8-daagse wandelvakantie Rügen, de kastelenroute

Oostzee, Duitsland

  • Grote en culturele handelsstad Stralsund
  • Eiland Hiddensee
  • Prachtig uitzicht vanaf de Jarowarsburg
  • National Park Jasmund/Sassnitz
  • Rondwandeling Kaap Akrona
Oostzee Rügen-Göhren
8-daagse fietsvakantie Ostseeradweg
oostzee
Bekijk alle fotos (3 )

Ontek Rügen en Hiddensee

Rügen is een juweeltje voor wandelaars. Kom met ons mee naar het eiland Hiddensee. Maak een wandeling naar Cape Arkona, bekijk de kliffen en wandel door het duinen woud van Schaab. Onvergetelijk is de wandeling door het Nationaal Park Jasmund. Ook Binz, Granitz en Putbus zal u doen verrassen met magische hoeken en paden. Let op, dag 2 van Stralsund naar Breege reist u via de Hiddensee, dit is niet aangegeven op de routekaart.

Niveau van de tour:
De routes verschillen van 13 tot 20 km per dag. Niveau: vlak tot licht heuvelachtig, hoogteverschillen tot ca. 150 meter.

Dag 1: Individuele aankomst Stralsund

De eerste dag komt u aan in het grote en culturele Stralsund. Een prachtige stad met ontelbaar bezienswaardigheden waar u zult overnachten.

Dag 2: Stralsund - Hiddensee - Wittow

Afstand ca. 20 km

In de ochtend brengt de veerboot u naar het eiland Hiddensee. U kunt dit prachtige autovrije eilandje verkennen en lekker rond wandelen. U volgt de weg door Vitte die u leidt naar een klooster. In de namiddag brengt een schip u naar het schiereiland Wittow. Wandeltijd: ca. 3 tot 5 uur

Dag 3: Rondwandeling Kaap Arkona

Afstand ca. 25 km

Langs de klif wandelt u om de Noordkaap van het eiland. Delen van de route lopen over het strand of over de hoge oevers. Vanaf de Jarowarsburg, een prachtig grondwerk, heeft u een fantastisch zicht over de Oostzee. Deze avond kunt u genieten van de prachtige zonsondergang. Wandeltijd: ca. 6 uur

Dag 4: Wandeling Dünenwald Schaabe

Afstand ca. 15 km

In de ochtend, leidt het spoor langs het strand van Schaab. Wandel langs de kust of door het met pijnbomen begroeide bos. Wandeltijd: ca. 2 tot 3, 5 uur

Dag 5: Nationalpark Jasmund

Afstand ca. 13 km

Vandaag loopt u langs de oude krijtbruggen naar het Jasmund National Park. Vanuit Hagen is het uitzicht over Kaap Arkona het mooist. Wandeltijd: ca. 3 uur

Dag 6: Krijtrotsen

Afstand ca. 15 km

Vandaag een prachtige wandeling door het National Park Jasmund. Wandel door het oude beukenbos en via Herthasee en Hertaburg naar Königstuhl. In het parkcentrum is meer informatie te vinden over o.a. de flora en fauna. Terug naar het pad, loopt u met een prachtig uitzicht over zee en de hoge over van het bos. Overnachting in Sassnitz. Wandeltijd: ca. 3 tot 4, 5 uur

Dag 7: Binz - Putbus/Lauterbach

Afstand ca. 18 km

In de ochtend neemt u op eigen gelegenheid de veerpont naar badplaats Binz. U wandelt over de Granitz naar het jachtslot en vervolgens reist u per trein naar Putbus of Lauterbach.

Dag 8: Individueel vertrek of verlenging

Na het ontbijt is de mooie Rügen wandeling ten einde gekomen en vertrekt u terug naar huis. Er is ook de mogelijheid u vakantie te verlengen.

Bij te boeken extra's

Meer weten over de 8-daagse wandelvakantie Rügen, de kastelenroute?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 8-daagse wandelvakantie Rügen, de kastelenroute.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.0
Locatie/gebied: 9.0
Hotels: 7.7
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.0
Route: 9.0
Dag-tot-dagprogramma: 9.0
Bezienswaardigheden: 8.5
Reisbescheiden: 7.5
6.0
landschap mooi en gevarieerd maar kastelen waren matig
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Apr 2022
mooie wandeling maar laaste wandeling was veel te lang. 2 x 18 km en optie van boottocht voor eerste was niet handig en duurt te lang. Daarnaast mis je dan juist Prora. GPS route werkt niet ook niet via komoot. Medewerkers van ade hadden niet echt veel kennis van reis en omstandigheden. We kregen voucher voor boot terwijl dit online te boeken is en je dus zeker plek hebt. Tip om voucher dag eerder in te wisselen werkt niet omdat kassa alleen half uur voor afvaart geopend is. We kwamen in laagseizoen terwijl zij zeiden dat het hoogseizoen zou zijn. Veel restaurants waren dicht en we moesten 4 km extra heen en terug lopen voor avondeten omdat hotel restaurant dicht was.
9.0
Uitstekende hotels, aansluiting niet perfect
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Jul 2020
We hebben erg genoten van het prachtige Rügen, echt een verrassing. De hotels waren uitstekend, er zit veel afwisseling in tocht, ook door de boottochten. Daarvoor hadden we vouchers ontvangen, maar dat betekent nog niet dat je een reservering hebt, was minder aangenaam, door eigen standvastigheid konden we toch mee. Wat minder vonden we ook dat grote stukken van de wandeling over fietspad gaan en de laatste etappe is erg lang (Sassnitz-Lohm). Advies om boot te nemen is noodzakelijk (is inmiddels ook aangepast), wij hebben deel met bus gedaan omdat eerste stuk vanaf Sassnitz ook geen aantrekkelijke route is. Het was fijner geweest wanneer route ook eindigt in Stralsund, waar auto stond.
9.0
Meeste zaken goed geregeld
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Aug 2019
Hotels allemaal goed geregeld. Wat helemaal fout is gegaan is mbt de voucher voor de bootreis naar het eiland Hindersee. Er gaat maar 1 boot per dag en de voucher geeft geen recht op een ticket. In ons geval was de boot vol en dus normaal dus niet de gelegenheid om naar het eiland te gaan maar ook niet om vanaf dat eiland onze opvolgende boot te nemen naar Breege. In dat geval was het enog overblijvende alternatief geweest om het hele eiland rond te rijden met openbaar vervoer en taxi naar Breege. Wij hadden het geluk dat er een Duitse groep was die 2 deelnemers hadden die niet op waren komen dagen en voor de prijs van het ticket met ze meekonden. Zij hadden wel een voucher met gereserveerde tickets, maw dat kan dus wel en is een vereiste voor volgende deelnemers.
Lees meer