8-daagse wandelvakantie Betoverend Zwarte Woud

Zwarte Woud, Duitsland

  • Verken het hoge Zwarte Woud
  • Titisee, Feldsee, Schluchsee
  • Hoge toppen en diepe dalen
  • Todtnau, Feldberg, Hinterzarten
  • Begin- en eindpunt in Saig
  • Dagetappes van ca. 12 tot 23 km
Zwarte Woud - Hinterzarten
Zwarte Woud
Zwarte Woud - Hinterzarten
Zwarte Woud
Zwarte Woud Lenzkirch
Zwarte Woud - Hinterzarten
Bekijk alle fotos (8 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst Saig

U arriveert in Saig onderdeel van de gemeente Lenzkirch en nabij de Titisee.

Dag 2: Saig - Hinterzarten (ca. 16 km)
Afstand ca. 16 km
Hoogteverschil ca. 450 m

Vanuit uw hotel daalt u door een rustig bos af naar de beroemde Titisee. Met zicht op het blauw kleurende wateroppervlak, volgt u de populaire rondweg langs de oever van de Titisee. Verder wandelend leidt de route u omhoog door een beschermd natuurgebied naar het Bärental. Daar kunt het schnapsmuseum (eigen gestookte drankjes) bezoeken en genieten van de beroemde Schwarzwalder Kirschtorte. Hierna gaat het verder via de Behabühl naar Seebach, voordat de weg weer steil omhoog loopt. U loopt over de Silberbergweg naar Mathisleweiher, een prachtig idyllisch plekje midden in het bos. Tenslotte leiden mooie wandelpaden u dalafwaarts naar uw eindbestemming van deze dag; het rustig gelegen plaatsje Hinterzarten.
Wandeltijd: ca. 4 à 5 uur.

Dag 3: Hinterzarten - Feldberg (ca. 15 km)
Afstand ca. 15 km
Hoogteverschil ca. 750 m

Over mooie wandelpaden loopt de route omhoog naar het uitkijkpunt bij Windeck en daarna verder naar de het populaire tussenstation Milchhisli. Hier vindt u, direct bij de boer, door bronwater heerlijk gekoelde dranken. Door dichte bossen gaat u verder naar Ramartihof, waar u even kunt pauzeren in de biertuin. De route voert u verder naar de Feldsee met zijn cirkelvormige donkerblauw kleurend wateroppervlak. Een steil smal pad brengt u omhoog naar het bekende skigebied bij de Feldberg. Nu heeft u de keuze om ofwel de hoogvlakte over te steken richting het Bismarck-monument of u loopt langs het Haus der Natur en over brede paden naar uw accommodatie. U overnacht in de hoogste gemeente van Duitsland nabij de top van de pas of direct onder de top in een kleine berghut.
Wandeltijd: ca. 4 à 5 uur.

Dag 4: Feldberg - Todtnauberg (ca. 12 km)
Afstand ca. 12 km
Hoogteverschil ca. 550 m

De hoogste berg van het Zwarte Woud is de Feldberg. Het pad stijgt fors maar het duurt niet lang voordat u de top bereikt. Vanaf het hoogste punt in het Zwarte Woud ontvouwt zich een heerlijk panorama. Na een verdiende rustpauze loopt u over de Westweg, die de bergkam volgt, langzaam bergafwaarts langs indrukwekkende verweerde kale hoogtes en stille bossen. U passeert diverse rustplaatsen en kunt genieten van mooie uitzichten alvorens u in het levendige wintersportplaatsje Todtnauberg arriveert.
Wandeltijd: ca. 4 uur.

Dag 5: Todtnauberg - Bernau im Schwarzwald (ca. 14 km)
Afstand ca. 14 km
Hoogteverschil ca. 750 m

Vanaf de hoogte volgt u het zogenaamde watervalpad dat u naar de indrukwekkende Todtnauer- waterval brengt. Hier storten snelstromende watermassa's bijna 100 meter langs de rotsen naar beneden. De stoeltjeslift vanuit Todtnau brengt u comfortabel naar de Hasenhorn. Maak een kleine omweg naar de uitkijktoren op de top van de Hasenhorn om daarna naar de Gisiboden Alm te lopen. U passeert het Bernauer Kreuz en de Hofeck en gaat terug naar het dal. Blloeiende weides en een kabbelend bergbeekje begeleiden uw wandeling naar Bernau, een van de mooiste hooggelegen dalen van het Zwarte Woud.
Wandeltijd: ca. 4 à 5 uur.

