7-daagse wandelvakantie Panoramarondje Sächsische Schweiz

Saksen, Duitsland

  • Nationaal Park Sächsische Schweiz
  • Saksisch en Boheems Zwitserland
  • Panoramische uitzichten en bizarre rotsformaties
  • Dromerige stadjes als Altendorf, Lichtenhain en Sebnitz
  • Dagetappes van ca. 13 tot 17 km
  • Begin- en eindpunt in Bad Schandau
Malerweg Sakische Schweiz  © Augustus Tours
© TMG Sachsen
© TMG Sachsen
Malerweg Sakische Schweiz  © Augustus Tours
Malerweg Saksische Schweiz © Augustus Tours
Malerweg Sakische Schweiz  © Augustus Tours
Bekijk alle fotos (11 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Bad Schandau

U arriveert in uw starthotel in Bad Schandau. Indien u op tijd bent, kunt u nog een uitstapje maken naar de Ostrauer Scheibe vanwaar u de Lilienstein kunt bewonderen.

Dag 2: Bad Schandau – Sebnitz (ca. 15 km)
Afstand ca. 15 km

Na de eerste beklimming kunt u de oude kasteelruïne van Bad Schandau bewonderen. Dan loopt u verder over de panoramaweg. Via een afwisselend landschap met indrukwekkende vergezichten en uitzicht op het rotslandschap van de Affensteine komt u door kleine plaatsjes als Altendorf en Lichtenhain om uiteindelijk te arriveren in Sebnitz.
Wandeltijd: ca. 3,5 uur.

Dag 3: Sebnitz – Tanzplan – Sebnitz (ca. 13 km)
Afstand ca. 13 km

U maakt vanuit Sebnitz een wandeling door Boheems Zwitserland. Over een breed bospad wandelt u door het dorp Hertigswalde. Na Tomasov klimt u naar bergtop de Tanzplan. Vanaf de uitzichtstoren (excl.) op de 598 m hoge berg heeft u een spectaculair panoramisch uitzicht. Daarna volgt u het pad bergafwaarts naar Sebnitz. In Sebnitz heeft u nog voldoende tijd om het Urzeitpark (excl.) te bezoeken.
Wandeltijd: ca. 3,5 uur.

Dag 4: Sebnitz – Wachberg – Hinterhermsdorf (ca. 14 km)
Afstand ca. 14 km

Via Hubenberg komt u weer op de Panoramaweg. Dichtbij de Tsjechische grens leidt de weg u naar de Wachberg. Hier wordt u beloond met een panoramisch uitzicht op de tafelbergen van het Elbsandsteingebergte en het Osterzgebergte. Bij mooi weer kunt u de 478 m hoge Weifberg beklimmen om te genieten van het uitzicht vanaf de uitkijktoren. Dan gaat de route verder en niet veel later bereikt u Hinterhermsdorf, uw overnachtingsplaats voor de komende twee nachten.
Wandeltijd: ca. 5 uur.

Dag 5: Hinterhermsdorf – Weißbachtal – Kirnitzschtal – Hinterhermsdorf (ca. 16 km)
Afstand ca. 16 km

Een wandeltocht vanuit Hinterhermsdorf brengt u allereerst door het charmante Weißbachtal en langs de Tsjechische grens naar het Kirnitzschtal. Vanaf Pasen kunt u hier een romantische boottocht (excl.) maken over de rivier. Dan stijgt de weg weer en u loopt uit het dal omhoog naar de Hermannseck. Via de Wettinplatz bereikt u Hinterhermsdorf weer. Wilt u iets meer weten over de geschiedenis van het bosbeheer bezoek dan Waldhusche.
Wandelduur: ca. 4,5 uur.

Dag 6: Hinterhermsdorf – Bad Schandau (ca. 17 km)
Afstand ca. 17 km

Het eerste hoogtepunt van uw laatste wandeletappe is de Königsplatz. Hier kunt u over de bomen uitkijken zoals ook de Saksische Koning Friedrich August II ooit deed. Een stukje verder loopt het pad direct langs de rotsen van de Thorwalder Wände langs. U passeert de grootste droge vallei van Saksisch Zwitserland, de Grote Zschand. Uiteindelijk bereikt u het onder monumentzorg vallende Neumannmühle. Met de bus reist u dan terug naar uw starthotel in Bad Schandau.
Wandeltijd: ca. 4,5 uur.

Dag 7: Individuele thuisreis of verlenging

Uw panoramarondje door de Sächsische Schweiz oftewel Saksisch Zwitserland is ten einde. Op eigen gelegenheid reist u terug naar huis. Natuurlijk kunt ook nog een nachtje verlengen.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 7-daagse wandelvakantie Panoramarondje Sächsische Schweiz?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 7-daagse wandelvakantie Panoramarondje Sächsische Schweiz.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.0
Locatie/gebied: 9.0
Hotels: 8.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.0
Route: 7.0
Dag-tot-dagprogramma: 7.0
Reisbescheiden: 8.0
8.0
Mooie streek
Op vakantie in Juli 2023
Wat een mooi en rustig gebied. Mooie natuur en mooie dorpen. We misten alleen de wandelingen naar echte mooie rotsgebieden zoals de kuhstal. Deze hebben we zelf gedaan ipv van de voorgeschreven route. Ook de laatste route hebben we aangepast. Dit ging makkelijk omdat je de bus gratis kunt nemen. Misschien een idee om dit te vermelden? De beschrijvingen, kaart en wandelboekje waren top. Geen problemen gehad om de routes te vinden. Slaapplaatsen waren goed, zeker in Sebnitz! Het bijzondere was dat in Nederland en omstreken het slecht weer was en wij best goed weer hadden. We hebben maar 2x een bui gehad tijdens het lopen en dat was net als we ergens zaten te eten. Geluksvogels waren we..... Dank voor alles, Marlinda en Luc (moeder en zoon) Ps het hotel in Hinterhemsdorf heeft maandag en dinsdag ruhetag.
Lees meer