6-daagse wandelvakantie Lutherweg, Arnstadt - Erfurt - Mühlhausen

Thüringen, Duitsland

  • Erfurt, historische stad met ontelbare bezienswaardigheden
  • Hainich, uniek nationaal natuurpark
  • Kuur- en rozenstad Bad Langensalza
  • St. Bonifatius-kirche in Gierstädt
Thuringer Rhon
Erfurt - 9 daagse thuringer becken
Gotha - 9 daagse thuringer becken
Thuringer wald 9 daagse thuringer becken
Bekijk alle fotos (4 )

Treed in de voetsporen van Luther!

Ontdek Thüringen door te wandelen in de voetsporen van Martin Luther. Door gevarieerde landschappen leidt de Lutherweg u naar belangrijkste locaties van de Reformatie en langs vele bezienswaardigheden. De Lutherweg is in totaal maar liefst 1.000 km lang. Een gedeelte hiervan loopt van Arnstadt via Erfurt naar Mühlhausen. Bezoek Erfurt met de bekende Krämerbrücke, neem een kijkje bij de St. Bonifatius-kerk bij Gierstädt en ontdek waarom Mühlhausen in een adem genoemd wordt met Luther. Leer Thüringen en Luther echt kennen tijdens deze wandelvakantie!

Niveau van de wandelvakantie
Het niveau van de Lutherweg kan sterk variëren van licht tot zwaar, maar vaak kunnen de zwaardere stukken door transfers of openbaar vervoer ontweken worden. De wegen hebben een goede bewegwijzering met een grote groene "L". De beste wandeltijd is van april tot eind oktober.

Dag 1: Individuele aankomst Arnstadt

Aankomst in uw hotel in Arnstadt. Indien u nog een beetje tijd heeft, kunt u alvast een bezoekje brengen aan het slotmuseum Neue Palais of De Liebfrauenkirche. De bekende wielrenner Marcel Kittel komt uit Arnstadt.

Dag 2: Arnstadt - Erfurt

Afstand ca. 20 km

Vandaag wandelt u vanaf Arnstadt, de poort naar het Thüringer Wald, over de Lutherweg naar Molsdorf en het gelijknamige kasteel. De Lutherweg leidt u verder in noordelijke richting naar Erfurt, door velen ook wel het Rome van Thüringen genoemd. Eenmaal in Erfurt zult u al snel ontdekken dat deze stad één van de best bewaarde middeleeuwse steden uit Duitland is. Op verzoek van zijn vader studeerde Martin Luther sinds 1501 rechten aan de universiteit van Erfurt. Een onweer in de buurt van de stad in de zomer van 1505 bracht hem ertoe het klooster van Augustinus binnen te treden en monnik te worden.

Dag 3: Erfurt - Gierstädt

Afstand ca. 22 km

De meest bekende bezienswaardigheden in Erfurt zijn het ensemble van de Dom van St. Marien, de Severikirche en de Krämerbrücke. Met een lengte van 120 meter en 32 huizen is de Krämerbrücke de langste volledig bebouwde en bewoonde brugweg in Europa. Het enige grotendeels bewaard gebleven barokke stadsfort in Midden-Europa staat op de Petersberg Erfurt. Via Kleinfahner vervolgt u uw weg over het Naturlehrpfad naar Gierstädt. Wij raden u aan een kijkje te nemen bij de St. Bonifatius-kerk gelegen aan de bosrand bij de Fahner Höhe. De kerk dateert uit de 19e eeuw en is één van de mooiste uit de regio.

Dag 4: Gierstädt - Bad Langensalza

Afstand ca. 20 km

Een niet al te zware wandeldag brengt u door de Fahner Höhen, een bekend fruitteelt gebied. Tijdens de wandeltocht kunt u genieten van heerlijke vergezichten op het Thüringer Becken en het Thüringer Wald. Uw einddoel is de kuur- en rozenstad Bad Langensalza.

Dag 5: Bad Langensalza - Mühlhausen

Afstand ca. 25 km

U start met een busrit van Bad Langensalza naar het Baumkronenpfad. U wandelt vanaf hier door het unieke nationale park Hainich naar Mühlhausen. Maak even een omweg en loop door de toppen van "het oerwoud in het midden van Duitsland", het Baumkronenpfad. Mühlhausen staat bekend als de stad van de kerken, torens en poorten. De radicale theoloog en bewonderaar van Luther, Thomas Muntzer, leidde vroeger vanuit Mühlhausen boerenopstand rond 1524.

Dag 6: Individuele terugreis of verlenging

Het einde van uw wandelvakantie. Natuurlijk kunt u uw verblijf ook verlengen.

Meer weten over de 6-daagse wandelvakantie Lutherweg, Arnstadt - Erfurt - Mühlhausen?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.