7-daagse wandelvakantie Harzer-Hexen-Stieg

Harz, Duitsland

  • Wandelvakantie in de ongerepte Harz
  • Met hoogtepunt 'de Brocken'
  • Mythewandelpad in Thale
  • Ritje met de Brockenbahn
  • Start in Osterode en eindpunt in Thale
Brocken Oberharz
Wernigerode
9 daagse wandelvakantie Harzer-Hexen-Stieg
9 daagse wandelvakantie Harzer-Hexen-Stieg
Schmallspurbahn harz
Goslar
Bekijk alle fotos (9 )

Een grensoverschrijdende wandeling...

Deze wandelvakantie over de Harzer Hexenstieg gaat over de voormalige Oost- en West-Duitse grens. De wandelroute biedt uw wandelvakantie een ideale mix van landschappelijke en culturele hoogtepunten. Hoogste punt en tegelijk het hoogtepunt van de wandelvakantie is de beklimming van de Brocken met overnachting in het Brockenhotel!

Karakter van de wandeletappes:
Niveau 1. Wandeletappes variërend van 14 tot 22 km. Maximale stijgingen van 550 hoogtemeters.

Van Osterode in de Harz over de Brocken naar Thale, etappewandeling met hotelwissel en bagagetransport.

Dag 1: Individuele aankomst in Osterode

Aankomst in Osterode, hier bevinden zich twee zeer bezienswaardige kasteelruïnes, de burcht Lichtenstein en de Alte Burg. Van Lichtenstein zijn enkel nog maar de grachten en een deel van de ringmuur over. Van de Alte Burg staat nog de helft van de verdedigingstoren overeind. Een van de meest imposante gebouwen van Osterode is het “Harzkornmagazin”, dat in 1722 is gebouwd.

Dag 2: Osterode - Dammhaus

Afstand ca. 21 km
Hoogteverschil ca. 380 m

Bij Dammhaus wandelt u gelijk over een enorm kunstwerk in het Dammgraben systeem. Dit pad ligt namelijk op een dijk van ca. 16 meter hoog. Beide kanten gaan steil naar beneden. Het pad was vroeger een grote open bak waarin het water vanuit Dammhaus verplaatst werd richting Claustal-Zellerfeld. In de loop der eeuwen had men echter zo vaak last van grote waterhoeveelheden die teveel werden voor het systeem, en bij overstromingen de dijk beschadigden, dat men een dichte leiding in de dijk aanbracht.

Dag 3: Dammhaus - Brocken

Afstand ca. 21 km
Hoogteverschil ca. 550 m

Vanuit Dammhaus wandelt u langs de bospaden tot Tofhaus op 812 meter hoogte. Vanaf Torfhaus wandelt u naar Brocken, de hoogste plek in Noord-Duitsland met een hoogte van maarliefst 1142 meter. Wandelend gaat u naar de Brockenbahn, hier kunt u de verandere geschiedenis zien van de Brocken in de tijd van de Duitse divisie.

Dag 4: Brocken - Königshütte

Afstand ca. 16 km
Hoogteverschil ca. 50 m

In Königshütte bevindt zich de ruïne van de Königsburg, een middeleeuwse burcht. Hiervan resteren nog de verdedigingstorens, de muren en een deel van de wallen. Ten zuidoosten van Königshütte ligt het imposante stuwmeer in de rivier de Rappbode.

Dag 5: Königshütte - Altenbrak

Afstand ca. 22 km
Hoogteverschil ca. 140 m

Tijdens uw wandelingen kunt u een bezoek brengen aan de Hexentanzplatz, een plateau langs het Bodedal, en de Rosstrappe daartegenover. Ook de moeite van het bezoeken waard zijn de Baumanns- en Hermannsgrot met druipsteenformaties. Altenbrak is een heerlijk sfeervol plaatsje.

Dag 6: Altenbrak - Thale

Afstand ca. 14 km
Hoogteverschil ca. 200 m

De stad Thale ligt prominent aan het begin van een van de meest imposante dalen van geheel Duitsland, het dal van de Bode. Door het Bodedal liggen er vele goed bewegwijzerde wandelpaden, waaronder het langeafstandswandelpad de Harzer Hezenstieg. Thale heeft een uniek “mythewandelpad”, waarlangs moderne beeldhouwwerken tentoongesteld worden die betrekking hebben op de geschiedenis van de vroegste nederzetting van Germaanse stammen.

Dag 7: Terugreis vanuit Thale

De laatste dag is aangebroken en u vertrek vanuit Thale naar huis.

Bij te boeken extra's

Meer weten over de 7-daagse wandelvakantie Harzer-Hexen-Stieg?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.