9-daagse wandelvakantie Saar-Hunsrücksteig

Saar, Duitsland

  • Wandelvakantie langs de Saar en door de Hunsrück
  • Zeer gevarieerde landschappen
  • Goed bewegwijzerd
  • Van Idar-Oberstein naar Trier
  • Dagetappes van 17 tot 23 km
8-daagse fietsvakantie Moezel & Saar
Rijn St Goar
8-daagse wandelvakantie Westerwaldsteig
12-daagse wandelvakantie Saar Hunsrücksteig
Saar-hunsruck
4-daagse fietsvakantie Trier - Koblenz
Bekijk alle fotos (6 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Idar-Oberstein

Vandaag komt u aan in de historische plaats Idar-Oberstein. U overnacht hier. Geniet op de prachtige marktplaats op één van de terrasjes.

Dag 2: Idar-Oberstein - Kempfeld (ca. 18 km)
Afstand ca. 18 km
Hoogteverschil ca. 620 m

De eerste wandeletappe gaat vandaag beginnen. De route richting Kempfeld is fantastisch! De tocht begint over natuurpaden met meerdere bergkammen. Bij Herborn bereikt u het zogenaamde stenen gastenboek (Steinerne Gästebuch) met bekende namen uit politiek en cultuur. Vervolgens wandelt u door een prachtig stukje natuur en cultuur met Wildfreigehege, de Wildenburger Kopf en de Mörschieder Borr in het nationale park Hunsrück-Hochwald. U eindigt in Kempfeld waar u overnacht.

Dag 3: Kempfeld - Morbach (ca. 18 km)
Afstand ca. 18 km
Hoogteverschil ca. 480 m

U gaat bergopwaarts langs rotsformaties en reusachtige bomen. Een prachtige natuur zal u doen verbazen en u zult aankomen in het kleine plaatsje Morbach. 's Avonds kunt u heerlijk eten en een goede nachtrust pakken voor de wandeling van de volgende dag naar Muhl.

Dag 4: Morbach - Muhl (ca. 23 km)
Afstand ca. 23 km
Hoogteverschil ca. 630 m

Het is de moeite waard om een bezoek te brengen aan de ruïne van de waterburcht Baldenau tussen de dorpen Hundheim en Hinzerath. U wandelt vervolgens vanaf Idarwald naar het natuurgebied Ortelsburch. Overnachting is in Muhl.

Dag 5: Muhl - Hermeskeil (ca. 17 km)
Afstand ca. 17 km
Hoogteverschil ca. 420 m

U wandelt vandaag naar Hermeskeil, een klein plaatsje met nog geen 6000 inwoners. Wij raden u zeker aan naar de Flugausstellung te gaan, dit is een van de grootste tentoonstellingen op luchtvaartgebied van Europa. Meer dan 100 vliegtuigen en helikopters zijn in open lucht te zien. Overnachting is in Hermeskeil.

Dag 6: Hermeskeil - Kell am See (ca. 16 km)
Afstand ca. 16 km
Hoogteverschil ca. 440 m

Vandaag wandelt u naar Kell am See. In Kell am See kunt u het beroemde Boys Mini Soccer bezoeken. Hier speelt u een spel met dezelfde bedoeling als midgetgolf maar dan met een voetbal.

Dag 7: Kell am See - Mertesdorf (ca. 20 km)
Afstand ca. 20 km
Hoogteverschil ca. 340 m

Vandaag staat weer een prachtige wandeltocht op het programma van Kell am See naar Mertensdorf. Vanaf Mertesdorf heeft u hoog tussen de wijngaarden een prachtig panoramisch uitzicht.

Dag 8: Mertesdorf - Trier (ca. 12 km)
Afstand ca. 12 km
Hoogteverschil ca. 460 m

De laatste wandeletappe is vandaag aangebroken. U vertrekt vanaf Mertensdorf om te wandelen naar misschien wel het hoogtepunt van deze vakantie, de prachtige stad Trier. De oudste stad van Duitsland, Trier, is gelegen in een verwijding van het Moezeldal omringd door de heuvels van de Eifel en de Hunsrück. Trier trekt jaarlijks veel bezoekers en niet alleen vanwege de vele intact gebleven bouwwerken uit de Romeinse tijd, maar ook om vele andere beschermde monumenten, vroeg christelijke heiligdommen en kunstschatten uit de klassieke oudheid. Vele monumenten staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Overnachting is in Trier.

Dag 9: Individueel vertrek vanuit Trier

Op uw laatste dag kunt u rond snuffelen door de grote stad Trier en langs een tal van bezienswaardigheden. U vertrekt op eigen gelegenheid naar huis of verlengt uw vakantie. Vraag naar de mogelijkheden.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 9-daagse wandelvakantie Saar-Hunsrücksteig?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid