Oostzee Rügen-Göhren

8-daagse wandelvakantie Rügen

Rügen, Duitsland

  • Grote en culturele handelsstad Stralsund
  • Hiddensee
  • Prachtig uitzicht vanaf de Jarowarsburg
  • National Park Jasmund/Sassnitz
  • Rondwandeling Kaap Akrona
Door onze gasten
beoordeeld met een:
9

Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag.
Oostzee Rügen-Göhren
8-daagse fietsvakantie Ostseeradweg
oostzee
Bekijk alle fotos (3)

Rügen is een juweeltje voor wandelaars. Kom met ons mee naar het eiland Hiddensee. Maak een wandeling naar Cape Arkona, bekijk de kliffen en wandel door het duinen woud van Schaab. Onvergetelijk is de wandeling door het Nationaal Park Jasmund. Ook Binz, Granitz en Putbus zal u doen verrassen met magische hoeken en paden. Let op, dag 2 van stralsund naar Breege reist u via de Hiddensee, dit is niet aangegeven op de routekaart.

De routes verschillen van 13 tot 20 km per dag. Niveau: vlak tot licht heuvelachtig, hoogteverschillen tot ca. 150 meter.

Dag 1: Individuele aankomst Stralsund

De eerste dag komt u aan in het grote en culturele Stralsund. Een prachtige stad met ontelbaar bezienswaardigheden waar u zult overnachten.

Dag 2: Hiddensee - Wittow

Afstand ca. 13 km

In de ochtend brengt de veerboot u naar het eiland Hiddensee. U kunt dit prachtige autovrije eilandje verkennen en lekker rond wandelen. U volgt de weg door Vitte die u leidt naar een klooster. In de namiddag brengt een schip u naar het schiereiland Wittow waar u zult overnachten in Breege.

Dag 3: Rondwandeling Kaap Arkona

Afstand ca. 16 km

Langs de klif wandelt u om de Noordkaap van het eiland. Delen van de route lopen over het strand of over de hoge oevers. Vanaf de Jarowarsburg, een prachtig grondwerk, heeft u een fantastisch zicht over de Oostzee. Deze avond kunt u genieten van de prachtige zonsondergang en overnacht u nogmaals in het kleine Breege.

Dag 4: Wandeling over de Schaabe naar Glowe/Spyker

Afstand ca. 20 km

In de ochtend, leidt het spoor langs het strand van Schaab. Wandel langs de kust of door het met pijnbomen begroeide bos. Overnachting in Spyker of Glowe.

Dag 5: De krijtrosten van Jasmund

Afstand ca. 14 km

Vandaag loopt u langs de oude krijtbruggen naar het Jasmund National Park. Vanuit Hagen is het uitzicht over Kaap Arkona het mooist. U overnacht in Ranzow of Hagen.

Dag 6: National Park Jasmund

Afstand ca. 18 km

Vandaag een prachtige wandeling door het National Park Jasmund. Wandel door het oude beukenbos en via Herthasee en Hertaburg naar Königstuhl. In het parkcentrum is meer informatie te vinden over o.a. de flora en fauna. Terug naar het pad, loopt u met een prachtig uitzicht over zee en de hoge over van het bos. Overnachting in Sassnitz.

Dag 7: Binz - Putbus/Lauterbach

Afstand ca. 19 km

In de ochtend neemt u op eigen gelegenheid de veerpont naar badplaats Binz. U wandelt over de Granitz naar het jachtslot en vervolgens reist u per trein naar Putbus of Lauterbach.

Dag 8: Individueel vertrek of verlenging

Na het ontbijt is de mooie Rügen wandeling ten einde gekomen en vertrekt u terug naar huis. Er is ook de mogelijheid u vakantie te verlengen.

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 8-daagse wandelvakantie Rügen.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 9.0
Locatie/gebied: 10.0
Hotels: 8.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 9.0
Route: 9.0
Dag-tot-dagprogramma: 9.0
Bezienswaardigheden: 8.0
Reisbescheiden: 7.0
9.0
Meeste zaken goed geregeld
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Aug 2019
Hotels allemaal goed geregeld. Wat helemaal fout is gegaan is mbt de voucher voor de bootreis naar het eiland Hindersee. Er gaat maar 1 boot per dag en de voucher geeft geen recht op een ticket. In ons geval was de boot vol en dus normaal dus niet de gelegenheid om naar het eiland te gaan maar ook niet om vanaf dat eiland onze opvolgende boot te nemen naar Breege. In dat geval was het enog overblijvende alternatief geweest om het hele eiland rond te rijden met openbaar vervoer en taxi naar Breege. Wij hadden het geluk dat er een Duitse groep was die 2 deelnemers hadden die niet op waren komen dagen en voor de prijs van het ticket met ze meekonden. Zij hadden wel een voucher met gereserveerde tickets, maw dat kan dus wel en is een vereiste voor volgende deelnemers.