7-daagse wandelvakantie Harzer-Hexen-Stieg

Harz, Duitsland

  • Wandelen over de Harzer-Hexen-Stieg
  • Met de Harzer Smalspoorbaan naar 'de Brocken'
  • Ontdek de UNESCO Werelderfgoedstad Quedlinburg
  • Bodetal, de ”Grand Canyon” van Duitsland
  • Start in Wernigerode en eindpunt in Quedlinburg
Schmallspurbahn harz
Wernigerode
9 daagse wandelvakantie Harzer-Hexen-Stieg
9 daagse wandelvakantie Harzer-Hexen-Stieg
Brocken Oberharz
Goslar
Bekijk alle fotos (9 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Wernigerode

Nadat u op eigen gelegenheid bent gearriveerd in Wernigerode kunt u alvast genieten van de kronkelende straatjes van deze kleurrijke stad in het Harzgebergte. Tip: neem het treintje naar de Schlossberg en geniet van het uitzicht over Wernigerode.

Dag 2: Wernigerode - Brocken - Schierke (ca. 8 km)
Afstand ca. 8 km

Op deze eerste wandeldag al meteen een hoogtepunt! U neemt de Brockenbahn (exclusief) brengt u naar grote hoogte. De stoomlocomotieven van de Harzer Schmalspurbahn beklimmen, dankzij hun 700 pk, het steilste deel van de route tot aan de top van de Brocken. Vanaf het treinstation Drei Annen Hohne rijdt u in ca. 50 minuten naar de Brocken. Tijdens de treinreis is het panoramisch uitzicht over het Nationaal Park Harz een ware belevenis. Na elke bocht wacht u een nieuw indrukwekkend uitzicht. Aan het einde van de treinrit bereikt u het hoogst gelegen station van alle Duitse smalspoorbanen. Daarna wandelt u rustig omlaag over de Hexen-Stieg naar Schierke.
Wandeltijd: ca. 2 uur

Dag 3: Schierke – Rübeland (ca. 23 km)
Afstand ca. 23 km

Langs de rotspartij Trudenstein, waar u met trappen omhoog kunt klimmen, wandelt u door Drei-Annen-Hohne, bergafwaarts naar de Königshütter-waterval. Daar ontmoet u de rivier de Bode en komt een nieuw landschap te voorschijn met onder andere een kalksteengroeve die nog in bedrijf is. Vanaf het uitkijkpunt Hoher Kleeft heeft u een prachtig uitzicht over de eindbestemming van deze dag; Rübeland met haar opmerkelijke druipsteengrotten.
Wandeltijd: 6 uur

Dag 4: Rübeland - Altenbrak/Treseburg (ca. 17 km)
Afstand ca. 17 km

De wandeletappe van vandaag leidt u over idyllisch gelegen bospaden en door weides. U komt door een oud mijnbouwgebied met talrijke geologische bezienswaardigheden. Via de stuwdam Wendefurth en het Mühlental arriveert u in het Bodetal.
Wandeltijd: ca. 4 tot 5,5 uur

Dag 5: Altenbrak/Treseburg – Thale - Quedlinburg (ca. 13 km)
Afstand ca. 13 km

Op deze wandeldag wandelt u door de "Grand Canyon van Duitsland”: het Bodetal met zijn steile granieten rotsen. Regelmatig loopt de route omhoog langs smalle paden, u zult onder de indruk zijn van deze unieke rotskloof. Via de Teufelsbrücke bereikt u Thale. Deze plaats is bekend om de uitzichtpunten Hexentanzplatz en de Rosstrappe, deze zijn ook bereikbaar met de kabelbaan. De trein brengt u in een paar minuten naar Quedlinburg (exclusief) u kunt ook zelf doorwandelen dit is ca. 16 kilometer extra.
Wandeltijd: ca. 3 tot 4,5 uur

Dag 6: Quedlinburg

Wandel rustig door de historische straten van UNESCO Werelderfgoedstad Quedlinburg en geniet van de vele pittoreske en schilderachtige vakwerkhuizen. Bekijk zeker ook de Stiftkerk St. Servatius, een van belangrijkste Romaanse gebouwen, en natuurlijk het Slot Quedlinburg.

Dag 7: Terugreis vanuit Quedlinburg

De laatste dag is aangebroken en u vertrekt vanuit Quedlingburg naar huis. Natuurlijk kunt u ook nog een nachtje verlengen.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 7-daagse wandelvakantie Harzer-Hexen-Stieg?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 7-daagse wandelvakantie Harzer-Hexen-Stieg.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 7.0
Locatie/gebied: 6.0
Hotels: 6.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.0
Route: 7.0
Dag-tot-dagprogramma: 7.0
Bezienswaardigheden: 7.0
Reisbescheiden: 6.0
7.0
Aardige wandelingen met wisselende locaties
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2023
De wandelingen waren uiteenlopend van spectaculair (Bodetal) tot desolaat (Schierke naar Hasselfelde, lange wandeling over plateau met afgestorven sparren en zonder beschutting). De plaatsjes en hotels idem (Hasselfelde was erg sober, Quedlinburg was top). Prijs/ kwaliteit was daarmee niet altijd duidelijk. N.b. reisbescheiden (Engelse handout) was niet altijd duidelijk
Lees meer