6-daagse wandelvakantie Malerweg deel 2

Saksen, Duitsland

  • Deel 2 van de Malerweg
  • Van Bad Schandau/Krippen naar Pirna/Dresden
  • Aanschouw de Elbe van grote hoogte
  • Schrammsteinmassief, Pfaffenstein, Rauensteinmassief
  • Vesting Königstein
Malerweg Sakische Schweiz
Malerweg Sakische Schweiz
Malerweg Sakische Schweiz
Malerweg Sakische Schweiz
Malerweg Sakische Schweiz  © Augustus Tours
Malerweg Sakische Schweiz © Augustus Tours
Bekijk alle fotos (8 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst Bad Schandau/Krippen

Het dorpje Krippen behoort tot de gemeente Bad Schandau, een door de staat erkend Kneipp-kuuroord. U bevindt zich al direcht in de Sächsische Schweiz. Maak na aankomst alvast een korte wandeling door dit charmante kuuroord.

Dag 2: Bad Schandau/Krippen - Neumannmühle - Krippen (ca. 14 km)
Afstand ca. 14 km

Met de veerboot steekt u de Elbe over en neemt de bus naar het onder monumentenzorg staande Neumannmühle. Hier is de toegang tot de Malerweg. U wandelt door de zogenaamde "hintere Sächsische Schweiz". Al snel na het Zeughaus bereikt u de Goldstein waar u bij mooi weer een prachtig uitzicht over de omgeving heeft. Dan terug richting de Elbe waar u bij Schmilka weer de veerboot neemt over de Elbe en dan de S-Bahn naar Krippen.
Wandeltijd: ca. 5,5 uur.

Dag 3: Bad Schandau/Krippen - Gohrisch (ca. 18 km)
Afstand ca. 18 km

U neemt weer de S-Bahn naar Schmilka. De wandelroute biedt u vandaag een heerlijk uitzicht op de rechteroever van de Elbe met het Schrammstein-massief. Voordat u het kuuroord Gohrisch bereikt, beklimt u nog de Papststein en de Gohrisch.
Wandeltijd: ca. 6,5 uur.

Dag 4: Kuuroord Gohrisch - Königstein (ca. 9 km)
Afstand ca. 9 km

Op deze derde dag van uw wandelvakantie heeft u niet al te veel kilometers voor de boeg. Zo heeft u voldoende tijd om de Vesting Königstein te bezoeken. De wandeling leidt u eerst via houten en ijzeren trappen naar de Pfaffenstein met zijn beroemde Barbarine-rotsnaald. Volgens de legende is de vrijstaand rots een versteende maagd die door haar moeder in woede werd vervloekt. Dan gaat het langs de Diebskeller naar uw overnachtingshotel aan de voet van de Königstein. Als u de vesting Königstein bezoekt, raden wij u aan om daar zeker de tijd voor te nemen aangezien er veel te ontdekken valt in deze historische bergvesting.
Wandeltijd: ca. 4 uur.

Dag 5: Königstein - Pirna/Dresden (ca. 22 km)
Afstand ca. 22 km

Uw laatste wandeletappe over dit 2e deel van de Malerweg leidt u eerst door Thürmsdorf, bekend van het oude kasteel maar vooral van de chocoladefabriek. Hier kunnen de liefhebbers de fijnste chocoladecreaties proeven. Voorbij Weißig bereikt u het Rauenstein-massief, vanwaar u bij goed weer de beroemde Bastei-brug aan de andere oever van de Elbe kunt zien. Via Naundorf en Obervogelgesang bereikt u Pirna. Afhankelijk van de beschikbaarheid van de overnachtingshotels verblijft u in Pirna of Dresden.
Wandeltijd: ca. 7,5 uur.

Dag 6: Individuele thuisreis of verlenging

Vier afwisselende wandeletappes over de Malerweg liggen achter u. Na het ontbijt keert u huiswaarts. Natuurlijk kunt u nog een nachtje of meer verlengen om te ontspannen in Saksisch Zwitserland of het Florence aan de Elbe, Dresden, te ontdekken.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 6-daagse wandelvakantie Malerweg deel 2?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid