9-daagse wandelvakantie Camino Frances, Aire-sur-l'Adour naar St. Jean Pied de Port

Aquitanië, Frankrijk

  • Wandel over de Via Podiensis oftewel Camino Frances
  • Volg in de voetsporen van de Pelgrims op weg naar Compostella
  • Kerken, kloosters en vestingstadjes onderweg
  • Bezoek de UNESCO kerk van Saint Quitterie
  • Navarrenx, een van de Plus Beaux Villages de France
  • Dag etappes van ca. 12 tot 31 km
Camino Frances Frankrijk Via Podiensis 2
Navarrenx Camino de Santiago - Echaugette
Camino Frances Frankrijk wegwijzer
Navarrenx Camino de Santiago
Camino Frances Frankrijk Via Podiensis
Camino Frances Frankrijk onderweg brug over
Bekijk alle fotos (11 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele heenreis naar Aire-sur-l'Adour

De stad Aire-sur-l’Adour is een rustig marktstadje aan de rivier de Adour dat bekend staat om zijn historische en religieuze erfgoed. Er bestaat hier al een nederzetting sinds de Romeinse tijd, hoewel er alleen nog een spoor van de naam over is: de Romeinse naam was Atura, wat later aanleiding gaf tot Adour.

Dag 2: Aire-sur-l’Adour - Arzacq (ca. 31 km)
Afstand ca. 31 km
Hoogteverschil ca. 300 m

Uw eerste wandeldag naar Arzacq Arraziguet voert u door een weelderig groen landschap met kleine plaatsjes en oude gebouwen zoals middeleeuwse kapellen en wasplaatsen (“lavoirs”). Het is een lange en uitdagende etappe, meer vanwege de lengte dan de moeilijkheid van het pad. De route van vandaag biedt, vooral op heldere dagen, mooie uitzichten op de besneeuwde Pyreneeën als u het departement Pyreneeën-Atlantiques binnenwandelt. U passeert de prachtige 11e-eeuwse Kerk van Miramont Sensacq, voorheen gewijd aan St. Jacobus.

Dag 3: Arzacq - Larreule (ca. 13 km)
Afstand ca. 13 km
Hoogteverschil ca. 250 m

De tocht naar Pomps leidt u door een schitterend landschap, met de Pyreneeën in het zuiden. De route voert u over glooiende heuvels en langs dorpen zoals Louvigny. Het Benedictijnse klooster uit de 10e eeuw was een belangrijke halte voor middeleeuwse pelgrims. U eindigt in Larreule.

Dag 4: Larreule - Maslacq (ca. 26 km)
Afstand ca. 26 km
Hoogteverschil ca. 170 m

Vandaag neemt de wandeling u mee naar Uzan, waar u de prachtige landelijke kerk van Sainte Quitterie en een stenen fontein kunt bezoeken. De route van Pomps naar Maslacq voert langs Arthez-de-Béarn, een charmant en rustig dorp met een rijke geschiedenis en een mooie kerk gewijd aan Sainte-Quitterie, een martelares uit de 5e eeuw. Een paar lange stukken heuvelopwaarts voegen enige uitdaging toe aan dit verder aangename deel van het pelgrims pad.

Dag 5: Maslacq – Navarrenx (ca. 22 km)
Afstand ca. 22 km
Hoogteverschil ca. 350 m

Een lange afdaling door een bos brengt u naar Navarrenx. Het dorp is omringd door indrukwekkende wallen uit de 16e eeuw, de eerste in Frankrijk die gebouwd werden in de Italiaanse stijl. Navarrenx is ook een van “les plus beaux villages de France” met zijn historische gebouwen, zijn gezellige pleinen en zijn bloemrijke straten. Door de eeuwen heen heeft de versterkte muur van Navarrenx zijn belangrijkste bezienswaardigheden en kenmerken behouden. Maak een wandeling over de wallen en geniet van het uitzicht op de Pyreneeën, de rivier de Gave d’Oloron en de bogen van de brug van Navarrenx.

Dag 6: Navarrenx – Lichos (ca. 13 km)
Afstand ca. 13 km
Hoogteverschil ca. 110 m

Vandaag wandelt u door bossen en velden voordat u het Franse Baskenland binnenwandelt en Lichos bereikt.

Dag 7: Lichos - Saint-Palais (ca. 24 km)
Afstand ca. 24 km
Hoogteverschil ca. 320 m

Maak tijdens uw wandeling een stop bij de romaanse kerk van St Etienne in Aroue. Neem ook een omweg om de mooie romaanse kerk van St Just in Olhaiby te bekijken. De eindbestemming van vandaag in Saint-Palais wijkt iets af van de hoofdroute. Saint-Palais ligt ca. 4,5 km ten noorden van de GR65.

Dag 8: Saint-Palais – Ostabat (ca. 13 km)
Afstand ca. 13 km
Hoogteverschil ca. 230 m

De route leidt u langs de Stelle de Gibraltar, waar alle Camino-routes vanuit Frankrijk samenkomen. Het glooiende landschap begeleidt u naar de kapel van Soyarce.. De kapel ligt op een heuvel waar u een prachtig uitzicht heeft op de toppen van de Pyreneeën. De kapel is gewijd aan de heilige Quiricus en Julitta, twee martelaren uit de 4e eeuw. Het is een rustige en spirituele plek waar u kunt genieten van de natuur en de geschiedenis. Hierna bereikt u het dorpje Ostabat, tegenwoordig een klein dorpje maar vroeger een belangrijke halte voor middeleeuwse pelgrims.

Dag 9: Ostabat - Saint-Jean-Pied-de-Port - terugreis of verlenging (ca. 22 km)
Afstand ca. 22 km
Hoogteverschil ca. 210 m

Uw laatste wandel dag is aangebroken. De route voert u door het landelijke Baskenland voordat u de poort van de heilige Jacobus bereikt. Het is een van de toegangspoorten tot het oude centrum van de prachtige middeleeuwse stad Saint-Jean Pied-de-Port, aan de voet van de Pyreneeën. De poort is gebouwd in de 15e eeuw, staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, en is een ontmoetingsplaats voor pelgrims die hier hun reis beginnen of voortzetten. Saint-Jean Pied-de-Port is een klein grensstadje aan de rivier de Nive, maar het is er altijd druk met Camino-pelgrims. Het wordt vaak gezien als startpunt van de Franse route naar Santiago en is van oudsher een belangrijk punt op de Camino de Santiago, de beroemde pelgrimstocht naar Santiago de Compostela. Saint-Jean Pied-de-Port ligt aan de voet van de Roncevaux Pas over de Pyreneeën en de naam van de stad betekent dan ook ‘voet van de pas’ in het lokale dialect. Uw wandelvakantie eindigt in Saint-Jean-Pied-de-Port. Wij adviseren u nog een verlengingsnacht te reserveren alvorens u huiswaarts keert of misschien wel uw weg vervolgt op de Camino Frances.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 9-daagse wandelvakantie Camino Frances, Aire-sur-l'Adour naar St. Jean Pied de Port?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid