7-daagse wandelvakantie Panoramarondje Sächsische Schweiz

Saksen, Duitsland

  • Nationaal Park Sächsische Schweiz
  • Saksisch en Boheems Zwitserland
  • Panoramische uitzichten en bizarre rotsformaties
  • Dromerige stadjes als Altendorf, Lichtenhain en Sebnitz
  • Dagetappes van ca. 13 tot 17 km
  • Begin- en eindpunt in Bad Schandau
Malerweg Sakische Schweiz  © Augustus Tours
© TMG Sachsen
© TMG Sachsen
Malerweg Sakische Schweiz  © Augustus Tours
Malerweg Saksische Schweiz © Augustus Tours
Malerweg Sakische Schweiz  © Augustus Tours
Bekijk alle fotos (11 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Bad Schandau

U arriveert in uw starthotel in Bad Schandau. Indien u op tijd bent, kunt u nog een uitstapje maken naar de Ostrauer Scheibe vanwaar u de Lilienstein kunt bewonderen.

Dag 2: Bad Schandau – Sebnitz (ca. 15 km)
Afstand ca. 15 km

Na de eerste beklimming kunt u de oude kasteelruïne van Bad Schandau bewonderen. Dan loopt u verder over de panoramaweg. Via een afwisselend landschap met indrukwekkende vergezichten en uitzicht op het rotslandschap van de Affensteine komt u door kleine plaatsjes als Altendorf en Lichtenhain om uiteindelijk te arriveren in Sebnitz.
Wandeltijd: ca. 3,5 uur.

Dag 3: Sebnitz – Tanzplan – Sebnitz (ca. 13 km)
Afstand ca. 13 km

U maakt vanuit Sebnitz een wandeling door Boheems Zwitserland. Over een breed bospad wandelt u door het dorp Hertigswalde. Na Tomasov klimt u naar bergtop de Tanzplan. Vanaf de uitzichtstoren (excl.) op de 598 m hoge berg heeft u een spectaculair panoramisch uitzicht. Daarna volgt u het pad bergafwaarts naar Sebnitz. In Sebnitz heeft u nog voldoende tijd om het Urzeitpark (excl.) te bezoeken.
Wandeltijd: ca. 3,5 uur.

Dag 4: Sebnitz – Wachberg – Hinterhermsdorf (ca. 14 km)
Afstand ca. 14 km

Via Hubenberg komt u weer op de Panoramaweg. Dichtbij de Tsjechische grens leidt de weg u naar de Wachberg. Hier wordt u beloond met een panoramisch uitzicht op de tafelbergen van het Elbsandsteingebergte en het Osterzgebergte. Bij mooi weer kunt u de 478 m hoge Weifberg beklimmen om te genieten van het uitzicht vanaf de uitkijktoren. Dan gaat de route verder en niet veel later bereikt u Hinterhermsdorf, uw overnachtingsplaats voor de komende twee nachten.
Wandeltijd: ca. 5 uur.

Dag 5: Hinterhermsdorf – Weißbachtal – Kirnitzschtal – Hinterhermsdorf (ca. 16 km)
Afstand ca. 16 km

Een wandeltocht vanuit Hinterhermsdorf brengt u allereerst door het charmante Weißbachtal en langs de Tsjechische grens naar het Kirnitzschtal. Vanaf Pasen kunt u hier een romantische boottocht (excl.) maken over de rivier. Dan stijgt de weg weer en u loopt uit het dal omhoog naar de Hermannseck. Via de Wettinplatz bereikt u Hinterhermsdorf weer. Wilt u iets meer weten over de geschiedenis van het bosbeheer bezoek dan Waldhusche.
Wandelduur: ca. 4,5 uur.

Dag 6: Hinterhermsdorf – Bad Schandau (ca. 17 km)
Afstand ca. 17 km

Het eerste hoogtepunt van uw laatste wandeletappe is de Königsplatz. Hier kunt u over de bomen uitkijken zoals ook de Saksische Koning Friedrich August II ooit deed. Een stukje verder loopt het pad direct langs de rotsen van de Thorwalder Wände langs. U passeert de grootste droge vallei van Saksisch Zwitserland, de Grote Zschand. Uiteindelijk bereikt u het onder monumentzorg vallende Neumannmühle. Met de bus reist u dan terug naar uw starthotel in Bad Schandau.
Wandeltijd: ca. 4,5 uur.

Dag 7: Individuele thuisreis of verlenging

Uw panoramarondje door de Sächsische Schweiz oftewel Saksisch Zwitserland is ten einde. Op eigen gelegenheid reist u terug naar huis. Natuurlijk kunt ook nog een nachtje verlengen.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 7-daagse wandelvakantie Panoramarondje Sächsische Schweiz?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid