13-daagse wandelvakantie Camino de Santiago van Navarrenx naar Logroño

Aquitainë, Frankrijk

  • Wandelen door de Pyreneeën
  • Route door een prachtig landschap en leuke dorpjes
  • Wandel de eerste etappe naar Santiago de Compostella
Camino de Santiago
Camino de Santiago
Frans Baskenland
Bekijk alle fotos (3 )

Leg de beroemde weg naar Compostella af

Vanuit de Franse Pyreneeën kunt u de weg naar Santiago de Compostella afleggen. De route is ontstaan in de eerste helft van de 11e eeuw. Vele pelgrims hebben het graf van St. James (Saint Iago) bezocht. De routes beginnen op vele plekken in Europa en komen steeds dichter bij elkaar bij de Spaanse grens. Met ADE – Actief door Europa kunt u de route door Spanje afleggen middels 3 wandelvakanties die ok gecombineerd kunnen worden tot 1 vakantie van 45 dagen. Het zal een bijzondere en indrukwekkende reis zijn door de Pyreneeën, Baskische Heuvels en middeleeuwse stadjes. Deze eerste etappe begint in Frankrijk en brengt u door de Pyreneeën naar Roncevalles en het prachtige Logroño, de hoofdstad van Rioja. Vervolgens wandelt u door Pamplona, bekend van de stierengevechten en andere middeleeuwse dorpjes. U wandelt door prachtige landschappen, waaronder bergen, heuvels, bossen en langs rivieren en wijngaarden.

Niveau van de tour:
De wandelvakantie kent lange dagen, met comfortabele wandelingen. Dat maakt deze vakantie geschikt voor iedereen die van een goede wandeling houdt. Op dag 5 is de etappe uitdagender, dan wandelt u door de Pyreneeën. Deze etappe is eerder vermoeind dan moeilijk. In juli en augustus kan de wandelvakantie zwaarder zijn vanwege de drukte en de hitte.

Dag 1: Aankomst in Navarrenx

Vandaag komt u aan in het 2000 jaar oude dorp Navarrenx, in Frankrijk en begint u aan uw wandelvakantie richting Compostella.

Dag 2: Van Navarrenx naar Aroue

Afstand ca. 20 km

Loop de stad uit via de mooie stadspoort en wandel richting de Pyreneeën. De wandeling van vandaag is een bijzondere tocht die u niet snel zult vergeten. U steek de rivier de Gave over en wandelt makkelijk over historische paden en door het Baskische landschap. Het eindpunt van vandaag is het 13e -eeuwse kasteel Montgaston. Hier wordt u opgehaald voor de transfer naar het hotel.

Dag 3: Van Aroue naar Ostabat

Afstand ca. 25 km

U wandelt door het Baskische landschap richting Ostabat-Asme, een beroemd middeleeuws dorpje. Hier komen 3 routes richting Santiago de Compostella bij elkaar en gaan verder in één route. Ook vandaag wordt u via een transfer naar uw hotel gebracht voor de overnachting.

Dag 4: Van Ostabat naar Saint-Jean-Pied-de-Port

Afstand ca. 23 km

Vanuit Ostabat wandelt u naar de bergen en door prachtige dorpen. En zult u de laatste kilometers in Frankrijk afleggen. Het eindpunt van vandaag is Saint-Jean-Pied-de-Port, dit stadje is een beroemd rustplek op weg naar Santiago de Compostella. In het stadje zult u de architectuur, gastronomie, muziek en dans ervaren.

Dag 5: Van Saint-Jean-Pied-de-Port naar Roncesvalles

Afstand ca. 26 km

Vandaag staat een beklimming op het programma. Het is een lange en gestage klim die u niet snel zult vergeten, mede door de prachtige omgeving waar u doorheen wandelt. Het advies is om op tijd aan de klim te beginnen om tijdsdruk en hitte in de middag te vermijden.

Dag 6: Van Roncesvalles naar Zubiri

Afstand ca. 22 km

De wandeltocht van vandaag is ontspannen en brengt u door prachtige bossen en traditionele bergdorpen. Ook Zubiri is een bekend bergdorp met een Romeinse brug, hier zult u overnachten in een berghotel waar vele andere pelgrims en wandelaars komen.

Dag 7: Van Zubiri naar Pamplona

Afstand ca. 21 km

Loop Zubiri uit en wandel door bossen, weiden en dorpen richting Pamplona. Bekend van de stierengevechten in de tweede week van juli. De stad was de hoofdstad van het koninkrijk van Navarra, gesticht door de Romeinen. De stad wordt gekenmerkt door middeleeuwse steegjes, grote pleinen, paleizen een prachtige kathedraal.

Dag 8: Van Pamplona naar Puenta la Reina

Afstand ca. 24 km

Vandaag laat u de Pyreneeën achter u na een bezoek aan het uitzichtpunt op de Sierra del Perdon. Hierna wandelt u door de glooiende Spaanse landschappen richting Puenta la Reina, deze middeleeuwse stad ligt aan een rivier en staat bekend om haar indrukwekkende Romaanse brug.

Dag 9: Van Puenta la Reina naar Estella

Afstand ca. 23 km

Vandaag wandelt u door dorpen met een rijke geschiedenis en een mooie architectuur. Ook het eindpunt van vandaag, Estella. Deze stad staat vol met middeleeuwse huizen, indrukwekkende kerken en mooi paleizen die samen de geschiedenis van de stad vertellen.

Dag 10: Van Estella naar Los Arcos

Afstand ca. 21 km

Wandel door prachtige landschappen en authentieke dorpjes, waaronder Irach met het prachtige klooster uit de 8e eeuw. Vanuit daar wandelt u naar Los Arcos, de stad met vele huizen en kleine paleizen. Bij het eindpunt wordt u naar Mues gebracht voor de overnachting.

Dag 11: Van Los Arcos naar Viana

Afstand ca. 18 km

U wandelt vandaag door de heuvels, olijfgaarden, langs beekjes en rivieren richting Viana. De stad kende een rijke periode tussen de 16e en de 18e eeuw, dit is terug te zien in de indrukwekkende herenhuizen en de prachtige kerk van Santa Maria.

Dag 12: Van Viana naar Logroño

Afstand ca. 12 km

De laatste wandeling van uw vakanties is een korte wandeling, hierdoor heeft ook genoeg tijd om de stad Logroño te ontdekken. Deze middeleeuwse stad is gebouwd aan de oevers van rivier de Ebre. Neem vandaag de tijd om de kathedraal en de historische wijk te verkennen

Dag 13: Vertrek naar huis

Er is een einde gekomen aan uw wandelvakantie en uw weg naar Santiago de Compostella. Wandel verder met deel 2, boek een verlengingsnacht of vertrek naar huis.

Bij te boeken extra's

Meer weten over de 13-daagse wandelvakantie Camino de Santiago van Navarrenx naar Logroño?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.