8-daagse fietsvakantie Moezel & Saar

9-daagse wandelvakantie Saar-Hunsrücksteig

Saar, Duitsland

  • Wandelvakantie door de Saar en Hunsrück
  • Zeer gevarieerd en goed bewegwijzerd
  • Van Idar-Oberstein naar Trier
  • Dagetappes van 17 tot 32 km
Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag.
8-daagse fietsvakantie Moezel & Saar
Rijn St Goar
8-daagse wandelvakantie Westerwaldsteig
12-daagse wandelvakantie Saar Hunsrücksteig
Bekijk alle fotos (4)

Een premium wandelvakantie in het zuid-westen van Duitsland, kronkelige wandelpaden door een prachtig middelgebergte, romantische beekdalen, geheimzinnige wouden, steile rotsen en verspreide fruitboomgaarden, en de Hunsrück met vele vergezichten. Kortom: een puur landschap met volop gezonde lucht.

Karakter van de wandelvakantie: Niveau 1. Wandeletappes van 16 tot 23 km per dag. In een heuvelachtig landschap met hoogtemeters van maximaal 630 meter.

Etappewandeling met hotelwissel en bagagetransport. Saar-Hunsrück-Steig totaal ca. 125 km. Aankomst van april t/m oktober op elke zondag. Andere aankomstdagen mogelijk op aanvraag.

Dag 1: Individuele aankomst in Idar-Oberstein

Vandaag komt u aan in de historische marktplaats Idar-Oberstein. U overnacht hier.

Dag 2: Idar-Oberstein - Kempfeld

Afstand ca. 18 km
Hoogteverschil ca. 620 m

De klim naar Kempfeld is fantastisch, het pad zigzagt de hoogte. Dan lopen we door het hoge bossen en bereiken Kempfeld. Vanwege de lengte en enige beklimmingen is dit een uitdagende etappe. U gaat tot een hoogte van maarliefst 620 meter, vervelen zult u zich niet doen.

Dag 3: Kempfeld - Morbach

Afstand ca. 18 km
Hoogteverschil ca. 480 m

U gaat berg opwaards langs rotsformaties en reusachtige bomen. Een prachtige natuur zal u doen verbazen en u zult aankomen in het kleine plaatsje Morbach. Savonds kunt u heerlijk eten en een goede nachtrust pakken voor de wandeling van de volgende dag naar Muhl.

Dag 4: Morbach - Muhl

Afstand ca. 23 km
Hoogteverschil ca. 630 m

Het is de moeite waard een bezoek te brengen aan de Ruïne Wasserburg Baldenau. U wandelt vervolgens vanaf de Idarwalds dalend naar het natuurgebied Ortelsburch. Aangekomen in Muhl zult u hier de nacht door brengen.

Dag 5: Muhl - Hermeskeil

Afstand ca. 17 km
Hoogteverschil ca. 420 m

U wandelt vandaag naar Hermes keil, een klein plaatsje met nog geen 6000 inwoners. Wij raden u zeker aan naar de Flugausstellung te gaan, dit is een van de grootste tentoonstellingen op luchtvaartgebied van Europa. Met meer dan 100 vliegtuigen en helikopters en meer dan 80 motoren zijn in open lucht te zien.

Dag 6: Hermeskeil - Kell am See

Afstand ca. 16 km
Hoogteverschil ca. 440 m

In Kell am See kunt u het beroemde Boys Mini Soccer bezoeken. Hier speel je een spel met de zelfde bedoeling als midgetgolf maar dan met en voetbal. De enige in Europa en dit moet je zeker weten zien, leuk voor uw kinderen of om zelf een kijkje te nemen.

Dag 7: Kell am See - Mertesdorf

Afstand ca. 20 km
Hoogteverschil ca. 340 m

In mertesdorf heeft u hoog tussen de wijngaarden en regionale bezienswaardigheden een prachtig panoramisch uitzicht.

Dag 8: Mertesdorf - Trier

Afstand ca. 12 km
Hoogteverschil ca. 460 m

De oudste stad van Duitsland, Trier is gelegen in een verwijding van het Moezeldal omringd door de heuvels van de Eifel en de Hünsruck. Trier trekt jaarlijks veel bezoekers en niet alleen vanwege de vele intact gebleven bouwwerken uit de Romeinse tijd maar ook om vele andere beschermende monumenten, vroeg christelijke heiligdommen en kunstschatten uit de klassieke oudheid. Vele monumenten staan op de werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Dag 9: Individueel vertrek vanuit Trier

Op uw laatste dag kunt u rond snuffelen door de grote stad Trier en langs een tal van bezienswaardigheden. U vertrek individueel naar huis of verlengt uw vakantie.