8-daagse wandelvakantie Rheinsteig 3e deel

Rijn, Duitsland

  • Bonn met ontelbaar bezienswaardigheden
  • Prachtige rivier de Rijn
  • Klooster Heisterbach
  • Kasteel Drachenfels
  • Culturele stad Linz
5-daagse fietsvakantie Midden-Rijndal
Loreleyrots Rijn
Rijn St Goar
Beieren Neuschwanstein
Bekijk alle fotos (4 )

Wandel en ervaar de indrukwekkende natuur

Een 8-daagse wandelvakantie over de Rheinsteig van St. Goarshausen naar Leutesdorf. Dit is het derde gedeelte van de Rheinsteig, waarbij u onder andere langs prachtige steden zoals Koblenz en Braubach wandelt.

De wandelroute Rheinsteig staat bekend om smalle bergpaden, ruwe rotsen, wijngaarden als doolhoven in de Rheingau, schaduwrijke dalen en stille wouden in het Zevengebergte, met daarbij heerlijke uitzichten over het Rijndal en de Rijnheuvels. Een wandelvakantie over de Rheinsteig biedt indrukwekkende natuurbelevenissen!

De wandelroute Rheinsteig biedt de mooiste toegangen tot het culturele rijkdom van het Rijndal. In het Oberen Mittelrheintal, door de UNESCO tot werelderfgoed verklaard, bevinden zich meer dan 40 burchten, kastelen, vestingen en kloosters. De gehele Rheinsteig loopt van Wiesbaden op de rechter Rheinoever tot Bonn, maar wij bieden u drie gedeeltes aan zodat u niet in één stuk 320 km hoeft te wandelen. Overigens kan dit natuurlijk wel als u dat wenst!

Karakter van de wandelvakantie:
Niveau 1. Wandeletappes van maximaal 19 km, prima geschikt voor alle type wandelaars. Stijging tot maximaal 640 hoogtemeters.

Wandelvakantie met hotelwissel en bagagetransport.

Dag 1: Aankomst in Leutesdorf

De eerste dag van uw wandelvakantie is aangebroken en u komt aan in Leutesdorf.

Dag 2: Leutesdorf - Bad Hönningen

Afstand ca. 19 km
Hoogteverschil ca. 620 m

Het wandelpad Rheinsteig rond Bad Hönningen heeft haar charmes. RU ontdekt tijdens uw wandeling o.a. de Romeinse Limes en kasteel Arenfels.

Dag 3: Bad Hönningen - Linz

Afstand ca. 17 km
Hoogteverschil ca. 470 m

Het is de hoofdstad van de deelstaat Opper-Oostenrijk en een belangrijke industriestad. Het is ook de stad van de wiskundige Johannes Kepler en de componist Anton Bruckner, die er allebei werkten. Cultuur heeft in Linz vele gezichten. Van interactieve kunst in de virtuele wereld van het Ars Electronica Center, dat een nieuwbouw aan de oever van de Donau heeft gekregen, tot meesterwerken uit de 19e en 20ste eeuw in het glazen Lentos Kunstmuseum. Muziek en theater vindt u in het Brucknerhaus en Landestheater en hedendaagse kunst in het Offenes Kulturhaus (OK) Oberösterreich en tentoonstellingen in de gebouwen van de Oberösterreichische Landesmusea.

Dag 4: Linz - Bad Honnef

Afstand ca. 19 km
Hoogteverschil ca. 540 m

Bad Honnef heeft bijzonder schilderachtige ligging tussen de Rijn en het Siebengebirge Nature Reserve. Ontdek de prachtige wijken Rhöndorf, Rommersdorf-Bondorf, Selhof of Aegidienberg of bezoek de Konrad Adenauer House met zijn indrukwekkende gedenkteken voor de eerste kanselier van de Bondsrepubliek Duitsland. Ontdek de vele parken of ontspan of het auto-vrije eiland Grafenwerth.

Dag 5: Bad Honnef - Drachenfels

Afstand ca. 15 km
Hoogteverschil ca. 640 m

Vanuit de Burg Drachenfels heeft u een prachtig uitzicht over de Rijn. Met de mooie natuur en leuke wandelpaden van het Siebengebirge zult u zich nooit vervelen. Met de typisch Duitse huizen zult u de typische Duitse cultuur meemaken.

Dag 6: Drachenfels - Heisterbach

Afstand ca. 14 km
Hoogteverschil ca. 390 m

Het bekendste stukje historie van Heisterbach is toch wel het Kloster Heisterbach. Een prachtig klooster uit de 11e eeuw, opgericht door Ceasarius van Heisterbach. Er is een standbeeld neergezet ten ere van Ceasarius. U zult oude afgebroken gebouwen en kloosters tegenkomen, wat zeer indrukwekkend is.

Dag 7: Heisterbach - Bonn

Afstand ca. 16 km
Hoogteverschil ca. 140 m

Het Poppelsdorfer Schloss kasteel is misschien wel een van de bekende bezienswaardigheden uit Bonn. Dit kasteel werd omstreeks de 16de eeuw verwoest en het kasteel en de omliggende tuin zijn sinds 1818 onderdeel van de universiteit. Andere bezienswaardigheden die u kunt bezoeken zijn het: altes Rathaus, Museum Koenig, Munster van Bonn en Arithmeum.

Dag 8: Terugreis vanuit Bonn

De laatste dag is aangebroken en u vertrekt vanuit de grote bruisende stad Bonn terug naar huis.

Meer weten over de 8-daagse wandelvakantie Rheinsteig 3e deel?