Eichsfeld 9 daagse thuringer becken

10-daagse wandelvakantie Eisenach - Schmalkalden - Arnstadt

Thüringen, Duitsland

  • Eisenach, de stad van Luther
  • Viga-Nougat-Welt
  • Wartburg, 500 jaar oud
  • Lutherhaus in Eisenach
  • Historische stad Gotha
Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag.
Eichsfeld 9 daagse thuringer becken
Gotha - 9 daagse thuringer becken
Ruine Hohnstein 9 daagse thuringer becken
Thuringer wald 9 daagse thuringer becken
Bekijk alle fotos (4)

U gaat in Maarten Luthers voetstappen door Thüringen reizen. Door gevarieerde landschappen leidt de Lutherweg u langs de mooiste bezienswaardigheden. De lutherweg loopt van Eisenach naar Gotha en is maarliefst 1000 km lang. Er is een Luther monument geplaatst ter gelegenheid van de ontvoering van Lutherstammort möhra en zijn belangrijke werk in Friedrichroda en Gotha. Leer Thüringen en de sporen van Luther echt kennen door deze reis! Deze 10 daagse wandelvakantie is een echte aanrader.

Dag 1: Individuele aakomst Eisenach

In de middag komt u in de Wartburgstad Eisenach aan. Met de prachtige historische gebouwen en de goede keuken in Thüringen kunt u heerlijk genieten de eerste dag.

Dag 2: Rondtocht Eisenach

Luther had Eisenach eerste instantie vernoemd naar "Meine liebe Stadt". Luther bracht zijn schooltijd door in Eisenach en zong in de Kurrendenchor der Georgenkerk. Vandaag heeft u de tijd om de historie te bekijken uit de tijd van de reformatie. Het is mogelijk het nieuwe Lutherhaus te bezoeken, ook kunt u de al 500 jaar oude Wartburg bezoeken. Er gaat een verhaal rond dat de sporen tussen de ontmoeting van Luther en de duivel nog te herkennen zijn.

Dag 3: Eisenach - Bad Liebenstein

Afstand ca. 25 km

Vandaag treft u op de Höhenwanderweg Thüringen, de Rennsteig. Daarna volgt u de weg naar Möhra, het plaatsje waar de familie van Luther vandaan komt en waar Luther is ontvoert. De mooie kastelen gebouwd van oude stenen nodigen u uit om langs te komen en door de romantische parken te lopen.

Dag 4: Bad Liebentein - Schmalkalden

Afstand ca. 30 km

Vanaf Bad Liebenstein gaat u via de Rennsteig door een bekend wintersportgebied Vrotterode. Geniet van het indrukwekkende uitzicht en u zult vervolgens schmalkalden bereiken. In Schmalkalden heeft Luther zijn bekende artikel Schmalkaldischen bekend gemaakt die de wereld van de Lutherse kerk werd ingeleid. Schmalkalden biedt geschiedenis, leuke momenten in de Viba-Nougat-Welt en een mooie wandeling door de historische betimmerde stad.

Shuttle mogelijkheid van Bad Liebentein naar Glansbachgrund, 26 km.

Dag 5: Schmalkalden - Tambach-Dietharz

Afstand ca. 19 km

De route van vandaag komt overeen met de Historische route van Luther in het jaar 1537. Luther woonde op 7 februari 1537 in huis Balthaser Wilhelms. Als gevolg van een nefropathie die zijn pijn ondraaglijk maakte, gelukkig was hij nog in staat om te reizen naar de landelijke vergadering op 26 februari 1537. De reis vervolgde zicht door de Rennsteig naar tambach en verder via Gotha naar Wittenberg.

Dag 6: Tambach-Dietharz - Friedrichroda

Afstand ca. 23 km

De historische route vervolgt zich langs het klooster in Georgenthal naar Friedrichroda. In het klooster werkte de vriend van Luther: Georg Burkhard. Klooster Reinhardsbrunn in Friedrichroda was een huisklooster van de landgraven uit Thrüringen. Friedrichroda ligt perfect qua klimaat, in het noordwesten van het bos van Thüringe en Rennsteig. Relax in het zwembad, therapiecentrum of maak gebruik van het wellness en gezondheids aanbod.

Dag 7: Friedrichroda - Gotha

Afstand ca. 24 km

U kunt genieten van de gastvrijheid van de Friedrichrodaer en wandelt vandaag langs de Reinhardsbrunn naar de residentiestad gotha. In Gotha is een klooster gesticht naast Erfurt door augustijner monniken, een van de oudste kloosters van de Thüringen. In een van zijn preken in Gotha zou Martin Luther moeten geroepen hebben: "bekogel de duivel met stenen", er zouden stenen zijn gevallen van de gevel van de Augustijner kerk.

Dag 8: Gotha - Mühlberg

Afstand ca. 17 km

U kunt 's ochtends in Gotha een aantal historische plekke bezoeken zoals: Augustinerklooster, hertogelijk museum of het Ekhof theater. Als u verder wandelt naar de volgende bestemming dan raden wij u een uitstapje naar het Menantes-litratuur gedenkteken aan of naar het kasteel. De Mühlburg is de weg naar het oude kasteel van Thüringen.

Dag 9: Mühlberg - Arnstadt

Afstand ca. 11 km

Vanaf Mühlberg wandelt u naar Holzhausen met de Wachsenburg. Het is ook zeker de moeite waar een van de braadworstmusea's te bezoeken, u kunt natuurlijk ook het echte thüringse eten proefen. Vandaag zult u Arnstad bereiken, het oudst gedocumenteerde plaatsje uit Thüringen. Arnstadt vergeleek Luther met een kom van gekookte rivierkreeft, gegarneerd met peterselie.

Dag 10: Individuele terugreis

Vandaag is de laatste dag aangebroken en vertrekt u naar huis, het is ook mogelijk uw reis te verlengen.