7-daagse wandelvakantie Rennsteig

Thüringen, Duitsland

  • De Rennsteig van Brotterode naar Neuhaus
  • Dagetappes variërend van ca. 10 tot ca. 22 km
  • Bezoek de wintersportplaats Oberhof
  • Inclusief lunchpakket op de wandeldagen
  • Inclusief 3-gangen diner op de 6e dag
s1933_0781 Wanderer Rennsteig auf Fels mit Au
Bewegwijzeringbordjes Rennsteig
Inselsberg (c) Tom Tepper
s1933_2157 Wanderer am Bergsee Ebertswiese (c
Rennsteighaus Neue Ausspanne
Rennsteig Kirchen Ruhla
Bekijk alle fotos (9 )

De Rennsteig voor genieters!

De Rennsteig is een van de bekendste en oudste wandelroutes van Duitsland. Met een totale lengte van 169,3 km brengt deze legendarische route u van de Werra tot aan de Saale, door het Thüringer Woud naar het Frankenwald. Tijdens deze wandelvakantie kunt u optimaal en in alle rust genieten van de natuur en de bezienswaardigheden van Thüringen en de Rennsteig. Denk daarbij aan de drakenvallei (Drachenschlucht), het Wellnessbad in Oberhof, het bunkermuseum bij Frauenwald of het Rennsteigmuseum in Neustadt. U heeft ruim de tijd om alles te ontdekken. Daarom bevelen wij deze wandelvakantie van harte aan.

Niveau van de wandeltour
Licht tot middelzwaar. De dagetappes liggen tussen de 10 en 20 km in heuvelachtig en licht stijgend gebied. Het grootste deel van de Rennsteig loopt over bergkammen en ligt op een hoogte van 700-850 meter. Met uitzondering van een stijging in het middelste deel bij Inselsberg en Masserberg komt u geen grote stijgingen tegen.

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Brotterode

U arriveert in uw hotel in Brotterode aan de voet van de grote Inselsberg.

Dag 2: Brotterode - Ebertswiese (ca. 10 km)
Afstand ca. 10 km
Hoogteverschil ca. 570 m

U begint uw wandelvakantie met een iets kortere dagetappe van ca. 10 km. Het startpunt van de Rennsteig wordt aangegeven door een houten bord met de wandelgroet "Gut Runst" oftewel een goede Rennsteigwandeling gewenst! Vanaf de 916 meter hoge "Grote Inselsberg" heeft u bij goed weer een prachtig uitzicht over het Thüringer woud zelfs tot aan de bekende Brocken in de Harz. Na wat kleine stijgingen bereikt u een van de mooiste bergweides van het Thüringer woud. Bij uw overnachtingsplaats Ebertswiese is een gelijknamig bergmeer waar u eventueel een duik kunt nemen en heerlijk kunt relaxen.

Dag 3: Ebertswiese - Oberhof (ca. 22 km)
Afstand ca. 22 km
Hoogteverschil ca. 594 m

Ebertswiese ligt op ca. 730 meter hoogte. De route voert u over zogenaamde Schotterwege door het Thüringer woud en door Neue Ausspanne, Krämerrod, Wachsenrasen naar het bekende Oberhof. U komt ook langs de eeuwenoude grenssteen, de Grenzadler. Dit is tevens de markering van de ski-arena van Oberhof. Deze geliefde wintersportplaats biedt ook heerlijke wellness mogelijkheden om te relaxen na uw wandeldag. (Wandeltijd ca. 5,5 uren.)

Dag 4: Oberhof - Schmiedefeld (ca. 16 km)
Afstand ca. 16 km
Hoogteverschil ca. 267 m

Als u Oberhof verlaat, ziet u de Rennsteiggarten met de bijzondere bergflora. Nadat u de Rennsteiggarten bezocht heeft, wandelt u richting het Plänckners Aussicht, waar u een heerlijk uitzicht op Suhl heeft. Dit uitzichtspunt is vernoemd naar de oprichter van de Renssteig wandelroute. Het hoogste punt van de Rennsteig, 973 meter, bereikt u vandaag ook. Einddoel is Schmiedefeld. (Wandeltijd ca. 5 uren.)

