7-daagse wandelvakantie Mont Blanc Oost

Franse Alpen, Frankrijk

  • Sportieve wandelvakantie door 3 landen
  • Aostadal, Val Ferret, Courmayeur
  • Ongekend mooie natuur
  • Vele uitzichten op gletsjers
  • Wandeletappes van ca. 4 tot 6 uur
  • Bij uitstek geschikt voor bergwandelaars
Mont Blanc Oost wandelaars onderweg
Mont Blanc oost bewegwijzering
Mont Blanc
Mont Blanc Oost onderweg wegwijzer
Mont Blanc Oost uitzicht over de top
Wandelvakantie Mont Blanc West
Bekijk alle fotos (10 )

Mont Blanc ronde door Zwitserland, Italië en Frankrijk

De plaatsen die u langs het oostelijke gedeelte van het Mont Blanc massief passeert, klinken als het beste van wat de alpenwereld u heeft te bieden zoals Aosta, Val Ferret en Courmayeur. Machtige gletsjers schitteren in de zon. Stille bergmeren worden omzoomd door met bloemen begroeide alpenweiden. U begrijpt waarom de Alpen zo’n buitengewone aantrekkingskracht heeft op wandelaars als u de Tour de Mont Blanc Oost gewandeld heeft. Mooier als hier kan een wandelvakantie niet worden!

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Martigny

Op eigen gelegenheid reist u naar het startpunt Martigny. De kleine stad Martigny ligt idyllisch in het Rhône dal. U kunt bijvoorbeeld naar het hooggelegen slot La Batiaz wandelen maar u kunt ook heerlijk genieten op één van de vele terrassen of in één van de vele restaurantjes welke dit mooie plaatsje rijk is.

Dag 2: Martigny – Champex (ca. 15 km)
Afstand ca. 15 km

Vroeg in de ochtend begint u aan de busrit of transfer van Martigny naar Trient. Vanaf Trient voert de eerste wandel etappe u over de legendarische pas naar Col de la Forclaz, een van de belangrijkste verbindingswegen van het Rhônedal naar Chamonix. Vanaf de pashoogte voert een wandelpad naar de top van de Collet Portalo en dan gaat het verder naar het bergstation Alp Bovine om dan een indrukwekkende afdaling te maken door kleine dorpjes tot aan het kristalheldere meer “Lac de Champex”. Niet voor niets wordt Champex ook wel het Canada van Zwitserland genoemd. Op deze schitterende locatie ziet u huizen van donker hout omgeven door verlaten bosgebieden die het ijskoude meer flankeren.
Dag etappe: ca. 15 km / 5 uur, hoogteverschil: +900 m/ -700 m

Dag 3: Champex – La Fouly (ca. 15 km)
Afstand ca. 15 km

Over goede wandelwegen gaat het bergafwaarts naar het dal van de rivier Dranse. U volgt de rivier en komt door authentieke Walliser dorpjes. Via een mooi pad gaat het daarna weer bergopwaarts via de Val Ferret naar het dorp La Fouly. Verbaas u over de steil afgesleten rotswanden en flanken van de gletsjers die u hier omgeven. Per kabelbaan kunt u naar het Panoramapunt om te genieten van de prachtige bergwereld.
Dag etappe: ca. 15 km / 4 uur, hoogteverschil: +600 m / -450 m

Dag 4: La Fouly – Val Ferret - Courmayeur (ca. 14 km)
Afstand ca. 14 km

Italië lonkt. Over een hoge pas wandelt u over de berg naar Italië. Na een klim over de Alpe Peule, waar u nog wat proviand kunt kopen, wandelt u over goede paden naar de Grand Col Ferret. (2.537 m hoogte). Bij het Grand Col Ferret kunt u genieten van een heerlijk uitzicht over het Italiaanse dal “Val Ferret”. Aan de ene kant van het dal ziet u de groene flanken van het dal en aan de andere kant steile rotsen en door gletsjer uitgeslepen wanden. De afdaling leidt u direct naar Rifugio Elena waar u op het terras een echte Italiaanse espresso kunt nuttigen. Via een mooie wandelweg komt u uiteindelijk in het dal. Dan neemt u de bus naar Courmayeur.
Dag etappe: ca. 14 km / 5 uur, hoogteverschil: +1.000 m / - 800 m

Dag 5: Rondwandeling Val Ferret (ca. 19 km)
Afstand ca. 19 km

Met de bus gaat u weer terug van Courmayeur naar Val Ferret. Dan wandelt u via een mooie bergweg vanwaar u wonderschone uitzichten heeft naar Rifugio Bonatti. Vanaf hier kunt u kiezen of u de iets vlakkere en kortere route wandelt of dat u de langere route neemt. Bij deze laatste route gaat u over 2 bergpassen via een hoog bergpad over bergtoppen. Beide routes zijn een ware belevenis. De routes komen weer samen in het gemoedelijke Rifugo Bertone. Een heerlijke cappuccino heeft u dan zeker verdiend. In de namiddag bereikt u Courmayeur. Het historische dorp Courmayeur ligt aan de voet van de Mont Blanc in het Aostadal. Toeristen van over de gehele wereld komen hier om de “Monte Bianco” te bekijken. Zo is Courmayeur uitgegroeid tot een van de chicste wintersportplaatsen van Italië.
Dag etappe: ca. 16-19 km / 4-6 uur, hoogteverschil: +1.100 m / - 1.600 m

Dag 6: Courmayeur – Ville des Glaciers - Bourg-Saint-Maurice (ca. 15 km)
Afstand ca. 15 km

De laatste etappe van uw wandelvakantie is aangebroken. U begint met een korte transfer of bustocht (afhankelijk van het seizoen) naar Chalet du Miage. Vanaf hier wandelt u naar het dal van Veny waar u bizarre kalksteenformaties en verborgen gletsjermeren kunt ontdekken. Geniet bij Rifugio Elisabetta van heerlijke Italiaanse specialiteiten om vervolgens over de pas van Col de la Seigne naar Frankrijk te wandelen. U bent nu in de regio Haut Savoye. Ons einddoel is het dal van de gletser (Vallée des Glaciers) waar u omgeven bent door kuddes met koeien op adembenemende alpenweiden. Vervolgens pakt u de bus naar het Franse bergdorp Bourg Saint-Maurice. Dit dorp wordt ook wel Ville des Glaciers genoemd en is gelegen aan de rivier de Isère. Hier kunt u na een indrukwekkende 3 landen wandeling een goed glas wijn drinken. In de namiddag is er een transfer vanaf Les Chapieux naar Bourg-Saint-Maurice.
Dag etappe: ca. 15 km / 4,5 uur, hoogteverschil: +850 m / - 750 m

Dag 7: Terugreis vanuit Bourg-Saint-Maurice

Uw indrukwekkende wandeltocht door het oostelijk deel van het Mont Blanc massief is ten einde. Natuurlijk kunt u uw verblijf verlengen. Vraag onze reisadviseurs naar de mogelijkheden.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 7-daagse wandelvakantie Mont Blanc Oost?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid