8-daagse wandelvakantie Rheinsteig 1e deel

Rijn, Duitsland

  • Wandelen langs de Rijn
  • 1e deel van de Rheinsteig
  • Van Wiesbaden naar St. Goarshausen
  • Met de Loreley
  • Wandeletappes van ca.16 tot 21 km
Oberwesel Rijn Duitsland
Loreleyrots Rijn Duitsland
Overzicht op Rijndal Rheinsteig Duitsland
8-daagse wandelvakantie Rheinsteig 1e deel
St. Goar Rijn Duitsland
8-daagse wandelvakantie Rheinsteig 1e deel
Bekijk alle fotos (11 )

Indrukwekkende natuurbelevenissen langs de Rijn

"De Rijn, in vele liederen bezongen, een Duits landschap dat zijn gelijke zoekt".

Smalle bergpaden, ruwe rotsen, wijngaarden als doolhoven in de Rheingau, schaduwrijke dalen en stille wouden in het Zevengebergte, met daarbij heerlijke uitzichten over het Rijndal en de Rijnheuvels. Een wandelvakantie over de Rheinsteig biedt indrukwekkende natuurbelevenissen!

De wandelroute Rheinsteig biedt de mooiste toegangen tot het culturele rijkdom van het Rijndal. In het Oberen Mittelrheintal, door de UNESCO tot werelderfgoed verklaard, bevinden zich meer dan 40 burchten, kastelen, vestingen en kloosters. De hele Rheinsteig loopt van Wiesbaden op de rechter Rheinoever tot Bonn, maar wij bieden u drie gedeeltes aan zodat u niet in één stuk 320 km hoeft te wandelen. Overigens kan dit natuurlijk wel, als u dat wenst!

Deze 8-daagse wandelvakantie gaat van het begin van de Rheinsteig, Wiesbaden, tot aan St. Goarshausen. Misschien wel het mooiste gedeelte van de Rheinsteig!

Karakter van de wandelvakantie:
Niveau 1. Wandeletappes van maximaal 21 km dus prima geschikt voor iedereen. De oevers stijgen tot maximaal 560 hoogtemeters.

Dag 1: Individuele aankomst in Wiesbaden

U komt op eigen gelegenheid aan in het starthotel in Wiesbaden.

Dag 2: Wiesbaden – Schlangenbad

Afstand ca. 16 km
Hoogteverschil ca. 360 m

Als het de Wiesbadenaren te warm werd, wandelen ze naar de Rijn - naar het kasteel van Biebrich. Goethe vierde zijn 65e verjaardag in het magnifieke gebouw met fraai het park, waar elk jaar op Pinksteren de elite van de springruiters elkaar ontmoeten. Gedurende de rest van het jaar behoort het kasteelpark tot de burgers. En van de wandelaars, die op het terras van de barokke gebouw aan de Rheinsteig beginnen. Het avontuur kan beginnen!

Dag 3: Schlangenbad – Oestrich-Winkel

Afstand ca. 21 km
Hoogteverschil ca. 410 m

Het heeft een aangenaam verleden: Schlangenbad, naast Bad Schwalbach de tweede stad in het district Rheingau-Taunus-Kreis. Door de wijnvelden komt u bij Kiedrich. De groene vallei vanaf het dorp begeleidt u door het gebied waar de Honigberg is gelegen en u komt onderweg langs het klooster Eberbach. Dit is één van de best bewaarde kloosters in Duitsland.

Dag 4: Oestrich-Winkel – Rüdesheim

Afstand ca. 19 km
Hoogteverschil ca. 430 m

Als er een berg is bekend van de wijn, dan is het de Johannisberg. De wereldberoemde berg is eeuwenlang beplant met Riesling. U komt tevens langs klooster Marienthal en vervolgens langzaam naar beneden naar het schilderachtige Rüdesheim.

Dag 5: Rüdesheim – Lorch

Afstand ca. 18 km
Hoogteverschil ca. 340 m

Eindelijk! U betreedt het UNESCO-Werelderfgoed! Vanaf Rüdesheim gaat het op de Rheinsteig pas echt beginnen. Vooral etappes omhoog en omlaag, dan is het extra welkom om met de kabelbaan omhoog te gaan naar het Niederwalddenkmal.

Dag 6: Lorch – Dörscheid

Afstand ca. 19 km
Hoogteverschil ca. 560 m

Het Hilchenhaus laat de vroegere rijkdom van Lorch zien. Het was de meest prachtige Renaissance-gebouw op de Middenrijn. De glans is verdwenen, de muren broos geworden. Wel is er een kerk met twee kunstwerken: het gesneden altaar en de orgel. Na Lorch komt u door Kaub en stopt u bij Dörscheid, vlak voor het mooie Oberwesel met mooie uitzichten.

Dag 7: Dörscheid – St. Goarshausen

Afstand ca. 19 km
Hoogteverschil ca. 360 m

De romantische Rijn staat ook wel synoniem voor de sagen en legenden die deze streek kenmerken. De meest bekende sage is wellicht de Loreley. Bij St. Goar torent de indrukwekkende rots uit boven de Rijn waar deze het diepst en meest gevaarlijk te bevaren is voor de Rijnvaart. Het fameuze openluchttheater Loreley wordt hier 's zomers opgezet, waar beroemde openluchtvoorstellingen gehouden worden.

Dag 8: Terugreis van St. Goarshausen

Individuele terugreis naar het starthotel in Wiesbaden of verlenging naar deel 2 van de Rheinsteig.

Bij te boeken extra's

Meer weten over de 8-daagse wandelvakantie Rheinsteig 1e deel?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.