Dag 5: Schmiedefeld - Masserberg (ca. 20 km)
Afstand ca. 20 km
Hoogteverschil ca. 271 m

U start vanaf het wintersportdorpje Schmiedefeld, zogenaamd gelegen op het dak van het Thüringer Woud en in de directe omgeving van de Rennsteig. Bossen, bergen en weides omlijsten de plaats op een hoogte van ca. 750 meter. U kunt meekijken over de schouders van de glasblazers en originele Thüringer glaskunst bewonderen. U komt langs het Bunkermuseum voor Allzunah en wandelt vanuit het Thüringer Woud door het Thüringer Leisteengebergte. In de dorpjes ziet u ook de huizen die bekleed zijn met leisteen. Steek de Schwalbenhauptwiese over en loop over een pad door een, door weer en wind, diep uitgeslepen ravijn. Uw einddoel van vandaag is Masserberg. (Wandeltijd ca. 5,5 uur.)

Dag 6: Masserberg - Neuhaus am Rennweg (ca. 20 km)
Afstand ca. 20 km
Hoogteverschil ca. 304 m

Verder gaat het over de Renssteig wandelroute naar Friedrichshöhe. Hier vindt u absolute rust doordat het dorp helemaal omringd wordt door het dichte Thüringer woud. In deze gemeente leven slechts 30 mensen en daarmee was het destijds het kleinste dorpje van de DDR. Eventueel kunt u nog een bezoek brengen aan het informatiecentrum van het Natuurpark Thüringen alvorens u uw tocht vervolgt via Limbach naar Neuhaus am Rennweg. De Rennsteig wordt hier Rennweg genoemd. (Wandeltijd ca. 5 uren.)

Dag 7: Terugreis of verlenging in Neuhaus am Rennweg

Neuhaus am Rennweg, zoals deze plaats officieel heet, is het op een na hoogst gelegen dorp aan de Rennsteig. Het is tevens het eindpunt van uw wandelvakantie. Voordat u vertrekt moet u absoluut even de historisch interessante Holzkirche bezoeken. Natuurlijk kunt u uw wandelvakantie verlengen. Vraag onze wandelspecialisten naar de mogelijkheden.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 7-daagse wandelvakantie Rennsteig ?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 7-daagse wandelvakantie Rennsteig .

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 7.7
Locatie/gebied: 8.0
Hotels: 7.3
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 7.7
Route: 7.3
Dag-tot-dagprogramma: 9.0
Bezienswaardigheden: 7.0
Reisbescheiden: 7.3
8.0
Lekker gewandeld
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2023
In het algemeen alles goed verzorgd en prima hotels, echter eerste hotel (in Brottenrode) was helaas onder de maat.
8.0
Over het algemeen mooie wandelingen door een bijzonder gebied.
Alleen reizend
Op vakantie in Juli 2023
Fijne en interessante wandelingen met enkele kanttekeningen. De etappes zijn niet allemaal even mooi. Met name tussen Brotterode en Oberhof is de omgeving eentonig. Vrij brede paden door onafzienbare Sparrenbossen met heel weinig uitzichten. Daarna zijn de etappes mooi en afwisselend. Hotel Berggarten in Brotterode viel erg tegen. Onvriendelijk en kariger dan karig. De andere vijf hotels zijn goed met enkele positieve uitschieters.
7.0
mooi gebied, reis prima
Gezin met oudere kinderen
Op vakantie in Juli 2022
We hebben een heerlijke reis met ons gezin gehad en een mooie wandeling gemaakt. Het weer was prachtig en de accommodaties waren prima. Heerlijk, om na een lange wandeling te kunnen douchen en in een goed bed te kunnen slapen. Het gebied is mooi, maar kent niet heel veel afwisseling. Jammer was dat op sommige dagen de wandelroute op grote stukken langs de autoweg liep. Daar kan de organisatie niet zo veel aan doen, maar we hadden dit graag van tevoren geweten. Ook hadden we graag geweten dat bijna alle restaurantjes onderweg op de dinsdag en/of woensdag waren gesloten, zelfs in het hoogseizoen. De mensen waren aardig. Het eten was goed, maar voor vegetariërs weinig afwisselend. (Had ik bij de aanmelding voor de reis ergens moeten aangeven dat we voor een deel vegetariërs zijn en heb ik dat over het hoofd gezien?) De informatie vooraf had iets uitgebreider gemogen. Alle reisomschrijvingen zijn in het Duits. Voor ons geen probleem, maar voor anderen misschien wel.
Lees meer