Eichsfeld 9 daagse thuringer becken

10-daagse wandelvakantie Arnstadt - Mühlhausen - Eisenach

Thüringen, Duitsland

  • Tuinententoonstelling ega
  • Gezondheids en rozenstad Bad Langensalza
  • St. Bonifatius-kirche in Gierstädt
  • Georgenkirche in Eisenach
  • Klooster Zella
Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag.
Eichsfeld 9 daagse thuringer becken
Thuringer Rhon
9-daagse Thuringer Becken
Weimar - 9 daagse Thuringer Becken
Thuringer wald 9 daagse thuringer becken
Bekijk alle fotos (5)

U gaat in Martin Luthers voetstappen door Thüringen reizen. Door gevarieerde landschappen leidt de Lutherweg u langs de mooiste bezienswaardigheden. De lutherweg loopt van Eisenach naar Gotha en is maarliefst 1000 km lang. Er is een Luther monomunt geplaatst ter gelegenheid van de ontvoering van Lutherstammort möhra en zijn belangrijke werk in Friedrichroda en Gotha. Leer Thüringen en de sporen van Luther echt kennen door deze reis! Deze goed verzorgde wandelvakantie zal een unieke ervaring bij u nalaten.

Dag 1: Individuele aankomst Arnstadt

Vandaag de eerste dag komt u aan in Arnstadt, u zult hier de nacht door brengen.

Dag 2: Arnstadt - Erfurt

Afstand ca. 20 km

Vandaag wandelt u vanaf Arnstadt door het Thüringer bos en loopt u vervolgens over de lutherweg naar Molsdorf, bekend door de beroemde kastelen. De Lutherweg leidt u verder in noordelijke richting naar Erfurt. Als u in Erfurt bent zult u al snel zien dat deze plaats een van de best bewaarde middeleeuwse steden uit Duitland is. In Erfurt staan Prachtige romantische huizen en moderne gereconstrueerde huizen.

Dag 3: Erfurt - Gierstädt

Afstand ca. 22 km

De beroemde bezienswaardigheden in Erfurt zijn: Ensemble des Domes St. Marien, de Severikirche en de Chandler brug. In Erfurt, een 120 meter lange straat met 32 huizen is de dichtst bewoonde straat van Europa. Het is de moeite waard om een omweg te maken langs de tuinen tentoonstelling EGA of een bezoekje te brengen een Zoo Erfurt. Er is ook de mogelijkheid om per tram te reizen van Erfurt naar de straat van de Naties. U vervolgt uw weg over het Naturlehrpfad naar Gierstädt. WIj raden u aan langs te gaan bij de St. Bonifatius-kirche, een fantastische kerk in Gierstädt. Deze kerk ligt gelegen aan de bosrand van Fahner en is afkomstig uit de 19de eeuw, tevens een van de mooiste kerken uit de regio.

Dag 4: Gierstädt - Bad Langensalza

Afstand ca. 20 km

Vandaag wandelt u een stuk door het Fahner gebergte, bekend door het beroemde fruitteelt gebied. In dit gebied bloeien ongeveer één miljoen fruitbomen en dit zorgt voor een spectaculaire blik. Vandaag bereikt u de gezondheids en rozenstad Bad Langensalza, een stad met prachtig ontworpen tuinen en het bekende pekelbad Friederiken-Therme. In deze stad is het heerlijk relaxen en genieten.

Dag 5: Bad langensalza - Mühlhausen

Afstand ca. 25 km

U rijdt in het begin van de dag met de bus van Bad Langensalza naar Baumkronenpfad. U wandelt vanaf hier door het unieke nationale park Hainich naar Mühlhausen. Via een omweg heeft u een uniek uitzicht over de toppen over de "Urwaldes mitten in Deutschland", de Jungle van Duitsland. Mühlhausen staat bekend als de stad van de kerken, torens en poorten. Thomas Muntzer leidde vroeger als dominee in deze plaats en Luther leidde de opstandelijke boeren. In de boerenoorlog was Mühlhausen de plaats die de hoofdrol speelde.

Dag 6: Mühlhausen - Struth

Afstand ca. 13 km

Deze ochtend heeft u nog de tijd om de middeleeuwse stad te bekijken, vervolgens wandelt u verder over het pad "Hainichlandweg". Dit pad brengt u naar het Plänterwald, verder loopt u langs de weide boomgaarden naar boven waar u de welbekende mammoetbomen tegen komt. De hoogtepunten van de dag zullen ongetwijfeld de Taternkreuz en de Lehdeborn zijn. De Mühlhauser land graven hebben een lengte van maarliefst 26 km en is oorspronkelijk een muur van de noordgelegen Hainich. U kunt Struth, de hoogstgelegen nederzetting in de regio bekijken.

Dag 7: Struth - Treffurt

Afstand ca. 18 km

Op een kleine afstand lopen ligt het klooster Zella. U wandelt verder en bereikt de Norman Stone, vervolgens wandelt u door het nationale park Hainich naar de stad Treffurt waar u het kasteel Normannstein ziet. Dit kasteel is een middeleeuws kasteel wat is gebouwd in de 11de eeuw.

Dag 8: Treffurt - Creuzburg

Afstand ca. 21 km

Op de groene romantische wegen verlaat u Treffurt en wandelt u door het nationale natuurpark Hainich. U bereikt een het oudste en mooiste dorp van de regio, Frankenroda. Het einddoel van vandaag is Creuzburg. Het gelijknamige kasteel was een populaire verblijfplaats van de heilige Elisabeth, zij woonde hier van 1223 tot 1228 en haar 2 kinderen genaamd Hermann en Gertrud brachten hier hun leven door. U kunt een bezoek brengen aan het in 1223 gebouwde Werrabrücke.

Dag 9: Creuzburg - Eisenach

Afstand ca. 16 km

U wandelt vandaag naar Wartburgstadt Eisenach, een stad met mooie cafe's en boerderijwinkels. Een unieke ervaring met een uniek karakter. Martin Luther hield een toespraak in de Georgenkirche in Eisenach en het is dus ook zeker de moeite waard een bezoek te brengen aan deze kerk. In deze kerk is de componist Johann Sebastian Bach gedoopt en in 1708 tot 1712 speelde Philipp Telemann als organist muziek in de George kerk.

Dag 10: Individueel vertrek

De laatste dag is aangebroken en u vertrekt naar huis, het is ook mogelijk uw vakantie te verlengen.