7-daagse wandelvakantie Harz vanuit Wernigerode

Harz, Duitsland

  • Wandelvakantie met standplaats Wernigerode
  • Met de smalspoorbaan naar de Brocken
  • Ilsenburg met het Benediktijnen klooster
  • Prachtige vergezichten en heerlijke natuur
  • Veel extra's inclusief
Harz Brocken
Harz - Brocken - Duitsland
Harz - Wenigerode - Duitsland
Harz - Brocken - Duitsland
Harz Brockenbahn
Harz - Dutisland
Bekijk alle fotos (8 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Wernigerode

U reist op eigen gelegenheid naar Wernigerode. Kom alvast in de stemming tijdens een wandeling door de kleine straatjes van Wernigerode.

Dag 2: Wernigerode – Scharfenstein – Armeleuteberg – Wernigerode (ca. 12 km)
Afstand ca. 12 km

Langs de Zillierbach loopt u de stad uit. Daarna omhoog het bos in. Tip: maak een kleine omweg naar het uitkijkpunt Scharfenstein. Eenmaal terug op de route komt er al snel een ander "hoogtepunt", de 12 meter hoge Kaiserturm bij Armeleuteberg. Het uitzicht vanaf de toren strekt zich uit over het noordelijke Harzgebergte tot aan de Brocken, de Büchenberg en de Harburg. Prachtig is het uitzicht op het kasteel Wernigerode. Een mooie bekroning van de eerste wandeldag.
Wandeltijd: ca. 3,5 uur.

Dag 3: Brocken – Höllenstieg – Steinerne Renne – Wernigerode (ca. 17 km)
Afstand ca. 17 km

Vandaag staat er letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt op het programma. Een rit over de smalspoorbaan naar de top van de Brocken. Rustig laat u de prachtige omgeving op u inwerken, relaxed zittend in een wagon achter de dampende stoomlocomotief kunt u genieten van de rit over de Brockenbahn naar boven. Het landschap trekt tot aan de verre einder aan u voorbij. Na te zijn uitgestapt bevindt u zich op het hoogste treinstation van alle Duitse smalspoorstations. Daarna is het wandelen geblazen, een lange afdaling. Eerst over de uitdagende Hollenstieg en later door de kloof van de Steinere Renne bereikt u Wernigerode.
Wandeltijd: ca. 5 uur.

Dag 4: Wernigerode – Strapenberg – Agnesberg – Wernigerode (ca. 15 km)
Afstand ca. 15 km

De wandeling begint langs de Lustgarten, een park aangelegd in de 16e eeuw, daarna gaat het verder langs het bos met een steile klim naar de Stapenberg (443m). Op dagen met goed zicht, kunt u zowaar de Brocken (1141m) zien. De route leidt u verder over de Annaweg. In het Christianendal is het tijd voor een langere rustpauze. Aan het einde van de dag bereikt u de bijna 400 meter hoge Agnesberg. Vanaf hier kunt u het majestueuze kasteel Wernigerode zien liggen. Natuurlijk mag een bezoek aan deze bezienswaardigheid niet ontbreken. Een rit met de Bimmelbahn brengt u terug naar het marktplein van Wernigerode.


Wandeltijd: ca. 4 uur.

Dag 5: Wernigerode – Drübeck – Ilsenburg - Wernigerode (ca. 13 km)
Afstand ca. 13 km

Uw doel van vandaag is het lieflijke Ilsenburg. U loopt over de zogenaamde hemelpoorten en het kloosterpad door de bossen richting klooster Drübeck. Een rustpauze is hier zeker aan te raden. Eenmaal in Ilsenburg mag een bezoek aan het 1000 jaar oude Benedictijner klooster ook niet ontbreken. Daarna met de bus terug naar Wernigerode.
Wandeltijd: ca. 4 uur.

Dag 6: Wernigerode ter vrije besteding

Deze dag is ter vrije besteding. De stad Wernigerode zelf heeft ook het een en ander te bieden. Maak nog een uitgebreider bezoek aan het kasteel of ga naar het Harz Museum of maak een rondleiding door het miniatuurpark "Kleine Harz". U bepaalt het helemaal zelf. Met een diner sluit u deze mooie wandelvakantie af.

Dag 7: Individuele thuisreis

U neemt afscheid van Wernigerode en reist naar huis. Natuurlijk kunt u nog een nachtje verlengen.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 7-daagse wandelvakantie Harz vanuit Wernigerode?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 7-daagse wandelvakantie Harz vanuit Wernigerode.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 7.0
Locatie/gebied: 7.0
Hotels: 9.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.0
Route: 5.0
Dag-tot-dagprogramma: 7.0
Bezienswaardigheden: 7.0
Reisbescheiden: 4.0
7.0
Was prima
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juni 2023
Service ade nederland was, oké Hotel en Weringrode oké Reisbeschrijving: is ook wenselijk in het Nederlands. Voor de rest, er zaten veel onduidelijkheden in, markeringen niet in Wernigerode en ook niet op stadsplattegronden. Onderweg sumier, richting borden onduidelijk welke kant. Kaart bracht niet altijd de duidelijkheid. Tip Dat iemand het is goed naloopt (jullie vragen daar wel om, maar ik had dan moet ik de route nog een keer lopen, om te zien waar het niet goed ging (we zijn niet verdwaald :-) ) Duidelijker "na zoveel meter", let op...
Lees meer