Oostzee Rügen-Göhren

8-daagse wandelvakantie Rügen

Rügen, Duitsland

  • Grote en culturele handelsstad Stralsund
  • Hiddensee
  • Prachtig uitzicht vanaf de Jarowarsburg
  • National Park Jasmund/Sassnitz
  • Rondwandeling Kaap Akrona
Vind je vakantie
Aankomst
Verblijfsduur
Toon meer filters
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag.
8-daagse fietsvakantie Ostseeradweg
oostzee

Rügen is een juweeltje voor wandelaars. Kom met ons mee naar het eiland Hiddensee. Maak een wandeling naar Cape Arkona, bekijk de kliffen en wandel door het duinen woud van Schaab. Onvergetelijk is de wandeling door het Nationaal Park Jasmund. Ook Binz, Granitz en Putbus zal u doen verrassen met magische hoeken en paden. Let op, dag 2 van stralsund naar Breege reist u via de Hiddensee, dit is niet aangegeven op de routekaart.

De routes verschillen van 13 tot 20 km per dag. Niveau: vlak tot licht heuvelachtig, hoogteverschillen tot ca. 150 meter.

Dag 1: Individuele aankomst Stralsund

De eerste dag komt u aan in het grote en culturele Stralsund. Een prachtige stad met ontelbaar bezienswaardigheden waar u zult overnachten.

Dag 2: Stralsund - Breege (via de Hiddensee)

Afstand: 13 km

In de ochtend brengt de veerboot u naar het eiland Hiddensee. U kunt dit prachtige autovrije eilandje verkennen en lekker rond wandelen. U volgt de weg door Vitte die u leidt naar een klooster. In de namiddag brengt een schip u naar het schiereiland Wittow waar u zult overnachten in Breege.

Dag 3: Rondwandeling Kaap Arkona

Afstand: 16 km

Langs de klif wandelt u om de Noordkaap van het eiland. Delen van de route lopen over het strand of over de hoge oevers. Vanaf de Jarowarsburg, een prachtig grondwerk, heeft u een fantastisch zicht over de Oostzee. Deze avond kunt u genieten van de prachtige zonsondergang en overnacht u nogmaals in het kleine Breege.

Dag 4: Breege - Sassnitz

Afstand: 20 km

In de ochtend, leidt het spoor langs het strand van Schaab naar Glowe. Cafes en restaurants nodigen u uit om te stoppen. Vanaf Glowe reizen we per taxi naar Hagen, dicht bij de koninklijke stoel. Het parcours vervolgt zich door het prachtige Kreideküste en het National Park Jasmund/Sassnitz. Overnachting in Sassnitz.

Dag 5: Sassnitz - Ostseebad Binz

Afstand: 14 km

Na het ontbijt zult u in binz versteld staan van de tal van cafés, restaurant en winkels die u smeken om een bezoek. Vanaf de toren van het jachthuis Granitz wordt u beloond met een adembenemend uitzicht. Overnachting in Binz/Sellin.

Dag 6: Ostseebad Binz - Ostseebad Sellin

Afstand: 18 km

Over de Granitz wandelt u naar Sellin. Langs de hoge oevers van het strand van Baabe wandelt u door de Baaber heide naar Göhren. In Göhren heeft u een prachtig uitizcht op het Mönchgut punt, na een kleine rondwandeling zult u terug reizen van Göhren naar Sellin.

Dag 7: Ostseebad Sellin - Stralsund

Afstand: 19 km

Opnieuw op de Granitz wandelt u vandaag langs de Greifswald Bodden Putbus. Spannende paden leiden rechtstreeks naar grote delen van de kust en de Baai. U maakt het laatste ritje van Putbus naar Stralsund, in deze stad kunt u zich de hele dag met gemak vermaken. Lekker ontspannen of bezienswaardigheden bezoeken, u overnacht in Stralsund.

Dag 8: Individueel vertrek Stralsund

Na het ontbijt is de mooie Rügen wandeling ten einde gekomen en vertrekt u terug naar huis. Er is ook de mogelijheid u vakantie te verlengen.