Erfurt - 9 daagse thuringer becken

6-daagse wandelvakantie Arnstadt - Erfurt - Mühlhausen

Thüringen, Duitsland

  • Erfurt, de grote stad met ontelbaar bezienswaardigheden
  • Hainich, uniek nationaal natuurpark
  • Gezondheids en rozenstad Bad Langensalza
  • St. Bonifatius-kirche in Gierstädt
Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag.
Thuringer Rhon
Erfurt - 9 daagse thuringer becken
Gotha - 9 daagse thuringer becken
Thuringer wald 9 daagse thuringer becken
Bekijk alle fotos (4)

U gaat in Martin Luthers voetstappen door Thüringen reizen. Door gevarieerde landschappen leidt de Lutherweg u langs de mooiste bezienswaardigheden. De lutherweg loopt van Eisenach naar Gotha en is maarliefst 1000 km lang. Er is een Luther monomunt geplaatst ter gelegenheid van de ontvoering van Lutherstammort möhra en zijn belangrijke werk in Friedrichroda en Gotha. Leer Thüringen en de sporen van Luther echt kennen door deze reis! 6 Dagen lang reizen door het historische Thüringen bekend door Martin Luther, wie wil dat nou niet?

Dag 1: Individuele aankomst Arnstadt

Op uw eerste dag komt u aan bij uw hotel in Arnstadt, als u tijd over heeft kunt u een bezoekje brengen aan het slotmuseum Neue Palais of De Liebfrauenkirche. De bekende wielrenner Marcel Kittel komt uit Arnstadt.

Dag 2: Arnstadt - Erfurt

Afstand ca. 20 km

Vandaag wandelt u vanaf Arnstadt door het Thüringer bos en loopt u vervolgens over de lutherweg naar Molsdorf, bekend van de beroemde kastelen. De Lutherweg leidt u verder in noordelijke richting naar Erfurt. Als u in Erfurt bent zult u al snel zien dat deze plaats een van de best bewaarde middeleeuwse steden uit Duitland is. In Erfurt staan Prachtige romantische huizen en moderne gereconstrueerde huizen.

Dag 3: Erfurt - Gierstädt

Afstand ca. 22 km

De beroemde bezienswaardigheden in Erfurt zijn: Ensemble des Domes St. Marien, de Severikirche en de Chandler brug. In Erfurt, een 120 meter lange straat met 32 huizen is de dichtst bewoonde straat van Europa. Het is de moeite waard om een omweg te maken langs de tuinen tentoonstelling EGA of een bezoekje te brengen een Zoo Erfurt. Er is ook de mogelijkheid om per tram te reizen van Erfurt naar de straat van de Naties. U vervolgt uw weg over het Naturlehrpfad naar Gierstädt. WIj raden u aan langs te gaan bij de St. Bonifatius-kirche, een fantastische kerk in Gierstädt. Deze kerk ligt gelegen aan de bosrand van Fahner en is afkomstig uit de 19de eeuw, een van de mooiste kerken uit de regio.

Dag 4: Gierstädt - Bad Langensalza

Afstand ca. 20 km

Vandaag wandelt u een stuk door het Fahner gebergte, bekend door het beroemde fruitteelt gebied. In dit gebied bloeien ongeveer één miljoen fruitbomen en dit zorgt voor een spectaculaire blik. Vandaag bereikt u de gezondheids en rozenstad Bad Langensalza, een stad met prachtig ontworpen tuinen en het bekende pekelbad Friederiken-Therme.

Dag 5: Bad langensalza - Mühlhausen

Afstand ca. 25 km

U rijdt in het begin van de dag met de bus van Bad Langensalza naar Baumkronenpfad. U wandelt vanaf hier door het unieke nationale park Hainich naar Mühlhausen. Via een omweg heeft u een uniek uitzicht over de toppen van de "Urwaldes mitten in Deutschland", vertaalt de Jungle van Duitsland. Mühlhausen staat bekend als de stad van de kerken, torens en poorten. Thomas Muntzer leidde vroeger als dominee in deze plaats en Luther leidde de opstandelijke boeren. In de boerenoorlog was Mühlhausen de plaats die de hoofdrol speelde.

Dag 6: Individuele terugreis

De laatste dag is aangebroken en vandaag vertrekt u naar huis of verlengt u uw vakantie.