8-daagse wandelvakantie Rennsteig

Thüringen, Duitsland

  • De Rennsteig van de Lutherstad Eisenach naar Neuhaus
  • Dagetappes variërend van ca. 19 tot ca. 22 km
  • Beklim de Grote Inselsberg
  • Bezoek de wintersportplaats Oberhof
  • Loop door de imposante Drachenschlucht
Rennsteighaus Neue Ausspanne
Rennsteig Kirchen Ruhla
Rennsteig algemeen
Bewegwijzeringbordjes Rennsteig
Ebertswiese en dal Rennsteig Thüringen
Bergsee Ebertswiese
Bekijk alle fotos (6 )

De Rennsteig voor genieters!

Een wandelvakantie waarbij u optimaal kunt genieten van alle bezienswaardigheden die de Rennsteig u kan bieden. Zoals de drakenvallei (Drachenschlucht), het Wellnessbad in Oberhof, het bunkermuseum bij Frauenwald of het Rennsteigmuseum in Neustadt. U heeft ruim de tijd om alles te ontdekken. Daarom bevelen wij deze wandelvakantie van harte aan.

Niveau van de wandeltour
Licht tot middelzwaar. De dagetappes liggen tussen de 13 en 25 km in heuvelachtig en licht stijgend gebied. Het grootste deel van de Rennsteig loopt over bergkammen en ligt op een hoogte van 700-850 meter. Met uitzondering van een stijging in het middelste deel bij Inselsberg en Masserberg komt u geen grote stijgingen tegen.

Dag 1: Individuele aankomst in Eisenach/Hörschel

U arriveert in uw hotel in Eisenach/Hörschel. Als u nog tijd heeft, is het zeker aan te raden de Wartburg te bezoeken maar ook het centrum van de Lutherstad Eisenach is de moeite waard.

Dag 2: Eisenach/Hörschel - Ascherbrück (Ruhla)

Afstand ca. 19 km
Hoogteverschil ca. 571 m

Het startpunt van de Rennsteig wordt aangegeven door een houten bord met de wandelgroet "Gut Runst" oftewel een goede Rennsteigwandeling gewenst! Allereerst loopt u over de Clausberg en de Vacharer Stein naar het Steinkreuz Wilde Sau. Hier kunt u in een wandelhut even een rustpauze nemen. Van daaruit gaat het over de Hohe Sonne naar Ascherbrück, uw eindpunt van vandaag. Vergeet onderweg niet de imposante Drachenschlucht te bekijken. (Wandeltijd ca. 5 uren.)

Dag 3: Ascherbrück (Ruhla) - Ebertswiese

Afstand ca. 25 km
Hoogteverschil ca. 770 m

Een markant etappepunt van vandaag is de 916 meter hoge "Grote Inselsberg". Hier heeft u een prachtig uitzicht over het Thüringer woud. Bij goed weer kunt u zelfs de bekende Brocken in de Harz zien. Na wat kleine stijgingen bereikt u een van de mooiste bergweides van het Thüringer woud. Bij uw overnachtingsplaats Ebertswiese is een gelijknamig bergmeer waar u eventueel een duik kunt nemen en heerlijk kunt relaxen. (Wandeltijd ca. 6,5 uren.)

Dag 4: Ebertswiese - Oberhof

Afstand ca. 22 km
Hoogteverschil ca. 594 m

Ebertswiese ligt op ca. 730 meter hoogte. De route voert u over zogenaamde Schotterwege door het Thüringer woud en door Neue Ausspanne, Krämerrod, Wachsenrasen naar het bekende Oberhof. U komt ook langs de eeuwenoude grenssteen, de Grenzadler. Dit is tevens de markering van de ski-arena van Oberhof. Deze geliefde wintersportplaats biedt ook heerlijke wellness mogelijkheden om te relaxen na uw wandeldag. (Wandeltijd ca. 5,5 uren.)

Dag 5: Oberhof - Frauenwald

Afstand ca. 18 km
Hoogteverschil ca. 267 m

Als u Oberhof verlaat, ziet u de Rennsteiggarten met de bijzondere bergflora. Nadat u de Rennsteiggarten bezocht heeft, wandelt u richting het Plänckners Aussicht, waar u een heerlijk uitzicht op Suhl heeft. Dit uitzichtspunt is vernoemd naar de oprichter van de Renssteig wandelroute. Het hoogste punt van de Rennsteig, 973 meter, bereikt u vandaag ook. Einddoel is Frauenwald. Vlak voor Frauenwald ligt het bunkermuseum. (Wandeltijd ca. 5 uren.)

Dag 6: Frauenwald - Masserberg

Afstand ca. 19 km
Hoogteverschil ca. 271 m

Deze dag loopt u van Frauenwald naar Masserberg. U kunt ook nog een kijkje nemen bij een glasblazerij. Verder ligt Neustadt, het middelpunt van de Rennsteig op uw weg. Hier bevindt zich ook het Rennsteigmuseum. Vanaf hier wandelt u door het Thüringern Schiefergebergte naar Masserberg waar u dichtbij ook de bron van de Werra kunt vinden. (Wandeltijd ca. 5 uren.)

Dag 7: Masserberg - Neuhaus am Rennweg

Afstand ca. 20 km
Hoogteverschil ca. 304 m

Verder gaat het over de Renssteig wandelroute naar Friedrichshöhe. Hier vindt u absolute rust doordat het dorp helemaal omringd wordt door het dichte Thüringer woud. In deze gemeente leven slechts 30 mensen en daarmee was het destijds het kleinste dorpje van de DDR. Eventueel kunt u nog een bezoek brengen aan het informatiecentrum van het Natuurpark Thüringen alvorens u uw tocht vervolgt via Limbach naar Neuhaus am Rennweg. De Rennsteig wordt hier Rennweg genoemd. (Wandeltijd ca. 5 uren.)

Dag 8: Terugreis of verlenging in Neuhaus am Rennweg

Neuhaus am Rennweg, zoals deze plaats officieel heet, is het op een na hoogst gelegen dorp aan de Rennsteig. Het is tevens het eindpunt van uw wandelvakantie. Voordat u vertrekt moet u absoluut even de historisch interessante Holzkirche bezoeken. Natuurlijk kunt u uw wandelvakantie verlengen. Vraag onze wandelspecialisten naar de mogelijkheden.

Meer weten over de 8-daagse wandelvakantie Rennsteig ?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.