8-daagse wandelvakantie Westerwaldsteig 1e deel

Westerwald, Duitsland

  • Het 1e deel van de Westerwaldsteig
  • Van Herborn naar Nistertal
  • Met de Holzbachkloof en Krombachtalsperre
  • Dagetappes van 12 tot 17 km
8-daagse wandelvakantie Westerwaldsteig
Wandelen Westerwald bewegwijzering
Kloster Marienstadt Westerwald Duitsland
Westerwald - Alpenroder-See
Westerwald uitkijkpunt
WesterwaldSteig - Kloster-Marienthal - Kreuzw
Bekijk alle fotos (12 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Herborn

Op eigen gelegenheid komt u aan in uw starthotel in Herborn. Als u met de trein komt is een taxi - vanaf station Herborn - mogelijk tegen betaling.

Dag 2: Herborn – Breitscheid (ca. 15 km)
Afstand ca. 15 km
Hoogteverschil ca. 650 m

Prachtige vakwerkhuizen in het Hessische Herborn, mysterieuze stenen kamers uit de vroegere tijden, evenals een ondergrondse stroom zijn spannende hoogtepunten van deze wandeltour. Na een rondje door de binnenstad van Herborn verlaat u de plaats en wandelt u rustig langs het wildreservaat, door bossen en over veldpaden. Al snel passeert u Uckersdorf, hier kunt u een pauze combineren met een bezoek aan de dierentuin. Verder lopend komt u op het karst-natuurpad. Informatieborden vertellen u meer over de natuur en de historie van deze regio. Indrukwekkende rotsformaties en grotten omgeven door dicht bos: een prachtig landschap om te wandelen. Bezoek hier ook eens de showgrot Herbstlabyrinth, Europa's eerste druipsteengrot met een compleet LED-verlichtingsconcept. Vanaf de grot is het niet ver meer naar Breitscheid waar u overnacht.

Dag 3: Breitscheid – Fuchskaute (ca. 12 km)
Afstand ca. 12 km
Hoogteverschil ca. 210 m

Het doel van vandaag is de Fuchskaute, een uitgedoofde vulkaan en het hoogste punt van het Westerwald. De eerste kilometers wandelt u ontspannen bergopwaarts, langs vliegveld Breitscheid naar de 615 meter hoge Bartenstein. Hier is het tijd voor een eerste pauze. Het pad leidt u bergafwaarts naar de Heisterberger Weiher. Op een warme dag kunt u hier verkoeling zoeken in het meertje. Aan de oever bevinden zich een restaurant, bootverhuur en verschillende idyllische rustplaatsen. Na de opgedane vernieuwde energie leidt het pad u steeds verder de berg op. De staatsgrens naar Rijnland-Palts steekt u over en u gaat verder door de schilderachtige sparrenbossen en langs bloemenweiden. De Fuchskaute komt in zicht en maakt deel uit van een basaltplateau. Geniet hier van het landschap en uitzicht op de Fuchskaute.

Dag 4: Fuchskaute - Rennerod (ca. 13 km)
Afstand ca. 13 km
Hoogteverschil ca. 330 m

Vanaf Fuchskaute wandelt u vandaag voornamelijk bergafwaarts. Na het verlaten van het hoogste punt op de Westerwald, wandelt u langs weilanden en kleine bosgebieden naar Rehe. Hier is de mogelijkheid om een kleine pauze in te lassen in één van de cafés. Het gemeentehuis in Rehe is de moeite van een bezoek waard met zijn gebeeldhouwde bladornamenten op de houten palen en houten deur van het vakwerkhuis uit het begin van de 18e eeuw.

Niet ver van Rehe komt u bij de Krombachtalsperre. Naast de opwekking van electriciteit wordt het reservoir gebruikt voor bescherming tegen overstromingen en recreatie. Rond het meer, waarvan het noordelijk deel onder natuurbescherming staat, hebben zeldzame planten en bedreigde vogelsoorten hun leefgebied gevonden. Hier loopt de grens tussen Hessen en Rijnland-Palts overigens dwars door het water. U vervolgt uw weg door het bos en langs de Alsbergkazerna naar uw eindbestemming van vandaag, Rennerod.

Dag 5: Rennerod - Westerburg (ca. 17 km)
Afstand ca. 17 km
Hoogteverschil ca. 280 m

Het hoogtepunt van vandaag is de tocht door de wilde en romantische Holzbach-kloof.

Vanaf Rennerod wandelt u ontspannen bergafwaarts door het bos naar de Großer Secker Weiher. Aan de oever is het de moeite waard om even te pauzeren en te genieten van de rust en natuur. Direct na de Hofgut bereikt u de Holzbach en komt u op het wandelpad door de 1 kilometer lange en tot 30 meter diepe kloof. Op de informatieborden wordt meer uitgelegd over de lokale flora en fauna. Langs steile rotswanden en keien en begeleid door het zachte kabbelen van de beek beleeft u dit prachte gedeelte van het pad. Nog een klein stukje bergopwaarts en langs de bosrand wandelt u verder naar Westerburg, de eindbestemming voor vandaag.

Dag 6: Westerburg - Wölferlingen (ca. 14 km)
Afstand ca. 14 km
Hoogteverschil ca. 380 m

De tocht vandaag brengt u van Westerburg naar Wölferlingen en loopt door beschermde natuurgebieden.

Dag 7: Wölferlingen - Enspel (ca. 14 km)
Afstand ca. 14 km
Hoogteverschil ca. 120 m

Vandaag gaat de route langs het grootste waterlichaam in het Westerweld, de Dreifelder Weiher. Het landschap biedt u prachtige bospassages, bosranden, eenzame oevers en geweldige uitzichten. Uw eindpunt is in Enspel.

Dag 8: Terugreis van Nistertal of Bad Marienberg of verlenging

Individuele terugreis naar starthotel of u kunt natuurlijk ook verlengen met het tweede deel van de Westerwaldsteig.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse wandelvakantie Westerwaldsteig 1e deel?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid