8-daagse wandelvakantie Schluchtensteig

Zwarte Woud, Duitsland

  • Wandelvakantie door het Zwarte Woud
  • Van Stühlingen naar Wehr
  • Bedwing de bekende Schluchtensteig
  • Met de Schluchsee en Todtmoos
  • Dagetappes van 18 tot 25 km
Schluchsee - Zwarte Woud
Schluchtensteig - Todtmoos
Wandelaar Schluchtensteig
Schluchtensteig - Wutach
Schluchtensteig
Schluchtensteig - Wutachschlucht
Bekijk alle fotos (11 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Stühlingen

Aankomst op eigen gelegenheid in het eerste overnachtingshotel van de wandelvakantie in Stühlingen.

Dag 2: Stühlingen - Blumberg (ca. 18 km)
Afstand ca. 18 km
Hoogteverschil ca. 600 m

Het kasteel Hohenlupfen vormt het panorama van het dorpje Stühlingen waar uw wandeling begint. U loopt langs de rivier de Wutach en al snel bereikt u de kloof. Ruwe rotspartijen en een ongerept bos maken het landschap ten oosten van de Wutach kloof erg wild en overweldigend. De route van de Schluchtensteig voert u vervolgens naar Blumberg waar u overnacht.
Wandeltijd: ca. 5 à 6 uur.

Dag 3: Blumberg - Wutachschlucht - Schattenmühle (ca. 25 km)
Afstand ca. 25 km
Hoogteverschil ca. 475 m

Smalle paden leiden u door de kloof van de Wutach die u bijna tot aan het einde zult volgen. Het geluid van stromend water is altijd hoorbaar, maar soms verdwijnt de Wutach in de ondergrond. Het vele klimmen en dalen maken de wandeling van vandaag tot een uitdagende route. Bijna aan het einde van de kloof ligt het kleine Landgasthof Schattenmuhle waar u overnacht.
Wandeltijd: ca. 6 uur.

Dag 4: Schattenmühle - Fischbach of omgeving (ca. 18 km)
Afstand ca. 18 km
Hoogteverschil ca. 700 m

U komt op hoogte uit de Wutachkloof. U passeert de ruïnes van de Räuberschlössle. Vroeger werd deze plek gebruikt als schuilplaats van struikrovers. Vanaf hier loopt u de Haslach kloof in. Een steil en sterk kronkelend pad leidt u weer uit de kloof. Al snel komt u dan in Lenzkirch. Geniet hier even van het wijdse uitzicht na de smalle kloven. U wandelt verder bereikt het dorpje Oberfischbach.
Wandeltijd: ca. 6 uur.

Dag 5: Fischbach - Schluchsee - St. Blasien (ca. 20 km)
Afstand ca. 20 km
Hoogteverschil ca. 740 m

Kleine heuvels en bossen vormen het landschap van vandaag. Kort na het begin van de route heeft u de gelegenheid om het glinsterende water van de Schluchsee te bewonderen. Nu gaat het voortdurend bergopwaarts tot dat u het hoogste punt van de wandelvakantieng bereikt, het Krummenkreuz op 1.148 m. Vanaf hier daalt u af naar naar de Bannwaldschlucht. Over rotsachtige paden en kleine bruggen wandelt u verder naar St. Blasien.
Wandelafstand: ca. 6 uur.

Dag 6: St. Blasien - Todtmoos (ca. 19 km)
Afstand ca. 19 km
Hoogteverschil ca. 620 m

Een steile klim wordt vandaag de eerste test. Terwijl u weer op adem komt, kunt u de abdij van St. Blasien bewonderen, beneden in het dal. De Dachsberg is vandaag uw hoogste punt. Vanaf hier gaat het alsmaar naar beneden naar het Hotzenwald. Op uw route naar de Hochwehraschlucht loopt u door romantische weiden, heidevelden en langs prachtige boerderijen. Zodra u de kloof uit bent is het nog slechts een korte afstand naar Todtmoos.
Wandelafstand: ca. 6 uur.

Dag 7: Todtmoos - Wehr (ca. 23 km)
Afstand ca. 23 km
Hoogteverschil ca. 1020 m

De Wehraschlucht is de laatste kloof van de Schluchtensteig en een waar hoogtepunt. Glinsterend water aan uw voeten en kwetterende vogels boven uw hoofd. Geniet van de wonderen de natuur op uw laatste wandeletappe. Na een paar kilometer komt de Mettlerhütte in zicht. Vanaf een hoogte van 682 m heeft u uitzicht op de dichtbijgelegen toppen van de Zwitserse Alpen. U beëindigt de 120 km lange Schluchtensteig in de tuinen van het kasteel Wehr. Nu kunt u uw voeten te ruste leggen en heerlijk ontspannen.
Wandeltijd: ca. 7 uur.

Dag 8: Terugreis of verlenging

U heeft de Schluchtensteig overwonnen en kunt met een gerust hart weer terugkeren naar huis. Natuurlijk kunt u ook nog een nachtje verlengen.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse wandelvakantie Schluchtensteig?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 8-daagse wandelvakantie Schluchtensteig.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 7.7
Locatie/gebied: 8.7
Hotels: 7.3
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 5.3
Route: 8.5
Dag-tot-dagprogramma: 7.5
Bezienswaardigheden: 7.5
Reisbescheiden: 6.3
8.0
Goed geregeld, met veel plezier gewandeld
Senioren (echt)paar
Op vakantie in September 2020
Prachtig, goed verzorgd. Behalve overnachting bij Schattenmuhle was niet prettig, kamer was bij aankomst om 16.30 uur niet klaar. Personeel was chagrijnig en niet klantvriendelijk.
7.0
Mooie tocht, maar toch een paar (organisatorische) aandachtspunten
Jong (echt)paar
Op vakantie in Juli 2020
Al met al een goed verzorgde tocht in een mooie omgeving. Echter wel twee keer verrast. Zo hebben we van de zes reisdagen twee rustdagen meegemaakt. Bij de laatste overnachting (Wehr) was alleen de receptie van het hotel open om in te checken maar konden we in het hotel geen maaltijd of drankje nuttigen. Gelukkig was een alternatief in het dorp beschikbaar. Eerder tijdens de tocht bleek op de overnachtingslocatie in Löffingen in verband met een rustdag vanaf 1800 uur de keuken en bar dicht te gaan en konden we maar tot 1600 uur bestellen. Gelukkig waren we op tijd binnen, want op deze locatie was in de verre omgeving zonder auto geen alternatieve eetgelegenheid mogelijk. Het bijzondere was dat dit niet was/werd aangekondigd. Wat daarnaast jammer was was dat de reisbescheiden goed verzorgd waren maar alleen beschikbaar waren in het Duits. Een Engelse of Nederlandse vertaling was wenselijk om zo meer kennis van de omgeving op te kunnen doen. De omvang van de tocht kwam niet helemaal overeen met de tijdsinschatting. Ondanks de omgeving waren we vaak 1 tot 2 uur eerder binnen dan de geschatte looptijd was, waardoor we niet altijd al terecht konden in de hotels. Als we dit hadden geweten hadden we voor een tocht gekozen met een langere afstand zodat we echt een dagvullend programma hadden. dit komt ook overeen met eerdere feedback; de tocht is veel minder zwaar dan dat deze wordt gepromoot.
8.0
Prima!
Op vakantie in September 2019
Had er vooraf niet zoveel vertrouwen in. Zie onze website. Maar uiteindelijk toch genoten.
Lees meer