Wandelvakantie Mont Blanc West wandelaar

7-daagse wandelvakantie Mont Blanc Oost

Franse Alpen, Frankrijk

  • Wandelvakantie door 3 landen
  • Aostadal, Val Ferret, Courmayeur
  • Bergwereld in „Optima forma“
  • Wandeletappes van 4 tot 6 uur
Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag.
Wandelvakantie Mont Blanc West wandelaar
Wandelvakantie Mont Blanc West
Wandelvakantie Mont Blanc West
Bekijk alle fotos (3)

Rondje Mont Blanc door Frankrijk, Zwitserland en Italië:

De plaatsen die u langs het oostelijke gedeelte van het Mont Blanc massief passeert, klinken als het beste van wat de alpenwereld u heeft te bieden zoals Aosta, Val Ferret en Courmayeur. Machtige gletsjers schitteren in de zon. Stille bergmeren worden omzoomd door met bloemen begroeide alpenweiden. U begrijpt waarom de Alpen zo’n buitengewone aantrekkingskracht heeft op wandelaars als u de Tour de Mont Blanc Oost gewandeld heeft. Mooier als hier kan een wandelvakantie niet worden!

Moeilijkheidsgraad:
Voor de langere etappes heeft u een zeer goede basisconditie nodig. Ervaring met het wandelen in de bergen is absoluut noodzakelijk. Aangezien u veel over hoge bergpaden loopt dient u te beschikken over een vaste tred.

Westvariant: U kunt het Mont Blanc massief ook aan de westkant bewandelen tijdens de 7 daagse wandelvakantie Tour Mont Blanc West.

Dag 1: Individuele aankomst in Trient

Op eigen gelegenheid reist u naar het startpunt Trient. Trient is een echt bergbeklimmersdorp direct aan de voet van de gletsjer “Glacier du Trient”. Waar ’s winters de zon nauwelijks komt, vindt u ’s zomers een idyllisch dorp.

Dag 2: Trient – Champex

Dag etappe: ca. 15 km / 5 uur, hoogteverschil: +900 m/ -700 m
Deze eerste etappe voert u over de oude pas naar Col de la Fordaz, een van de belangrijkste verbindingswegen van het Rhônedal naar Chamonix. Over de top van Collet Portalo gaat het naar het bergstation Alp Bovine om dan een indrukwekkende afdaling te maken tot aan het kristalheldere meer “Lac de Champex”. Niet voor niets wordt Champex ook wel het Canada van Zwitserland genoemd: huizen van donker hout omgeven door verlaten bosgebieden flankeren het ijskoude meer.

Dag 3: Champex – La Fouly

Dag etappe: ca. 15 km / 4 uur, hoogteverschil: +600 m / -450 m
Het gaat bergafwaarts naar het dal van de rivier Dranse. U volgt de rivier en komt door authentieke Zwitserse dorpjes. Dan gaat het weer bergopwaarts via de Val Ferret naar la Fouly. Verbaas u over de steil afgesleten rotswanden en flanken van de gletsjers die u hier omgeven. Per kabelbaan kunt u naar het Panoramapunt om te genieten van de prachtige bergwereld.

Dag 4: La Fouly – Arnouva Val Ferret

Dag etappe: ca. 14 km / 5 uur, hoogteverschil: +1.000 m / - 800 m ,br> Italië lonkt. Over een hoge pas wandelt u over de berg naar Italië. Bij het Grand Col Ferret kunt u genieten van een heerlijk uitzicht in het Italiaanse dal “Val Ferret”. Aan de ene kant van het dal ziet u de groene flanken van het dal en aan de andere kant steile rotsen en door gletsjer uitgeslepen wanden. De afdaling leidt u direct naar Rifugio Elena waar u op het terras een echte Italiaanse espresso kunt nuttigen. Als u de bergbeek volgt komt u in het dal.

Dag 5: Arnouva Val Ferret - Courmayeur

Dag etappe: ca. 18 km / 6 uur, hoogteverschil: +1.100 m / - 1.600 m,br> De bergweg voert u naar Rifugio Bonatti. Nu kunt u kiezen of u neemt de iets vlakkere en kortere route of u wandelt over 2 bergpassen en de bergtoppen naar Courmayeur. Het historische dorp Courmayeur ligt aan de voet van de Mont Blanc in het Aostadal. Toeristen van over de gehele wereld komen hier om de “Monte Bianco” te bekijken. Zo is Courmayeur uitgegroeid tot een van de chicste wintersportplaatsen van Italië.

Dag 6: Courmayeur – Bourg Saint Maurice

Dag etappe: ca. 15 km / 4,5 uur, hoogteverschil: +850 m / - 750 m
De laatste etappe van uw wandelvakantie is aangebroken. U begint met een korte transfer naar het dal van Veny. Hier kunt u bizarre kalksteenformaties en verborgen gletsjermeren ontdekken. Geniet bij Rifugio Elisabetta van heerlijke Italiaanse specialiteiten om vervolgens over de pas van Col de la Seigne naar Frankrijk te wandelen. Vanaf het dal van de gletser (Vallée des Glaciers) pakt u de bus naar Bourg Saint-Maurice gelegen aan de rivier de Isère.

Dag 7: Terugreis vanuit Bourg Saint-Maurice

Uw indrukwekkende wandeltocht door het oostelijk deel van het Mont Blanc massief is ten einde. Natuurlijk kunt u uw verblijf verlengen. Vraag onze reisadviseurs naar de mogelijkheden.