5-daagse wandelvakantie Rennsteig

Thüringen, Duitsland

  • Rennsteig, van Eisenach naar Oberhof
  • Bezoek de Wartburg in Eisenach
  • Prachtige vergezichten vanaf de Inselsberg
  • Dagetappes van ca. 22 km
  • Wintersportcentrum Oberhof
Ingang naar Drachenschlucht bij Eisenach Renn
Drachenschlucht bij Eisenach Rennsteig Thürin
Eisenach Thüringen
Ascherbrück Bank en Wegwijzer Rennsteig Thüri
Bergsee Ebertswiese Rennsteig Thüringen
Inselsberg Rennsteig Thüringen
Bekijk alle fotos (7 )

Kennismaking met de Rennsteig!

Een van de oudste en bekendste lange afstandswandelwegen van Duitsland is de Rennsteig. Deze ca. 168 km lange wandelroute begint bij Hörschel in Eisenach aan de Werra en eindigt bij Blankenstein aan de Saale. De route voert over de bergkammen van het Thüringer Woud.
Deze 5-daagse wandelvakantie leidt u over het begin van de Rennsteig van Hörschel bij Eisenach naar de bekende wintersportplaats Oberhof. Het zijn 3 stevige dagetappes van in totaal 66 km. En als u eenmaal de smaak te pakken heeft, kunt u natuurlijk nog altijd de gehele Rennsteig lopen met een van onze andere wandelvakantie tourvarianten over de Rennsteig!

Niveau van de wandeltour
Licht tot middelzwaar. De dagetappes liggen tussen de 13 en 25 km in heuvelachtig en licht stijgend gebied. Het grootste deel van de Rennsteig loopt over bergkammen en ligt op een hoogte van 700-850 meter. Met uitzondering van een stijging in het middelste deel bij Inselsberg en Masserberg komt u geen grote stijgingen tegen.

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Eisenach

U arriveert in uw hotel in Eisenach. Als u nog tijd heeft, is het zeker aan te raden de Wartburg te bezoeken maar ook het centrum van Eisenach is de moeite waard.

Dag 2: Eisenach/Hörschel - Ascherbrück (Ruhla) (ca. 19 km)
Afstand ca. 19 km
Hoogteverschil ca. 571 m

Het startpunt van de Rennsteig wordt aangegeven door een houten bord met de wandelgroet "Gut Runst" oftewel een goede Rennsteigwandeling gewenst! Allereerst loopt u over de Clausberg en de Vacharer Stein naar het Steinkreuz Wilde Sau. Hier kunt u in een wandelhut even een rustpauze nemen. Van daaruit gaat het over de Hohe Sonne naar Ascherbrück, uw eindpunt van vandaag.

Dag 3: Ascherbrück (Ruhla) - Ebertswiese (ca. 25 km)
Afstand ca. 25 km
Hoogteverschil ca. 770 m

Een van de hoogste bergen die u tijdens de wandelvakantie zult bereiken staat vandaag op het programma, de Grote Inselsberg met als hoogste punt 912 meter. U dient wel rekening te houden met een steile klim, maar zult uiteindelijk ook beloond worden met een fantastisch uitzicht. Dit is een van de meest geliefde stukken van de Rennsteig en u zult dan ook vele andere wandelaars tegen komen. U daalt af naar Grenzwiese, Dreiherrenstein en uiteindelijk Ebertswiese.

Dag 4: Ebertsweise - Oberhof (ca. 22 km)
Afstand ca. 22 km
Hoogteverschil ca. 594 m

De wandeletappe heeft vandaag minder beklimmingen als gisteren en voert u over zogenaamde Schotterwege. De Rennsteig gaat via Neue Ausspanne, Krämerrod, Wachsenrasen naar Oberhof. U passeert de Grenzadler, een eeuwenoude grenssteen die tegenwoordig de ski-arena markeert van de geliefde wintersportplaats Oberhof.

Dag 5: Terugreis of verlenging in Oberhof

Uw wandelvakantie is helaas alweer ten einde. Geniet nog even van het bekende wintersportplaatsje Oberhof en neem een kijkje bij de Rennsteiggarten alvorens u de thuisreis aanvaard. Natuurlijk kunt u uw wandelvakantie ook verlengen. Vraag onze wandelspecialisten naar de mogelijkheden.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 5-daagse wandelvakantie Rennsteig ?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid