7-daagse wandelvakantie Cornwall - Standplaats

Cornwall, Groot-Brittannië

  • Caribische sferen met Britse charme
  • Wandelen in het Britse graafschap Cornwall
  • Steile klippen, duinen en witte zandstranden
  • Verblijf in een typisch Brits Guesthouse
  • Dag afstanden tot maximaal 15 km
Wandelvakantie Cornwall
Wandelvakantie Cornwall
Wandelvakantie Cornwall
Wandelvakantie Cornwall
Wandelvakantie Cornwall
Wandelvakantie Cornwall
Bekijk alle fotos (9 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in St. Ives

U arriveert op eigen gelegenheid in St. Ives waar de wilde en kleurrijke kust van Cornwall door de jaren heen creatieve geesten heeft geïnspireerd. Het bewijs hiervan is te vinden in de vele musea en galerieën in het kleine stadje St. Ives. De surfers dansen op de golven voor de kust, terwijl degenen die de voorkeur geven aan een rustiger tempo langs de lange zandstranden kunnen wandelen. De vele pubs en uitstekende restaurants zijn ‘very British’.

Dag 2: St. Ives - Lelant – St. Ives (ca. 8 km)
Afstand ca. 8 km
Hoogteverschil ca. 150 m

Een prachtige rit per trein brengt u in een paar minuten naar Lelant. Daar staat de kerk van St. Uny en deze is zeker een bezoek waard. Vanaf hier wandelt u via stranden, duinen en kustpaden terug naar St Ives. Een deel van deze route voert u langs het pelgrimspad "St Michaels Way" naar Carbis Bay. Vervolgens passeert u de verzorgde voortuinen met palmen en bloemen naar Porthminster Beach. Wandel rond over het kleine schiereiland "The Island" naar het kapelletje op het hoogste punt van dit schiereiland. Een perfecte start van uw wandelvakantie.
Wandeltijd ca. 3 uur.

Dag 3: St. Ives - North Cliffs – Hayle - St. Ives (ca. 15 km)
Afstand ca. 15 km
Hoogteverschil ca. 170 m

In de ochtend gaat u per transfer naar de kust van de North Cliffs. Een prachtig wandelpad voert u over ruige, steile kliffen. Met een beetje geluk spot u misschien zeehonden in de baai die ver beneden u ligt. Met een uitzicht op de vuurtoren op het eilandje voor de kust, cirkelt u rond de landtong van Godrevy en doorkruist u een natuurreservaat met talrijke watervogels. Via mooie duinpaden bereikt u de haven van Hayle en wandelt u langs de rivier naar het centrum. Vanaf hier gaat u met de bus terug naar St. Ives.
Wandeltijd ca. 4,5 uur.

Dag 4: St. Ives – Zennor - St. Ives (ca. 11 km)
Afstand ca. 11 km
Hoogteverschil ca. 350 m

Nadat u de eerste dagen de kust ten oosten van St. Ives heeft ontdekt, volgt u vanaf vandaag het Coastal Path westwaarts. Stevige stijgingen en dalingen langs bizarre rotsformaties hoog boven de zee kenmerken uw wandel etappe van vandaag. Sommige stukken zijn rotsachtig en steil. Maar uw inspanning wordt beloond met een fantastisch uitzicht over de zee en over de hoogvlakten. Aan het einde van deze etappe bereikt u het kleine dorpje Zennor, waar een bezoek aan de kerk en de pub zeker de moeite waard zijn. Vanaf hier neemt u de panoramische dubbeldekker bus terug naar St. Ives.
Wandeltijd ca. 4 tot 4,5 uur.

Dag 5: St. Ives - Zennor – Geevor Tinmijn - St. Ives (ca. 15 km)
Afstand ca. 15 km
Hoogteverschil ca. 450 m

In de ochtend brengt de bus u weer naar Zennor, waar u de wandeling van de vorige dag vervolgt langs het kust pad. Rotsachtige kliffen en vele beklimmingen en afdalingen zorgen wederom voor een uitdagende wandeling. Een kleurrijk tapijt van bloeiende gaspeldoorns en orchideeën in de weilanden zorgt voor prachtige kleuraccenten tegen de blauwe zee. Een pauze bij het zandstrand van Portheras is verleidelijk, evenals bij de zitbanken op het uitzicht punt bij de vuurtoren. Verken 's middags de historische tinmijnen van Geevor met hun karakteristieke schoorstenen. Bezoek het museumterrein voordat u de bus terug naar St Ives neemt.
Wandeltijd ca. 5 uur.

Dag 6: St. Ives - Sennen Cove – Land´s End – Porthcurno - St. Ives (ca. 11 km)
Afstand ca. 11 km
Hoogteverschil ca. 300 m

Het hoogtepunt van uw wandelvakantie is aangebroken. In de ochtend wordt u naar het startpunt aan de kust gebracht. Het pad van vandaag biedt panoramische uitzichten op ruige eilanden, vuurtorens en scheepswrakken. De Scilly-eilanden doemen op aan de horizon. U bereikt Lands End het meest westelijke puntje van Groot-Brittannië. Hier vindt u een, hoe kan het ook anders, echte Engelse pub en een ijssalon. De wandelroute wordt vervolgt langs een verscheidenheid aan kliffen, rotsen, baaien en bloemrijke vlaktes. In de eenzaamheid van de hoogvlakte staat het Coastal Surveillance Station. Als u tijd hebt, kunt u veel leren over waterdieptes, stormen, oriëntatie met oriëntatiepunten en lokale fauna. De Caribische baai van Porthcurno verwelkomt u met witte zandstranden en turkooisgroen water. De bus brengt u terug naar St. Ives.
Wandeltijd ca. 4 tot 4,5 uur.

Dag 7: Individuele terugreis of verlenging

Het einde van uw wandelvakantie door het Britse Cornwall is ten einde. Op eigen gelegenheid keert u huiswaarts. U kunt natuurlijk ook nog een nachtje verlengen in St. Ives.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 7-daagse wandelvakantie Cornwall - Standplaats?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.