Erfurt - 9 daagse thuringer becken

6-daagse wandelvakantie Mühlhausen - Eisenach

Thüringen, Duitsland

  • Georgenkirche in Eisenach
  • Klooster Zella
  • Natuurpark Hainich
  • Mühlhauser landgraven van 26 km lang
  • Kasteel Normannstein
Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag.
Erfurt - 9 daagse thuringer becken
Gotha - 9 daagse thuringer becken
Muehlhausen - 9 daagse Thuringer Becken
Ruine Hohnstein 9 daagse thuringer becken
Bekijk alle fotos (4)

U gaat in Martin Luthers voetstappen door Thüringen reizen. Door gevarieerde landschappen leidt de Lutherweg u langs de mooiste bezienswaardigheden. De lutherweg loopt van Eisenach naar Gotha en is maarliefst 1000 km lang. Er is een Luther monomunt geplaatst ter gelegenheid van de ontvoering van Lutherstammort möhra en zijn belangrijke werk in Friedrichroda en Gotha. Leer Thüringen en de sporen van Luther echt kennen door deze reis! Deze goed verzorgde wandelvakantie zal een unieke achterlaten.

Dag 1: Individuele aankomst Mühlhausen

Dit is de eerste dag van uw wandelvakantie en u komt aan in Mühlhausen, hier zult u ook overnachten.

Dag 2: Mühlhausen - Struth

Afstand ca. 13 km

Deze ochtend heeft u de tijd om de middeleeuwse stad te bekijken, vervolgens wandelt u verder over het pad "Hainichlandweg". Dit pad brengt u naar het Plänterwald, verder loopt u langs de weide boomgaarden naar boven waar u de welbekende mammoetbomen tegen komt. De hoogtepunten van de dag zullen ongetwijfeld de Taternkreuz en de Lehdeborn zijn. De Mühlhauser land graven hebben een lengte van maarliefst 26 km en is oorspronkelijk een muur van de noordgelegen Hainich. U kunt Struth, de hoogstgelegen nederzetting in de regio bekijken.

Dag 3: Struth - Treffurt

Afstand ca. 18 km

Op een kleine afstand lopen ligt het klooster Zella. U wandelt verder en bereikt de Norman Stone, vervolgens wandelt u door het nationale park Hainich naar de stad Treffurt waar u het kasteel Normannstein ziet. Dit kasteel is een middeleeuws kasteel en is gebouwd in de 11de eeuw.

Dag 4: Treffurt - Creuzburg

Afstand ca. 21 km

Op de groene romantische wegen verlaat u Treffurt en wandelt u door het nationale natuurpark Hainich. U bereikt het oudste en mooiste dorp van de regio, Frankenroda. Het einddoel van vandaag is Creuzburg. Het gelijknamige kasteel was een populaire verblijfplaats van de heilige Elisabeth, zij woonde hier van 1223 tot 1228 en haar 2 kinderen genaamd Hermann en Gertrud brachten hier hun leven door. U kunt een bezoek brengen aan het in 1223 gebouwde Werrabrücke.

Dag 5: Creuzburg - Eisenach

Afstand ca. 16 km

U wandelt vandaag naar Wartburgstadt Eisenach, een stad met mooie cafe's en boerderijwinkels. Een unieke ervaring met een prachtig karakter. Martin Luther hield een toespraak in de Georgenkirche in Eisenach en het is dus ook zeker de moeite waard een bezoek te brengen aan deze kerk. In deze kerk is de componist Johann Sebastian Bach gedoopt en in 1708 tot 1712 speelde Philipp Telemann als organist muziek in de George kerk.

Dag 6: Individueel vertrek

De laatste dag is aangebroken en u vertrekt naar huis, het is natuurlijk ook mogelijk uw vakantie te verlengen.