8-daagse wandelvakantie Westerwald 2e deel

8-daagse wandelvakantie Westerwaldsteig 1e deel

Westerwald, Duitsland

  • Het 1e deel van de Westerwaldsteig
  • Van Herborn naar Hachenburg
  • Met de Holzbachkloof en Krombachtalsperre
  • Dagetappes van 15 tot 23 km
Vind je vakantie
Aankomst
Verblijfsduur
Toon meer filters
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag.
8-daagse wandelvakantie Westerwaldsteig
8-daagse wandelvakantie Westerwaldsteig
8-daagse wandelvakantie Westerwaldsteig
Bekijk alle fotos (4)

Oh schoon Westerwald, over jouw hoogtes blaast de wind zo koud...

Nauwelijks iemand in Duitsland die dit lied niet kent! Het beschrijft treffend dit ruwe en tegelijk ook bekoorlijke landschap van ongenaakbare schoonheid.

Het Westerwald
Eén van de mooiste Duitse middelgebergtes, gekarakteriseerd door groene weiden en donkere bossen, als geschapen voor wandelaars! De Westerwaldsteig, een nieuwe kwaliteits-wandelweg, voert 235 kilometer door de schoonheid van de natuur! Opgedeeld in twee wandelvakanties, beginnend met 6 etappes van Herborn naar Hachenburg. Hier beleeft u adembenemend natuurschoon met de Holzbachkloof en de basalthoogvlaktentussen Breitscheid en Fuchskaute.

Karakter van de wandelvakantie: Niveau 2. Wandeletappes variërend van 15 tot 23 km. Maximale stijgingen van 770 hoogtemeters.

Wandelvakantie met hotelwissel en bagagetransport, totale wandelafstand ca. 112 km. Reisperiode: April t/m november, iedere zaterdag en zondag.

Dag 1: Individuele aankomst in Herborn

Op eigen gelegenheid komt u aan in uw starthotel in Herborn. Als u met de trein komt is een taxi vanaf station Herborn mogelijk tegen betaling.

Dag 2: Herborn – Gusternhain

Hoogtemeters: 770 Afstand: 19 km

Prachtige vakwerkhuizen in het Hessische Herborn, mysterieuze stenen kamers uit de vroegere tijden, evenals een ondergrondse stroom zijn spannende hoogtepunten van deze wandeltour.

Dag 3: Gusternhain – Rennerod

Hoogtemeters: 420 Afstand: 21 km

Wijds uitzicht over weiden en afdalingen in het dennenbos begeleiden de wandelaars van het vakwerk-stadhuis naar herten, en van de Krombachtalsperre naar Rennerod.

Dag 4: Rennerod – Westerburg

Hoogtemeters: 280 Afstand: 17 km

Op de weg in het hoge Westerwald loopt de Westerwaldsteig langs de Seitenstein en de Secker Weiher. Hoogtepunt van de etappe is de wilde en romantische Holzbachschlucht van Seck.

Dag 5: Westerburg – Dreifelden

Hoogtemeters: 430 Afstand: 23 km

Zachte knoppen, uitgestrekte loofbossen en brede weilanden karakteriseren het landschap van het bovenste Westerwald in Westerburg en het omliggende gebied.

Dag 6: Dreifelden – Bad Marienberg

Hoogtemeters: 380 Afstand: 22 km

De korte weg van Nistertal naar Bad Marienberg gunt u een heleboel tijd om te genieten van het park met de Barfusspfad en kruidentuin en in het kuuroord kunt u een wandeling door de stad maken.

Dag 7: Bad Marienberg – Hachenburg

Hoogtemeters: 320 Afstand: 15 km

Aan het begin van de etappe bent u bij het Basalt- en Wildpark. Kort voordat u bij Hachenburg aankomt is er een fantastisch uitzicht vanaf het "philosopher's pad" naar het Zevengebergte.

Dag 8: Terugreis van Hachenburg of verlenging

Individuele terugreis naar starthotel of u kunt natuurlijk ook verlengen naar het tweede deel van de Westerwaldsteig.