5-daagse fietsvakantie Midden-Rijndal

8-daagse wandelvakantie Rheinsteig 3e deel

Rijn, Duitsland

  • Bonn met ontelbaar bezienswaardigheden
  • Prachtige rivier de Rijn
  • Klooster Heisterbach
  • Kasteel Drachenfels
  • Culturele stad Linz
Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag.
5-daagse fietsvakantie Midden-Rijndal
Loreleyrots Rijn
Rijn St Goar
Beieren Neuschwanstein
Bekijk alle fotos (4)

Een 8 daagse wandelvakantie over de Rheinsteig van St. Goarshausen naar Leutesdorf. dit is het derde gedeelte van de Rheinsteig waarbij u onder andere langs prachtige steden zoals Koblenz en Braubach wandelt.

De wandelroute Rheinsteig staat bekend om smalle bergpaden, ruwe rotsen, wijngaarden als doolhoven in de Rheingau, schaduwrijke dalen en stille wouden in het Zevengebergte, met daarbij heerlijke uitzichten over het Rijndal en de Rijnheuvels. Een wandelvakantie over de Rheinsteig biedt indrukwekkende natuurbelevenissen!

De wandelroute Rheinsteig biedt de mooiste toegangen tot het culturele rijkdom van het Rijndal. In het Oberen Mittelrheintal, door de UNESCO tot werelderfgoed verklaard, bevinden zich meer dan 40 burchten, kastelen, vestingen en kloosters. De gehele Rheinsteig loopt van Wiesbaden op de rechter Rheinoever tot Bonn, maar wij bieden u drie gedeeltes aan zodat u niet in één stuk 320 km hoeft te wandelen. Overigens kan dit natuurlijk wel als u dat wenst!

Karakter van de wandelvakantie: Niveau 1. Wandeletappes van maximaal 19 km, prima geschikt voor alle type wandelaars. Stijging tot maximaal 640 hoogtemeters.

Wandelvakantie met hotelwissel en bagagetransport, totale wandelafstand ca. 100 km. Reisperiode: maart t/m november /vertrek dagelijks.

Dag 1: Aankomst in Leutesdorf

De eerste dag van uw wandelvakantie is aangebroken en u komt aan in Leutesdorf.

Dag 2: Leutesdorf - Bad Hönningen

Afstand ca. 19 km
Hoogteverschil ca. 620 m

Het wandelpad Rheinsteig rond Bad Hönningen heeft haar charmes. Rondwandelingen en wandelingen 3-19 kilometer, presenteren we hier de o.a. lopen langs de Romeinse Limes of kasteel Arenfels als bestemming.

Dag 3: Bad Hönningen - Linz

Afstand ca. 17 km
Hoogteverschil ca. 470 m

Het is de hoofdstad van de deelstaat Opper-Oostenrijk en een belangrijke industriestad. Het is ook de stad van de wiskundige Johannes Kepler en de componist Anton Bruckner, die er allebei werkten. Cultuur heeft in Linz vele gezichten. Van interactieve kunst in de virtuele wereld van het Ars Electronica Center, dat een nieuwbouw aan de oever van de Donau heeft gekregen, tot meesterwerken uit de 19e en 20e eeuw in het glazen Lentos kunstmuseum. Muziek en theater vind je in het Brucknerhaus en Landestheater, hedendaagse kunst in het Offenes Kulturhaus (OK) Oberösterreich en tentoonstellingen in de gebouwen van de Oberösterreichische Landesmusea

Dag 4: Linz - Bad Honnef

Afstand ca. 19 km
Hoogteverschil ca. 540 m

Bad Honnef heeft bijzonder schilderachtige ligging tussen de Rijn en het Siebengebirge Nature Reserve. Ontdek de prachtige wijken Rhöndorf, Rommersdorf-Bondorf, Selhof of Aegidienberg of bezoek de Konrad Adenauer House met zijn indrukwekkende gedenkteken voor de eerste kanselier van de Bondsrepubliek Duitsland. Ontdek de vele parken of ontspan of het auto-vrije eiland Grafenwerth.

Dag 5: Bad Honnef - Drachenfels

Afstand ca. 15 km
Hoogteverschil ca. 640 m

Vanuit de Burg Drachenfels heeft u een prachtig uitzicht over de rijn. Met de mooie natuur en leuke wandelpaden van het Siebengebirge bij Bonn in Duitsland zult u zich nooit vervelen. Met de typisch duitze huizen zult u de typische duitse cultuur meemaken.

Dag 6: Drachenfels - Heisterbach

Afstand ca. 14 km
Hoogteverschil ca. 390 m

Het bekentste stukje historie van Heisterbach is toch zeker weten wel het Kloster Heisterbach. Een prachtig kloos uit de 11de eeuw opgericht door Ceasarius van Heisterbach. Er is een standbeeld neer gezet ten ere van Ceasarius. U zult oude afgebroken gebouwen en kloosters tegen komen wat zeer indrukwekkend is.

Dag 7: Heisterbach - Bonn

Afstand ca. 16 km
Hoogteverschil ca. 140 m

Het Poppelsdorfer Schloss kasteel is misschien wel een van de bekende bezienswaardigheden uit Bonn. Dit kasteel werd omstreeks de 16de eeuw verwoest en het kasteel en omliggende tuin is sinds 1818 onderdeel van de universiteit. Andere bezienswaardigheden die u kunt bezoeken zijn het: altes Rathaus, Museum Koenig, Munster van Bonn, Arithmeum.

Dag 8: Terugreis vanuit Bonn

De laatste dag is aangebroken en u vertrekt vanuit de grote bruisende stad Bonn terug naar huis.