Thuringer wald 9 daagse thuringer becken

5-daagse wandelvakantie Eisenach naar Schmalkalden

Thüringen, Duitsland

  • Eisenach, de stad van Luther
  • Viga-Nougat-Welt
  • Wartburg, 500 jaar oud
  • Lutherhaus in Eisenach
Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag.
Thuringer wald 9 daagse thuringer becken
Erfurt - 9 daagse thuringer becken
Ruine Hohnstein 9 daagse thuringer becken
Eichsfeld 9 daagse thuringer becken
Bekijk alle fotos (4)

U gaat in Martin Luthers voetstappen door Thüringen reizen. Door gevarieerde landschappen leidt de Lutherweg u langs de mooiste bezienswaardigheden. De lutherweg loopt van Eisenach naar Gotha en is maarliefst 1000 km lang. Er is een Luther monomunt geplaatst ter gelegenheid van de ontvoering van Lutherstammort möhra en zijn belangrijke werk in Friedrichroda en Gotha. Leer Thüringen en de sporen van Luther echt kennen door deze reis!

Dag 1: Individuele aakomst Eisenach

In de namiddag komt u in de Wartburgstad Eisenach aan. Met de prachtige historische gebouwen en de goede keuken in Thüringen kunt u heerlijk genieten de eerste dag.

Dag 2: Rondtocht Eisenach

Luther had Eisenach eerste instantie vernoemd naar "Meine liebe Stadt". Luther bracht zijn schooltijd door in Eisenach en zong in de Kurrendenchor der Georgenkerk. Vandaag heeft u de tijd om de historie te bekijken uit de tijd van de reformatie. Het is mogelijk het nieuwe Lutherhaus in het centrum te bezoeken, ook kunt u de al 500 jaar oude Wartburg bezoeken. Er gaat een verhaal rond dat de sporen tussen de ontmoeting van Luther en de duivel nog te herkennen zijn.

Dag 3: Eisenach - Bad Liebenstein

Afstand ca. 25 km

Vandaag treft u op de Höhenwanderweg Thüringen, de Rennsteig. Vervolgens volgt u de weg naar Möhra, het plaatsje waar de familie van Luther vandaan komt en waar Luther is ontvoert. De mooie kastelen gebouwd van oude stenen nodigen u uit om langs te komen en door de romantische parken te lopen.

Dag 4: Bad Liebentein - Schmalkalden

Afstand ca. 30 km

Vanaf Bad Liebenstein gaat u via de Rennsteig door een bekend wintersportgebied Vrotterode. Geniet van het indrukwekkende uitzicht en u zult schmalkalden bereiken. In Schmalkalden heeft Luther zijn bekende artikel Schmalkaldischen bekend gemaakt die de wereld van de Lutherse kerk werd ingeleid. Schmalkalden biedt geschiedenis, leuke momenten in de Viba-Nougat-Welt en een mooie wandeling door de historische betimmerde stad.

Shuttle mogelijkheid van Bad Liebentein naar Glansbachgrund, 26 km.

Dag 5: Individuele terugreis

De laatste dag is aangebroken en u vertrekt alleen naar huis, het is ook mogelijk uw reis te verlengen.