6-daagse wandelvakantie Lutherweg, Mühlhausen - Eisenach

Thüringen, Duitsland

  • Georgenkirche in Eisenach
  • Klooster Zella
  • Natuurpark Hainich
  • Mühlhauser landgraven van 26 km lang
  • Kasteel Normannstein
Erfurt - 9 daagse thuringer becken
Gotha - 9 daagse thuringer becken
Muehlhausen - 9 daagse Thuringer Becken
Ruine Hohnstein 9 daagse thuringer becken
Bekijk alle fotos (4 )

Wandel in de voetsporen van Luther

Ontdek Thüringen door te wandelen in de voetsporen van Martin Luther. Door gevarieerde landschappen leidt de Lutherweg naar de belangrijke locaties van de Reformatie en langs vele bezienswaardigheden. De Lutherweg is in totaal maar liefst 1.000 km lang. Een gedeelte hiervan loopt van Mühlhausen naar Eisenach. Maak tijdens deze wandelvakantie kennis met de verbinding tussen de beroemde Wartburg en de vertaling van het Nieuwe Testament. Welke betekenis had Mühlhausen in de geschiedenis van Luther en de Reformatie. Bekijk het klooster van Zella en leer Thüringen en Luther echt kennen tijdens deze 6-daagse wandelvakantie!

Niveau van de wandelvakantie
Het niveau van de Lutherweg kan sterk variëren van licht tot zwaar maar vaak kunnen de zwaardere stukken door transfers of openbaar vervoer ontweken worden. De wegen hebben een goede bewegwijzering met een grote groene "L". De beste wandeltijd is van april tot eind oktober.

Dag 1: Individuele aankomst Mühlhausen

U arriveert in Mühlhausen. Dit is de eerste dag van uw wandelvakantie.

Dag 2: Mühlhausen - Struth

Afstand ca. 13 km

Deze ochtend heeft u de tijd om de middeleeuwse stad Mühlhausen te bekijken. Mühlhausen staat bekend als de stad van de kerken, torens en poorten. De radicale theoloog en bewonderaar van Luther, Thomas Muntzer, leidde vroeger vanuit Mühlhausen de boerenopstand rond 1524. Dan gaat het verder over het wandelpad "Hainichlandweg". Deze voert u naar het Plänterwald, door boomgaarden en langs gigantische sequoia's in het stadsbos van Mühlhausen. Hoogtepunten van deze dag zijn het Taternkreuz, de Lehdeborn evenals de Mühlhäuser Landgraben. Deze laatste is een uniek, middeleeuws bouwwerk met een lengte van 26 km. Het was oorspronkelijk een wal die zich uitstrekte van het Mühlhäuser Hardt tot aan het Güldenen Holz in het noorden van Hainich. U bereikt Struth, de hoogste nederzetting in deze regio.

Dag 3: Struth - Treffurt

Afstand ca. 18 km

Het is een klein eindje lopen naar het klooster Zella. Van daaruit wandelt u weer verder door het nationale park Hainich naar de stad Treffurt. Hier ziet u het kasteel Normannstein. Dit middeleeuwse kasteel dateert uit de 11e eeuw.

Dag 4: Treffurt - Creuzburg

Afstand ca. 21 km

De tocht gaat verder door het nationale natuurpark Hainich. U bereikt een van de oudste en mooiste dorpen van de regio, Frankenroda. Het einddoel van vandaag is Creuzburg. Het gelijknamige kasteel was een populaire verblijfplaats van de heilige Elisabeth, zij woonde hier van 1223 tot 1228 met haar kinderen Hermann en Gertrud. Een bezoek waard is de in 1223 gebouwde Werrabrücke.

Dag 5: Creuzburg - Eisenach

Afstand ca. 16 km

U wandelt vandaag naar Wartburgstadt Eisenach. U passeert de Werra en de Stift Wilhemsglücksbrunn. Eisenach is zondermeer de stad van Luther. Bezoek de Georgenkirche waar Luther predikte, waar de componist Johann Sebastian Bach gedoopt is en waar Philipp Telemann als organist speelde. Natuurlijk mag u de Wartburg niet overslaan.

Dag 6: Individueel vertrek of verlenging

De laatste dag is aangebroken en u vertrekt naar huis. Het is natuurlijk ook mogelijk uw vakantie te verlengen.

Bij te boeken extra's

Meer weten over de 6-daagse wandelvakantie Lutherweg, Mühlhausen - Eisenach?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.