Dag 6: Bernau im Schwarzwald - Schluchsee (ca. 23 km)
Afstand ca. 23 km
Hoogteverschil ca. 650 m

Na een bezoek aan het legendarische kruis bij de Scheibenfelsen, volgt u de Panoramaweg waarbij u kunt genieten van mooie uitzichten. De weg gaat weer bergafwaarts naar Menzenschwand. Voorbij de kapel loopt een steil pad naar de Schlupfhütte. Het hoogste punt bereikt u bij de Salzlacke. Van daaruit wandelt u over onverharde boswegen door een schijnbaar eindeloos lijkend bos. In de middag bereikt u de Schluchsee. Stop even bij de bootverhuur voor een kleine versterking voordat u de stuwdam oversteekt naar het dorp Schluchsee.
Wandeltijd: ca. 5 à 6 uur.

Dag 7: Schluchsee - Saig (ca. 14 km)
Afstand ca. 14 km
Hoogteverschil ca. 450 m

Op deze laatste etappe van uw wandelvakantie loopt u vanaf de oever van de Schluchsee naar de uitkijktoren Riesenbühl. Hier kunt u bijna de gehele route zien die u tot dusver heeft afgelegd. Over rustige bospaden wordt het dal van de Urseebach bereikt waar aan de oevers van de Urseebach het mooie dorpje Lenzkirch ligt. Nog even een rustpauze in het café bij het gemeentehuis voordat het voor de laatste keer steil omhoog gaat door het bos en over bloeiende bergweiden naar het starthotel dat hoog boven de Titisee ligt!
Wandeltijd: ca. 4 à 5 uur.

Dag 8: Individuele thuisreis of verlenging

Het einde van een fantastische wandelweek. U keert huiswaarts maar natuurlijk is het ook mogelijk om nog een nachtje te verlengen.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse wandelvakantie Betoverend Zwarte Woud?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 8-daagse wandelvakantie Betoverend Zwarte Woud.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.3
Locatie/gebied: 8.5
Hotels: 8.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.0
Route: 7.5
Dag-tot-dagprogramma: 8.0
Bezienswaardigheden: 7.5
Reisbescheiden: 8.0
9.0
Onbezorgd wandelen door wondermooie natuur.
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juli 2023
Wij waren erg opgetogen. Wij konden de hele week onbezorgd wandelen en logeerden 's avonds in sfeervolle hotelletjes. De bagage werd probleemloos van het ene naar het andere hotelletje gebracht. Via een uitgeschreven programmaboekje en een app konden wij moeiteloos van de ene naar de andere locatie wandelen. Het programmaboekje was echter in het Duits uitgeschreven. Wij kunnen ons voorstellen dat mensen die geen Duits kennen hier enige moeite mee zouden hebben. Ook liet het programmaboekje af en toe een steek vallen door onvoldoende duidelijkheid.
8.0
Alles goed verzorgd
Alleen reizend
Op vakantie in Juli 2023
Het was een prachtige wandeltocht. Af en toe behoorlijk zwaar maar uiteindelijk goed te doen. Hoogtepunt was voor mij wel het afdalen van Todtnauberg naar de Todtnauer Wasserfalle met dat prachtige wandelpad uitgehouwen in steen en al die bruggetjes en mini watervallen. Ook het stuk bij de Feldsee was prachtig. De derde dag, Feldberg naar Todtnauberg was daarentegen dan weer vrij saai.
8.0
Zorgeloos wandelen door het Zwarte Woud
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juli 2023
De vakantie was ontspannen doordat we ons niet druk hoefden te maken over eten, logies en het vervoer van de bagage.
Lees meer