van daaruit leidt een oude militaire weg u langs talloze, diepzwarte meren. De bestemming van vandaag is Kingshouse - een voormalige handelspost in het midden van de Schotse Hooglanden. Onderweg passeert u zelfs een klein skigebied.
Wandeltijd: ca. 5 - 6 uur

Dag 6: Kingshouse - Kinlochleven (ca. 14 km)
Afstand ca. 14 km
Hoogteverschil ca. 615 m

Via de waarschijnlijk meest spectaculaire bergtop van Schotland, de Buachaille Etive Mòr, bereikt u de "Devils Staircase". Soldaten die de talrijke haarspeldbochten moesten oversteken, gaven deze pas zijn naam. De tocht brengt u dalafwaarts naar een kleine vallei. Hier heeft u een prachtig uitzicht op de omliggende toppen. Het kleine stadje Kinlochleven biedt na een paar dagen in de ongerepte hooglanden weer wat beschaving.
Wandeltijd: ca. 4 - 5 uur

Dag 7: Kinlochleven - Fort William (ca. 24 km)
Afstand ca. 24 km
Hoogteverschil ca. 580 m

Een lange etappe besluit uw wandelvakantie langs de West Highland Way. U volgt weer een oude militaire weg, die u op een plateau brengt. Vanaf hier gaat het door stille bossen en langs de ruïnes van een klein fort tot Ben Nevis in zicht komt. De wandeling naar de stad For William vormt het einde van uw wandelvakantie over de West Highland Way.
Wandeltijd: ca. 6 - 7 uur

Dag 8: Terugreis of verlenging

Uw wandelvakantie is ten einde. U reist op eigen gelegenheid weer terug naar huis. U kunt natuurlijk ook nog een dag of meer verlengen in bijvoorbeeld Glasgow of Edingburgh. Vraag de ADE wandelspecialisten naar de mogelijkheden.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse wandelvakantie West Highland Way?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 8-daagse wandelvakantie West Highland Way.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 9.0
Locatie/gebied: 9.0
Hotels: 8.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 9.0
Route: 9.0
Dag-tot-dagprogramma: 9.0
Bezienswaardigheden: 8.0
Reisbescheiden: 9.0
9.0
Alles tot in de puntjes verzorgd
Op vakantie in Mei 2022
In een woord geweldig. Mooie route, goede hotels met uitstekende verzorging en voorzieningen. Goede reisbescheiden om eea te kunnen voorbereiden. We hadden twee keer een transfer en in beide gevallen was de chauffeur op de minuut punctueel. Ook het bagagetransport is super.
Lees meer