7-daagse wandelvakantie Mont Blanc West

Franse Alpen, Frankrijk

  • De hoogste berg van Europa, de Mont Blanc
  • Dal van Chamonix
  • Heldere bergmeren en imposante gletsjers
  • Indrukwekkende bergwereld
  • Bij uitstek geschikt voor bergwandelaars
Mont Blanc West on the top
Wandelvakantie Mont Blanc West
Wandelvakantie Mont Blanc West kerk
Mont Blanc West wegwijzer met vlaggetjes
Mont Blanc West kleur
Wandelaar wandelvakantie Mont Blanc West
Bekijk alle fotos (19 )

Langs de westkant van de Mont Blanc, van Zwitserland naar Frankrijk

Midden tussen de hoogste alpentoppen zetelt de majestueuze Mont Blanc. Indien u het prachtige Mont Blanc massief wil bedwingen, bevindt u zich op een van de mooiste wandellocaties van Europa. Hoge bergpassen worden afgewisseld door dromerige alpendorpen en pittoreske alpenhotelletjes waar het heerlijk relaxen is. De Tour du Mont Blanc is één van die klassieke wandelroutes die een grote aantrekkingskracht uitoefent op wandelaars vanuit de hele wereld. En allen zijn op zoek naar ongeëvenaarde bergpanorama’s, rust, natuur en het authentieke alpenlandschap. Daarom bedwing het machtige Mont Blanc massief tijdens een wandelvakantie met ADE “Actief door Europa”!

Niveau van de tour:
Voor de langere etappes heeft u een zeer goede basisconditie nodig. Ervaring met het wandelen in de bergen is absoluut noodzakelijk. Aangezien u veel over hoge bergpaden loopt dient u te beschikken over een vaste tred.

Oostvariant
U kunt het Mont Blanc massief ook aan de oostkant bewandelen tijdens de 7 daagse wandelvakantie Tour Mont Blanc Oost.

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Martigny

Op eigen gelegenheid reist u naar het startpunt Martigny. De kleine stad Martigny ligt idyllisch in het Rhône dal. U kunt bijvoorbeeld naar het hooggelegen slot La Batiaz wandelen maar u kunt ook heerlijk genieten op één van de vele terrassen of in één van de vele restaurantjes welke dit mooie plaatsje rijk is.

Dag 2: Martigny – Argentière (ca. 15 km)
Afstand ca. 15 km

Vroeg in de ochtend is er een transfer of busreis naar Trient. Vanaf hier begint uw wandeltocht. Bij de pas Col de Balme krijgt u uw eerste aanblik op de fantastische Mont Blanc en het dal van Chamonix. U wandelt over de bergkam en de top van de Aiguiellete de Possetes door een rotsachtige omgeving onderwijl genietend van het immense bergpanorama.
Dag etappe: ca. 15 km / 5 uur, +1.200 m/ -1.100 m

Dag 3: Argentière – Chamonix (ca. 14 km)
Afstand ca. 14 km

Het meest spectaculaire gedeelte van de Mont Blanc ronde staat vandaag op het programma. Via goed gezekerde ladders beklimt u steile rotsen om te arriveren bij het ijsblauwe bergmeer Lac Blanc. ’s Middags gaat het verder over het “Grand Balcon” naar het Praz Plateau op 2.000 m hoogte. U kunt ervoor kiezen om deze etappe wat makkelijker te maken en de avontuurlijke klimpassages over te slaan. Met de kabelbaan daalt u dan weer af naar het wereldberoemde Chamonix. Een wandeling door het prachtige voetgangersgebied met vrolijk versierde huizen lonkt!
Dag etappe: ca. 14 km / 5,5 uur, +1.300 / -600 m

Dag 4: Chamonix – Les Houches (ca. 12 km)
Afstand ca. 12 km

Als u de kabelbaan neemt, is het niet ver meer naar de pas van “Col du Brévent” waar u ook naar het uitzichtpunt op de top van de Brévent kunt klimmen. Vanuit dit panoramaplatform, ook wel bekend als het beste uitzichtpunt op de Mont Blanc, kunt u uitgebreid de gletsjer en de ijsreuzen van de Mont Blanc bewonderen. Langs het bizar gevormde bergmeer Lac du Brévent daalt u af naar het dal van de rivier Arve waar u in één van de kleine dorpjes van het plaatsje Les Houches overnacht.
Dag etappe: ca. 12 km / 5 uur, +500 m / - 1.500 m

Dag 5: Les Houches – Les Contamines (ca. 18 km)
Afstand ca. 18 km

Beleef vandaag een rit met de beroemde Mont Blanc tandradbaan en wandel een gedeelte langs het spoor van deze route. Neem vervolgens de wandelroute naar een hangbrug die u over een kolkende gletsjerbeek voert. De route gaat verder over bergweiden naar de Col de Tricot (2120 m) en naar de Miage hutten. Na nog een klim bereikt u de gezellige rustplaats van de Truc-Alpe. U hoort hier de vrolijke bellen van de grazende koeien. Eindbestemming van vandaag is Les Contamines wat ligt in het Montjoie dal, beroemd om de heerlijke kazen van de talrijke omliggende alpenweiden. Bezoek een van de kaaswinkels en proef de Savoie kaas met rode wijn en vers stokbrood.
Dag etappe: ca. 10 of 18 km / 4 of 7 uur, +1.350 m / - 1.150 m

Dag 6: Les Contamines – Bourg-Saint-Maurice (ca. 17 km)
Afstand ca. 17 km

De laatste etappe van uw wandelvakantie is aangebroken. U wandelt in de sporen van de Romeinen door ravijnen en over bergtoppen genietend van het uitzicht op gletsjermeren en de bergwereld. U passeert het meest zuidelijke puntje van het Mont Blanc massief en staat nog even stil om de wondere alpenwereld op u in te laten werken. Eerst wandelt u langs de rivier naar de barokke pelgrimskerk Notre Dame de la Gorge, vanwaar u aan de lange klim naar de pashoogtes begint. Vanaf Col du Bonhomme (2329 m) gaat u verder op een rotsachtig hoog pad naar de Col de la Croix du Bonhomme-pas (2450 m). Neem een pauze in de Refuge de la Croix du Bonhomme, een traditioneel toevluchtsoord van de Franse Alpenclub. Een laatste afdaling over alpenweiden waardoor bergstromen hun weg vinden, brengt u naar de Vallée des Glaciers, waar u in het kleine gehucht Les Chapieux kunt toosten op de succesvolle wandelweek! Een korte transfer brengt u naar de overnachtingsplaats in Bourg-Saint-Maurice.
Dag etappe: ca. 17 km / 6,5 uur, +1.300 m / - 900 m

Dag 7: Terugreis vanuit Bourg Saint-Maurice

Uw indrukwekkende wandeltocht door het Mont Blanc massief is ten einde. Natuurlijk kunt u uw verblijf verlengen. Vraag onze reisadviseurs naar de mogelijkheden.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 7-daagse wandelvakantie Mont Blanc West?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid