8-daagse wandelvakantie Rheinsteig 2e deel

Rijn, Duitsland

  • Het 2e deel van de Rheinsteig
  • Van St. Goarshausen naar Leutesdorf
  • Inclusief Koblenz
  • Dagetappes van 17 tot 22 km
Koblenz  Deutsche Eck Rijn Duitsland
Koblenz Rijn Duitsland
Ehrenbreitstein Koblenz Rijn Duitsland
Rennsteig wandel
Koblenz Rijn Duitsland
Braubach Rijn Duitsland
Bekijk alle fotos (7 )

Ontdek de culturele rijkdom van het Rijndal

Deze 8-daagse wandelvakantie, onderdeel van de Rheinsteig, brengt u van St. Goarshausen naar Leutesdorf. Diit is het tweede gedeelte van de Rheinsteig waarbij u onder andere langs prachtige steden zoals Koblenz en Braubach wandelt.

De wandelroute Rheinsteig staat bekend om smalle bergpaden, ruwe rotsen, wijngaarden als doolhoven in de Rheingau, schaduwrijke dalen en stille wouden in het Zevengebergte, met daarbij heerlijke uitzichten over het Rijndal en de Rijnheuvels. Een wandelvakantie over de Rheinsteig biedt indrukwekkende natuurbelevenissen!

De wandelroute Rheinsteig biedt de mooiste toegangen tot het culturele rijkdom van het Rijndal. In het Oberen Mittelrheintal, door de UNESCO tot werelderfgoed verklaard, bevinden zich meer dan 40 burchten, kastelen, vestingen en kloosters. De gehele Rheinsteig loopt van Wiesbaden op de rechter Rheinoever tot Bonn, maar wij bieden u drie gedeeltes aan zodat u niet in één stuk 320 km hoeft te wandelen. Overigens kan dit natuurlijk wel als u dat wenst!

Karakter van de wandelvakantie:
Niveau 1. Wandeletappes van maximaal 22 km, prima geschikt voor alle type wandelaars. Stijging tot maximaal 740 hoogtemeters.

Wandelvakantie met hotelwissel en bagagetransport.

Dag 1: Individuele aankomst in St. Goarshausen

Op eigen gelegenheid rijdt u naar St. Goarshausen waar de wandelvakantie begint.

Dag 2: St. Goarshausen – Kamp-Bornhofen

Afstand ca. 20 km
Hoogteverschil ca. 690 m

Net na de beroemde Loreley-rots wandelt u via Burg Maus, het Bergbau Lehrpfad en Burg Liebenstein naar Kamp-Bornhofen.

Dag 3: Kamp-Bornhofen – Braubach

Afstand ca. 22 km
Hoogteverschil ca. 620 m

Het uitkijkpaviljoen met uitzicht op Boppard begint de steile Serpentinen-etappe naar Filsen. Het is niet ver naar Osterspai. Men zegt dat de Rijn vanaf Basel van zuid naar noord stroomt en westwaarts de enige optie is. Maar in de Rijngau, waar de wijngaarden naar de zon buigen, ontdekt u dat de Rijn ook oostwaarts stroomt. Dit komt door de curves van 180 graden. Eén van de mooiste bochten van de Rijn!

Dag 4: Braubach – Koblenz

Afstand ca. 21 km
Hoogteverschil ca. 740 m

Van hieruit gaat u via Lahnstein naar de middeleeuwse stad Koblenz. Hier kunt u uren rondstruinen door schilderachtige steegjes en pleinen. En dan zijn er nog de burchten en kastelen waaronder de belangrijkste: Vesting Ehrenbreitstein. een onveroverbaar kasteel met een prachtig uitzicht over Koblenz en Deutsches Eck.

Dag 5: Koblenz – Bendorf

Afstand ca. 17 km
Hoogteverschil ca. 400 m

Na nog even in de stad Koblenz te hebben gewandeld gaat het verder richting Bendorf. U wandelt nu op een grotere afstand van de Rijn. De eerste kilometers na Vesting Ehrenbreitstein nog even niet, wanneer u richting Vallendar loopt, maar daarna gaat u landinwaarts met tusenstop Bendorf.

Dag 6: Bendorf – Rengsdorf

Afstand ca. 21 km
Hoogteverschil ca. 570 m

U vertrekt vanaf kasteel Sayn. Deze etappe wandelt u door fraaie flora en fauna aan de rand van het Burghof.

Dag 7: Rengsdorf – Leutesdorf

Afstand ca. 19 km
Hoogteverschil ca. 440 m

Het kuuroord Rengsdorf is genesteld in het Westerwald, het gebied tussen de romantische Midden-Rijndal en de bergrug van het Westerwald. Van hieruit wandelt u langs Segendorf en komt de Rijn weer in zicht, om tenslotte te eindigen en Leutesdorf.

Dag 8: Terugreis van Leutesdorf

Individuele terugreis naar het starthotel in St. Goarshausen of verlenging naar het laatste deel van de Rheinsteig richting Bonn.

Bij te boeken extra's

Meer weten over de 8-daagse wandelvakantie Rheinsteig 2e deel?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.