5-daagse wandelvakantie Lutherweg, Eisenach naar Schmalkalden

Thüringen, Duitsland

  • De Lutherstad Eisenach
  • Viga-Nougat-Welt
  • De Wartburg
  • Het Bach- en Lutherhaus
Thuringer wald 9 daagse thuringer becken
Erfurt - 9 daagse thuringer becken
Ruine Hohnstein 9 daagse thuringer becken
Eichsfeld 9 daagse thuringer becken
Bekijk alle fotos (4 )

Wandelen in de voetsporen van Luther!

Ontdek Thüringen door te wandelen in de voetsporen van Martin Luther. Door gevarieerde landschappen leidt de Lutherweg u naar belangrijkste locaties van de Reformatie en langs vele bezienswaardigheden. De Lutherweg is in totaal maar liefst 1.000 km lang. Een gedeelte hiervan loopt van Eisenach naar Gotha. Maak kennis met de verbinding tussen de beroemde Wartburg en de vertaling van het Nieuwe Testament. Aanschouw het Luther Monument naar aanleiding van zijn "ontvoering". Bezoek de geboortestad van Luther Möhra en bezoek de steden en dorpen waar Luther zijn werken heeft gecreëerd zoals Friedrichroda, Tambach-Dietharz en Gotha. Leer Thüringen en Luther echt kennen tijdens deze wandelvakantie!

Niveau van de wandelvakantie
Het karakter van de Lutherweg kan sterk variëren van licht tot zwaar en is daarom minder geschikt voor wandelaars die minder goed ter been zijn. De wegen hebben een goede bewegwijzering met een grote groene "L". De beste wandeltijd is van april tot eind oktober.

Dag 1: Individuele aankomst Eisenach

U arriveert in de Wartburgstad Eisenach. Met de prachtige historische gebouwen en de goede keuken in Thüringen kunt u deze eerste dag al heerlijk genieten.

Dag 2: Rondtocht Eisenach

Luther noemde Eisenach "mijn geliefde stad". Hij bracht zijn schooltijd in Eisenach door en zong in het kerkkoor van de Georgenkirche. U heeft volop de gelegenheid de historische getuigenissen uit de tijd van de Reformatie te ontdekken. Bezoek het Lutherhuis in het stadscentrum en ga naar de Wartburg, waar Luther het Nieuwe Testament in het Duits vertaalde.

Dag 3: Eisenach - Bad Liebenstein

Afstand ca. 27 km

Op uw wandeltocht van vandaag komt u ook op de Rennsteig, één van de oudste lange afstandwegen van Duitsland. Vervolgens wandelt u naar Möhra, de geboorteplaats van Luther. Loop door de mooie kasteeltuin van het slot Altenstein. Uw eindpunt van vandaag is Bad Liebenstein.

Dag 4: Bad Liebentein - Schmalkalden

Afstand ca. 32 km

Vanaf Bad Liebenstein loopt u via het Luther Monument in Glasbachgrund over de Rennsteig. U passeert het bekende wintersportdorpje Brotterode op weg naar Schmalkalden. Vanuit Schmalkalden heeft Luther zijn "Schmalkaldische" artikelen geopenbaard die als geloofsbekentenissen van de Lutherse kerk de weg in de wijde wereld hebben gevonden. Maak een wandeling door de historische binnenstad en breng een bezoek aan de Viba-Nougat-Welt.

Dag 5: Individuele terugreis of verlenging

Het einde van uw wandelvakantie. Vertrek naar Eisenach per openbaar vervoer of verlenging.

Bij te boeken extra's

Meer weten over de 5-daagse wandelvakantie Lutherweg, Eisenach naar Schmalkalden?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.